Milli Savunma Bakanı Işık Avukatlarla Buluştu

Kocaeli 11.03.2017 - 15:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Milli Savunma Bakanı Işık Avukatlarla Buluştu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de görev yapan avukatlarla bir araya geldi.

zmit'teki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Işık,  Kocaeli'de mevcut adalet sarayının yetersiz kaldığını söyledi. Gebze ve  Gölcük'te  adalet sarayları yaptıklarını anımsatan Işık,  Kandırave kent merkezindeki adalet sarayı sorununu çözeceklerini kaydetti. Işık, merkezdeki adalet sarayı binasının 10 yıllık süre içinde ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini dile getirerek, "Bununla ilgili çok uğraştık. Önce  Sedaş'ın binasının yıkılarak yerine bir bina yapılması fakat baktık ki bu da ihtiyaca cevap vermeyecek, o zaman Adalet Bakanımızın da  Kocaeli'deki değerlendirmeleri sonucunda yeni bir adalet sarayının  Kocaeli'ye en kısa zamanda kazandırılması kararını verdik. Bunun için de bizim  Köseköy'de yaklaşık bin dönümlük askeri alandan 170 dönümünü, adalet sarayı yapılmak üzere tahsisini yaptık. Bakan olarak ben imzaladım ve Adalet Bakanlığına tahsis işlemi son noktaya geldi." şeklinde konuştu. Bu alanda güzel bir adalet sarayı yapacaklarını anlatan Işık, avukatların da buraya rahatlıkla ulaşabileceğini bildirdi. Işık, alanın kent merkezine yakın olduğunu aktararak, ilgili proje çalışmalarının da başlatıldığını söyledi. Adalet sarayını 2018 yılında yatırım programına almayı planladıklarını belirten Işık, "Eğer 2018 başında temeli atabilirsek 2020 sonuna kalmadan yeni bir adalet sarayına kavuşmuş olacağız. Bu mesleği icra eden, büyük sıkıntılarla karşılaşan sizler için hem de hakim ve savcılar için büyük bir imkan olacak. Aynı zamanda halkımızın kolay ve rahat ulaşacağı bir nokta olacak." dedi. Işık, Büyükşehir Belediyesine buradan 50 dönüm yer tahsis ettiklerini kaydederek,  Kartepe'den  Köseköy'e kadar uzanacak metro hattının ana istasyonlarından birisinin burada olacağını bildirdi. Çok önemli bir halk oylamasının 16 Nisan'da gerçekleştirileceğini anımsatan Işık, "Türkiye'de sistemin daha istikrarlı, kalıcı hale getirilmesi, daha hızlı karar alma ve daha etkin uygulama için  Türkiye Büyük Millet Meclisinin kabul ettiği anayasa değişikliği teklifini halkımıza sunuyoruz. Bir halk oylaması yapacağız. Bunun öncesinde sizlerle buluşmayı arzu ettik." ifadesini kullandı. Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de görev yapan avukatlarla bir araya geldi.

zmit'teki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Işık,  Kocaeli'de mevcut adalet sarayının yetersiz kaldığını söyledi.

Gebze ve  Gölcük'te  adalet sarayları yaptıklarını anımsatan Işık,  Kandırave kent merkezindeki adalet sarayı sorununu çözeceklerini kaydetti.

Işık, merkezdeki adalet sarayı binasının 10 yıllık süre içinde ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini dile getirerek, "Bununla ilgili çok uğraştık. Önce  Sedaş'ın binasının yıkılarak yerine bir bina yapılması fakat baktık ki bu da ihtiyaca cevap vermeyecek, o zaman Adalet Bakanımızın da  Kocaeli'deki değerlendirmeleri sonucunda yeni bir adalet sarayının  Kocaeli'ye en kısa zamanda kazandırılması kararını verdik. Bunun için de bizim  Köseköy'de yaklaşık bin dönümlük askeri alandan 170 dönümünü, adalet sarayı yapılmak üzere tahsisini yaptık. Bakan olarak ben imzaladım ve Adalet Bakanlığına tahsis işlemi son noktaya geldi." şeklinde konuştu.

Bu alanda güzel bir adalet sarayı yapacaklarını anlatan Işık, avukatların da buraya rahatlıkla ulaşabileceğini bildirdi.

Işık, alanın kent merkezine yakın olduğunu aktararak, ilgili proje çalışmalarının da başlatıldığını söyledi.

Adalet sarayını 2018 yılında yatırım programına almayı planladıklarını belirten Işık, "Eğer 2018 başında temeli atabilirsek 2020 sonuna kalmadan yeni bir adalet sarayına kavuşmuş olacağız. Bu mesleği icra eden, büyük sıkıntılarla karşılaşan sizler için hem de hakim ve savcılar için büyük bir imkan olacak. Aynı zamanda halkımızın kolay ve rahat ulaşacağı bir nokta olacak." dedi.

Işık, Büyükşehir Belediyesine buradan 50 dönüm yer tahsis ettiklerini kaydederek,  Kartepe'den  Köseköy'e kadar uzanacak metro hattının ana istasyonlarından birisinin burada olacağını bildirdi.

Çok önemli bir halk oylamasının 16 Nisan'da gerçekleştirileceğini anımsatan Işık, "Türkiye'de sistemin daha istikrarlı, kalıcı hale getirilmesi, daha hızlı karar alma ve daha etkin uygulama için  Türkiye Büyük Millet Meclisinin kabul ettiği anayasa değişikliği teklifini halkımıza sunuyoruz. Bir halk oylaması yapacağız. Bunun öncesinde sizlerle buluşmayı arzu ettik." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.