Mustafa Sarıgül DSP’den istifa etti

Siyaset 27.10.2020 - 16:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Mustafa Sarıgül DSP’den istifa etti

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, milletin önüne yepyeni bir yol açmak üzere bugün büyük bir göreve çıktığını belirterek, Demokratik Sol Parti'den (DSP) ayrıldığını açıkladı. Sarıgül, Twitter hesabından 'Kalplerimiz Türkiye için atacak' başlığı ile yaptığı açıklamasında, "Tarihi bir dönemeçte, milletimizin önüne yepyeni bir yol açmak üzere; bugün büyük bir göreve çıkıyorum. Ülkemizi her cephede içine düştüğü ağır buhrandan çıkarıp yeniden şahlandırmak amacıyla; Ecevit'imizin barışa ve umuda yolladığı güvercinler gibi, baba ocağından askere uğurlanan bir gencin duygularıyla Demokratik Sol Parti'den ayrılıyorum. Bu yolculuğun zor ve çileli olduğunun; naza, bahaneye ve yorgunluğa yer olmadığının bilincindeyim" dedi. 'YOLUMUZ AÇIK OLSUN' Sarıgül, bu yolculukta DSP'nin ilkeleri ve kendisini ülkesine adamış kadroların hep kalbinde olacağını belirterek, şunları kaydetti: "İnançlara saygılı laiklik', 'hakça paylaşım ve ulusal birliğimizin vazgeçilmezliği' çerçevesinde; 'seçkinlerin değil halkın Karaoğlan'ı olmanın yüceliğini bilerek yürüyeceğim. Demokratik Sol Parti'nin Genel Başkanı Önder Aksakal başta olmak üzere, İstanbul İl Başkanımız Sayın Çiğdem Mercan, tüm il ve ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclisi üyelerimiz ve tüm teşkilatlarda görev alan tüm kardeşlerim beni her zaman bağırlarına bastılar. Onların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her biri pırıl pırıl olan ve kalpleri Türkiye için atan bu arkadaşlarımla gönül bağımız hiç kuşku yok ki ilelebet devam edecektir. Tüm yurttaşlarıma olduğu gibi, özellikle DSP’li kardeşlerime de gönlüm hep açık olacaktır. Yolumuz açık olsun."

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, milletin önüne yepyeni bir yol açmak üzere bugün büyük bir göreve çıktığını belirterek, Demokratik Sol Parti'den (DSP) ayrıldığını açıkladı. Sarıgül, Twitter hesabından 'Kalplerimiz Türkiye için atacak' başlığı ile yaptığı açıklamasında, "Tarihi bir dönemeçte, milletimizin önüne yepyeni bir yol açmak üzere; bugün büyük bir göreve çıkıyorum. Ülkemizi her cephede içine düştüğü ağır buhrandan çıkarıp yeniden şahlandırmak amacıyla; Ecevit'imizin barışa ve umuda yolladığı güvercinler gibi, baba ocağından askere uğurlanan bir gencin duygularıyla Demokratik Sol Parti'den ayrılıyorum. Bu yolculuğun zor ve çileli olduğunun; naza, bahaneye ve yorgunluğa yer olmadığının bilincindeyim" dedi.

'YOLUMUZ AÇIK OLSUN'

Sarıgül, bu yolculukta DSP'nin ilkeleri ve kendisini ülkesine adamış kadroların hep kalbinde olacağını belirterek, şunları kaydetti: "İnançlara saygılı laiklik', 'hakça paylaşım ve ulusal birliğimizin vazgeçilmezliği' çerçevesinde; 'seçkinlerin değil halkın Karaoğlan'ı olmanın yüceliğini bilerek yürüyeceğim. Demokratik Sol Parti'nin Genel Başkanı Önder Aksakal başta olmak üzere, İstanbul İl Başkanımız Sayın Çiğdem Mercan, tüm il ve ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclisi üyelerimiz ve tüm teşkilatlarda görev alan tüm kardeşlerim beni her zaman bağırlarına bastılar. Onların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her biri pırıl pırıl olan ve kalpleri Türkiye için atan bu arkadaşlarımla gönül bağımız hiç kuşku yok ki ilelebet devam edecektir. Tüm yurttaşlarıma olduğu gibi, özellikle DSP’li kardeşlerime de gönlüm hep açık olacaktır. Yolumuz açık olsun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.