Mevsimlik İşçiye Sigorta

Dilovası 02.02.2016 - 08:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Mevsimlik İşçiye Sigorta

Hükümet, yeni müjdeler için kolları sıvadı. Şubat ve Mart'ta yürürlüğe girecek düzenlemeler ile ev alacaklara 15 bin liralık destek, mevsimlik işçiye sigorta, gençlere proje bazlı hibe gelecek...

2016 Eylem Planı'ndaki vaat ve reformların yüzde 30'u gerçekleşirken, Meclis'te görüşülenlerle birlikte bu oran yüzde 66'ya çıkıyor. Hükümet, şimdi de yeni müjdeler için kolları sıvadı. Şubat ve Mart ayında verilecek müjdelere odaklanan hükümet, ev alacaklara destekten atama bekleyenlere, kadrodan krediye toplumun pek çok kesimini ilgilendiren düzenlemeler için çalışmalara başladı. İşte Şubat ve Mart'ta atılacak adımlardan öne çıkanlar:  MEVSİMLİK İŞÇİYE SİGORTA: Mevsimlik tarım işçisi kadınlarla ev eksenli çalışan kadınların sosyal güvenceden daha kolay faydalanmaları sağlanacak. Böylece sigortasız çalışan sayısı azaltılacak.  GENÇLER UNUTULMADI: Gençlerin kısa film, ilk film, kitap, dergi gibi sanatsal çalışmaları ile sportif faaliyetlerine proje bazlı karşılıksız destek verilecek. ÜCRETSİZ İNTERNET: Yoksul ailelere belirli ölçütlerde ücretsiz internet erişimi sağlanacak. Gençler için de benzer bir adım atılacak.  EV ALANA 15 BİN TL DESTEK: Konut hesabı açtırıp en az 3 yıl ödeme yapanlara 15 bin liraya kadar 'devlet desteği' sağlanacak. Bu tutar Bakanlar Kurulu kararı ile artırılabilecek. Destekten, evi olmayanlar, aldıkları ilk ev için yararlanabilecek. 30 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK: 30 bin öğretmen ataması için süreç başladı. Bugün alınmaya başlanan atama başvuruları 8 Şubat'a kadar devam ediyor.
Hükümet, yeni müjdeler için kolları sıvadı. Şubat ve Mart'ta yürürlüğe girecek düzenlemeler ile ev alacaklara 15 bin liralık destek, mevsimlik işçiye sigorta, gençlere proje bazlı hibe gelecek...

2016 Eylem Planı'ndaki vaat ve reformların yüzde 30'u gerçekleşirken, Meclis'te görüşülenlerle birlikte bu oran yüzde 66'ya çıkıyor. Hükümet, şimdi de yeni ler için kolları sıvadı. Şubat ve Mart ayında verilecek müjdelere odaklanan hükümet, ev alacaklara destekten atama bekleyenlere, kadrodan krediye toplumun pek çok kesimini ilgilendiren düzenlemeler için çalışmalara başladı. İşte Şubat ve Mart'ta atılacak adımlardan öne çıkanlar: 

MEVSİMLİK İŞÇİYE SİGORTA: Mevsimlik tarım işçisi kadınlarla ev eksenli çalışan kadınların sosyal güvenceden daha kolay faydalanmaları sağlanacak. Böylece sigortasız çalışan sayısı azaltılacak

GENÇLER UNUTULMADI: Gençlerin kısa film, ilk film, kitap, dergi gibi sanatsal çalışmaları ile sportif faaliyetlerine proje bazlı karşılıksız destek verilecek.

ÜCRETSİZ İNTERNET: Yoksul ailelere belirli ölçütlerde ücretsiz internet erişimi sağlanacak. Gençler için de benzer bir adım atılacak. 

EV ALANA 15 BİN TL DESTEK: Konut hesabı açtırıp en az 3 yıl ödeme yapanlara 15 bin liraya kadar 'devlet desteği' sağlanacak. Bu tutar Bakanlar Kurulu kararı ile artırılabilecek. Destekten, evi olmayanlar, aldıkları ilk ev için yararlanabilecek.

30 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK30 bin öğretmen ataması için süreç başladı. Bugün alınmaya başlanan atama başvuruları 8 Şubat'a kadar devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.