MTV’de taban yüzde 15

Ekonomi 07.10.2017 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

MTV’de taban yüzde 15

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) yüzde 40'lık artışın aşağı çekileceğini söyledi. Yapılacak artışın henüz belli olmadığını kaydeden Bozdağ, "Her yıl rutin yüzde 15'lik bir artış sağlanıyor. Bu sene bu 15'in üzerine tasarı yüzde 25 ilave ediyordu. Tabii bu rutin artış gene rutininde olacaktır. Üzerine ilave bir şey yapılacak mı, yapılacaksa onun miktarı ne kadar olacak? Önemli bir artış olacağını pek düşünmüyorum. Onun çalışmasını Maliye Bakanımız yürütüyor" dedi. Çalışma bittikten sonra Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın MTV artışını açıklayacağını belirten Bekir Bozdağ, "Vatandaşlarımız şunu bilsinler, bu yüzde 40'lık artış aşağı çekilecek. Bu daha iyi bir noktaya getirilecek. Birkaç güne kadar netleşir" şeklinde konuştu. MTV artışını da içeren torba yasa tasarısı önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Kanun tasarısında MTV'de yüzde 40 artışın yanında, önümüzdeki yıldan itibaren araç fiyatlarına göre yeni vergileme sistemi ile 0 ila yüzde 28'e ulaşan artış da öngörülüyor..

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde () yüzde 40'lık artışın aşağı çekileceğini söyledi. Yapılacak artışın henüz belli olmadığını kaydeden Bozdağ, "Her yıl rutin yüzde 15'lik bir artış sağlanıyor. Bu sene bu 15'in üzerine tasarı yüzde 25 ilave ediyordu. Tabii bu rutin artış gene rutininde olacaktır. Üzerine ilave bir şey yapılacak mı, yapılacaksa onun miktarı ne kadar olacak? Önemli bir artış olacağını pek düşünmüyorum. Onun çalışmasını Maliye Bakanımız yürütüyor" dedi. Çalışma bittikten sonra Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın MTV artışını açıklayacağını belirten Bekir Bozdağ, "Vatandaşlarımız şunu bilsinler, bu yüzde 40'lık artış aşağı çekilecek. Bu daha iyi bir noktaya getirilecek. Birkaç güne kadar netleşir" şeklinde konuştu. MTV artışını da içeren torba yasa tasarısı önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Kanun tasarısında MTV'de yüzde 40 artışın yanında, önümüzdeki yıldan itibaren araç fiyatlarına göre yeni vergileme sistemi ile 0 ila yüzde 28'e ulaşan artış da öngörülüyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.