Milyonların gözü asgari ücrette

Ekonomi 29.12.2016 - 11:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Milyonların gözü asgari ücrette

Yaklaşık 6.5 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret bugün açıklanıyor. Hükümet, çalışanın enflasyonun altında artış almaması için tüm imkânları zorluyor. Sendikalar artış ve refah payı ile beraber 1500- 1600 lira isterken, iş dünyası da enflasyonun altında artış istiyor. Hükümet de yüzde 7-8 enflasyonu dikkate alarak yaklaşık 100 liralık artışa sıcak bakıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu da bin 300 lira olan asgari ücretin yeterli olmadığını, daha iyi olması gerektiğini ifade etmişti. EN BÜYÜK ARTIŞ Hükümet, bu yılın başından itibaren asgari ücreti yüzde 30'luk artışla bin 300 liraya çıkardı. Bu uygulama on yıl sonra asgari ücrette yaşanan en yüksek oranlı artış oldu. Asgari ücretlinin maaşından 70 lira kesinti yapılmaması da sağlandı.                         

Yaklaşık 6.5 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret bugün açıklanıyor. Hükümet, çalışanın enflasyonun altında artış almaması için tüm imkânları zorluyor. Sendikalar artış ve refah payı ile beraber 1500- 1600 lira isterken, iş dünyası da enflasyonun altında artış istiyor. Hükümet de yüzde 7-8 enflasyonu dikkate alarak yaklaşık 100 liralık artışa sıcak bakıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu da bin 300 lira olan asgari ücretin yeterli olmadığını, daha iyi olması gerektiğini ifade etmişti.

EN BÜYÜK ARTIŞ
Hükümet, bu yılın başından itibaren asgari ücreti yüzde 30'luk artışla bin 300 liraya çıkardı. Bu uygulama on yıl sonra asgari ücrette yaşanan en yüksek oranlı artış oldu. Asgari ücretlinin maaşından 70 lira kesinti yapılmaması da sağlandı.                         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.