Mükemmeliyet Merkezi’nin temeli atılıyor

Gebze 10.07.2020 - 20:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Mükemmeliyet Merkezi’nin temeli atılıyor

Gebze’nin ve tüm Türkiye’nin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacak ‘Mükemmeliyet Merkezi’nin temeli atılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dilovası İMES OSB’yi ziyaret ederek, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Yönetim Kurulu Başkanımız İrfan Küçükay, yönetim kurulu üyeleri, müteşebbis heyet üyeleri ve Bölge Müdürü Onur Kesici ile toplantı gerçekleşti. Toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a Ağustos ayında temeli atılacak olan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 16 Milyon destek alınan Nitelikli ara eleman, ortak ar-ge merkezi ve danışmanlığı da barındıran İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi hakkında bilgiler verildi, proje süreci anlatıldı. MAKSİMUM ALTI AY Toplantıda konuşan Dilovası İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Dilovası VI. İMES Organize Sanayi Bölgesi kuracağı ileri mühendislik mükemmeliyet merkezi ile sanayinin ara eleman sorununa çözüm bulmayı hedefliyoruz. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile İMES OSB Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde kurulan mükemmeliyet merkezinin temeli Ağustos ayında atılacak. Maksimum altı aylık eğitim süresi ile ara eleman yetiştirecek merkez, aynı zamanda bölgedeki diğer OSB'lere de hizmet verecek bir Ar-Ge merkezi işlevi görecek. DİREKT İŞE BAŞLAMA HEDEFİ Eğitim sistemimizde çarpıklıklar var. Meslek okullarını bitirenlerin büyük çoğunluğu kendi işini yapmıyor. Biz bu sorunu gidermek amacıyla mükemmeliyet merkezi kurmaya karar verdik. Eğitim kurumlarımızdan yetişmiş eleman çıkamıyor. Türkiye bir model üretmek zorunda. Hedefimiz bir elemanın Mükemmeliyet Merkezimizden mezun olduğunda direkt işe başlayabilecek hale gelmesini sağlamak. İŞKUR’dan da eleman desteği alacağız. Merkezimizde öncelikle CNC operatörü, kaynakçı, tornacı, frezeci, tesviyeci ve montajcı yetiştirmek istiyoruz. Teorik ve pratik eğitimin bir arada verileceği okulda simülasyonlu bir eğitim sistemi söz konusu olacak. 3 BİN TL MAAŞLA İŞE BAŞLAMA HEDEFLENİYOR Kuruluş aşamasında destek aldığımız Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) bize kays diye bir program açtı ve tüm kapsamlı bilgilerimizi oraya aktardı. Projeyi Kalkınma Bakanlığı'nın desteği ille hazırladığımız için fizibilite raporumuzu da bakanlığının kuruluşuna yaptırdık daha sonra da gerekçelendirme raporu hazırlanacak. Binayı biz yapacağız. Bunun dışında makine, ekipmanlar, ölçüm aletlerini, test cihazları ve yazılımlar MARKA tarafından hibe yoluyla karşılanacak. Toplam maliyet 12,5 Milyon TL. Merkezden mezun olanlar fabrikalarda 3 bin TL ile işe başlamasını hedefliyoruz.  Merkez aynı zamanda diğer OSB'lere de hizmet verebilecek güçte bir Ar-Ge merkezi olacak.” Küçükay’ın konuşmasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın merkezin büyük katkı sağlayacağını dile getirerek bölgeye ve Kocaeli’ye hayırlı olmasını diledi.

Gebze’nin ve tüm Türkiye’nin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacak ‘Mükemmeliyet Merkezi’nin temeli atılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dilovası İMES OSB’yi ziyaret ederek, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Yönetim Kurulu Başkanımız İrfan Küçükay, yönetim kurulu üyeleri, müteşebbis heyet üyeleri ve Bölge Müdürü Onur Kesici ile toplantı gerçekleşti. Toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a Ağustos ayında temeli atılacak olan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 16 Milyon destek alınan Nitelikli ara eleman, ortak ar-ge merkezi ve danışmanlığı da barındıran İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi hakkında bilgiler verildi, proje süreci anlatıldı.

MAKSİMUM ALTI AY

Toplantıda konuşan Dilovası İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Dilovası VI. İMES Organize Sanayi Bölgesi kuracağı ileri mühendislik mükemmeliyet merkezi ile sanayinin ara eleman sorununa çözüm bulmayı hedefliyoruz. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile İMES OSB Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde kurulan mükemmeliyet merkezinin temeli Ağustos ayında atılacak. Maksimum altı aylık eğitim süresi ile ara eleman yetiştirecek merkez, aynı zamanda bölgedeki diğer OSB'lere de hizmet verecek bir Ar-Ge merkezi işlevi görecek.

DİREKT İŞE BAŞLAMA HEDEFİ

Eğitim sistemimizde çarpıklıklar var. Meslek okullarını bitirenlerin büyük çoğunluğu kendi işini yapmıyor. Biz bu sorunu gidermek amacıyla mükemmeliyet merkezi kurmaya karar verdik. Eğitim kurumlarımızdan yetişmiş eleman çıkamıyor. Türkiye bir model üretmek zorunda. Hedefimiz bir elemanın Mükemmeliyet Merkezimizden mezun olduğunda direkt işe başlayabilecek hale gelmesini sağlamak. İŞKUR’dan da eleman desteği alacağız. Merkezimizde öncelikle CNC operatörü, kaynakçı, tornacı, frezeci, tesviyeci ve montajcı yetiştirmek istiyoruz. Teorik ve pratik eğitimin bir arada verileceği okulda simülasyonlu bir eğitim sistemi söz konusu olacak.

3 BİN TL MAAŞLA İŞE BAŞLAMA HEDEFLENİYOR

Kuruluş aşamasında destek aldığımız Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) bize kays diye bir program açtı ve tüm kapsamlı bilgilerimizi oraya aktardı. Projeyi Kalkınma Bakanlığı'nın desteği ille hazırladığımız için fizibilite raporumuzu da bakanlığının kuruluşuna yaptırdık daha sonra da gerekçelendirme raporu hazırlanacak. Binayı biz yapacağız. Bunun dışında makine, ekipmanlar, ölçüm aletlerini, test cihazları ve yazılımlar MARKA tarafından hibe yoluyla karşılanacak. Toplam maliyet 12,5 Milyon TL. Merkezden mezun olanlar fabrikalarda 3 bin TL ile işe başlamasını hedefliyoruz.  Merkez aynı zamanda diğer OSB'lere de hizmet verebilecek güçte bir Ar-Ge merkezi olacak.” Küçükay’ın konuşmasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın merkezin büyük katkı sağlayacağını dile getirerek bölgeye ve Kocaeli’ye hayırlı olmasını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.