Meydan tarih şovu yaptı!

Gebze 10.09.2019 - 16:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Meydan tarih şovu yaptı!

CHP’nin 96. kuruluş yıldönümü dolayısı ile Tarihçi, Sözcü Gazetesi yazarı Sinan Medyan Gebze Kültür Merkezi’ne geldi. Meydan kültür merkezinde tarih şovu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. kuruluş yıldönümüne özel program Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programda Tarihçi Yazar Sinan Meydan, “İzmir’in kurtuluşundan, CHP’nin kuruluşuna” adlı bir konferans verdi. Program öncesinde salonda ‘Altı Ok’un Tarihi’ adlı belgesel gösterimi yapıldı. Etkinliğe Tarihçi Yazar Meydan’ın yanı sıra CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı, il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi. MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ Konferansın açılış konuşmasını yapan CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, “Bugün 96’ncı yıldönümü kutluyoruz. Bu mücadelemizi sonsuza dek sürdüreceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı bu yoldan ilelebet yürüyeceğiz. Aramızda bulunan STK’lara ve katılımcılara teşekkür ederiz” dedi ve sözü Sinan Meydan’a bıraktı. TÜM TÜRKİYE KURTARILDI Meydan, “Burada olmamıza vesile olan CHP Gebze İlçe yönetimine teşekkür ederim. 8 Eylül akşamı 2 Yunan gemisi yunan artık kılıçlarını toplayarak geldikleri gibi gitmişlerdi. Mustafa Kemal’in askerleri Bornova’ya girerken, Yunan ordusunun geri kalanı ile çarpışarak giriyorlar. İzmir’e Türk orduları girdiğinde İngiliz, Fransız, İtalya konsolosları ile Amerika temsilcisi vardı. O gün sadece İzmir kurtarılmadı. O gün tüm Türkiye kurtarıldı. Bu topraklar yeniden vatan yapıldı. Bundan tam bir yıl sonra halk fırkası adıyla kurulan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. ATATÜRKÇÜ OLMAK ZORDUR Mustafa Kemal’in doğal lider olmasının sebebi Çanakkale Savaşları’dır. Çanakkale Savaşı bittiğinde Mustafa Kemal resmen tanınmaktadır. 1915’de İstanbul’da çıkan bir gazetede savaş kahramanlarının resimleri yer almıştır. Bu gazetede Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk vardır. Enver Paşaların 1916’da çıkardığı dergide yine Mustafa Kemal var. Atatürk’ün olduğu yerde umut tükenmez. Atatürkçü olmak zordur, her zaman her ortamda umudunu koruyacaksın. DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI Bugün hukuku ayaklar altına alanlar Atatürk’le de kavgalı. Silahlı emperyalizme karşı ülkesi işgal edilmiş bir komutan mücadelesini Anadolu-Rumeli Müdafaa-i hukuk cemiyeti adını veriyor. İstanbul’u fetheden ilk komutan Fatih Sultan Mehmet’tir, ikinci komutan ise Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk Amasya Genelgesi’nde; Milletin bağımsızlığını ve vatanın bütünlüğünü, yine milletin kendisi kurtaracaktır. Atatürk, Amasya genelgesinde millete vurgu yaptı” ifadelerini kullandı. Meydan, geçmişten örnekler ve görüntülerle milli mücadelenin öneminden söz etti ve keyifli sunumuyla Gebze’de duygu dolu anlar yaşattı. KÜBRA AKABALI
CHP’nin 96. kuruluş yıldönümü dolayısı ile Tarihçi, Sözcü Gazetesi yazarı Sinan Medyan Gebze Kültür Merkezi’ne geldi. Meydan kültür merkezinde tarih şovu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. kuruluş yıldönümüne özel program Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programda Tarihçi Yazar Sinan Meydan, “İzmir’in kurtuluşundan, CHP’nin kuruluşuna” adlı bir konferans verdi. Program öncesinde salonda ‘Altı Ok’un Tarihi’ adlı belgesel gösterimi yapıldı. Etkinliğe Tarihçi Yazar Meydan’ın yanı sıra CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı, il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Konferansın açılış konuşmasını yapan CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, “Bugün 96’ncı yıldönümü kutluyoruz. Bu mücadelemizi sonsuza dek sürdüreceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı bu yoldan ilelebet yürüyeceğiz. Aramızda bulunan STK’lara ve katılımcılara teşekkür ederiz” dedi ve sözü Sinan Meydan’a bıraktı.

TÜM TÜRKİYE KURTARILDI

Meydan, “Burada olmamıza vesile olan CHP Gebze İlçe yönetimine teşekkür ederim. 8 Eylül akşamı 2 Yunan gemisi yunan artık kılıçlarını toplayarak geldikleri gibi gitmişlerdi. Mustafa Kemal’in askerleri Bornova’ya girerken, Yunan ordusunun geri kalanı ile çarpışarak giriyorlar. İzmir’e Türk orduları girdiğinde İngiliz, Fransız, İtalya konsolosları ile Amerika temsilcisi vardı. O gün sadece İzmir kurtarılmadı. O gün tüm Türkiye kurtarıldı. Bu topraklar yeniden vatan yapıldı. Bundan tam bir yıl sonra halk fırkası adıyla kurulan Cumhuriyet Halk Partisi oldu.

ATATÜRKÇÜ OLMAK ZORDUR

Mustafa Kemal’in doğal lider olmasının sebebi Çanakkale Savaşları’dır. Çanakkale Savaşı bittiğinde Mustafa Kemal resmen tanınmaktadır. 1915’de İstanbul’da çıkan bir gazetede savaş kahramanlarının resimleri yer almıştır. Bu gazetede Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk vardır. Enver Paşaların 1916’da çıkardığı dergide yine Mustafa Kemal var. Atatürk’ün olduğu yerde umut tükenmez. Atatürkçü olmak zordur, her zaman her ortamda umudunu koruyacaksın.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Bugün hukuku ayaklar altına alanlar Atatürk’le de kavgalı. Silahlı emperyalizme karşı ülkesi işgal edilmiş bir komutan mücadelesini Anadolu-Rumeli Müdafaa-i hukuk cemiyeti adını veriyor. İstanbul’u fetheden ilk komutan Fatih Sultan Mehmet’tir, ikinci komutan ise Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk Amasya Genelgesi’nde; Milletin bağımsızlığını ve vatanın bütünlüğünü, yine milletin kendisi kurtaracaktır. Atatürk, Amasya genelgesinde millete vurgu yaptı” ifadelerini kullandı. Meydan, geçmişten örnekler ve görüntülerle milli mücadelenin öneminden söz etti ve keyifli sunumuyla Gebze’de duygu dolu anlar yaşattı.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.