Müze Büyüyor

Kocaeli 09.09.2017 - 10:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Müze Büyüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 12 bin 345 metrekare alan üzerinde kurulu olan Mehmet Ali Kağıtçı müzesine getirilen eski cihazlar ile zengin bir koleksiyona sahip oluyor. Seka çalışanlarının çabalarıyla müze bünyesinde katılan koleksiyona Hidrolik, Pnomatik ve Elektronik ölçü aletlerinin ayarlanmasında kullanılan Kalibrasyon Cihazı eklendi.   YENİ MAKİNE EKLENDİ Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Seka Kağıt Müzesi, zamanında kullanılan cihazlar ile tarihi yansıtmaya devam ediyor. SEKA’da kullanılan makinelere eklenen Kalibrasyon Cihazı ile de bu kolleksiyonlar zenginleşti. Seka zamanında Ölçü Aletleri Atölyesi’nde kullanılan makine Güç Santrali salonunda sergilenmeye başladı.   KAĞIDIN ÖYKÜSÜ ANLATILIYOR 18 salondan oluşan Müze bünyesinde Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli bir yer alan fabrikanın kuruluş süreci ve İzmit'ten Türkiye'ye yayılan kağıdın öyküsünü görüntüler eşliğinde anlatılıyor. Kağıt müzesinin her katında makinelerin sergilendiği büyük alanlar bulunuyor. Ayrıca Kağıt Müzesi bünyesinde bulunan 115 vitrin içerisinde kağıdın yapım aşamaları, Kocaeli tarihi, SEKA'nın kronolojik geçmişi, SEKA'da Sosyal Hayat ve Kağıt Spor konulu obje ve belgeler yer alıyor. Vitrinlerde fabrika dönemine ait toplam 443 adet belge 337 adet obje yanı sıra 50 sözlü tarih videosu, tarihine ait belgesel video yer alıyor.   18 SALONDAN OLUŞUYOR Müzede Kağıt Müzesi Geçiş Holü, Karşılama Salonu, Türbin Dairesi (enerji motoru), Şlayfer (parçalama) Salonları, Güç Santrali, Doğu Galerisi, Hamur Deposu, Hamur Temizleme Salonu, Kağıt Makinesi Salonu, Mehmet Ali Kağıtçı Anı Salonu, Güney Galerisi, Süreli Sergi Salonu ve Kağıt Bitkileri Bahçesi Hamur Hazırlama Salonu, Matbaa Salonu, Dekantasyon Kuleleri, Teksif (elekleme) Dairesi ve Seyir Terası bulunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 12 bin 345 metrekare alan üzerinde kurulu olan Mehmet Ali Kağıtçı müzesine getirilen eski cihazlar ile zengin bir koleksiyona sahip oluyor. Seka çalışanlarının çabalarıyla müze bünyesinde katılan koleksiyona Hidrolik, Pnomatik ve Elektronik ölçü aletlerinin ayarlanmasında kullanılan Kalibrasyon Cihazı eklendi.

 

YENİ MAKİNE EKLENDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Seka Kağıt Müzesi, zamanında kullanılan cihazlar ile tarihi yansıtmaya devam ediyor. SEKA’da kullanılan makinelere eklenen Kalibrasyon Cihazı ile de bu kolleksiyonlar zenginleşti. Seka zamanında Ölçü Aletleri Atölyesi’nde kullanılan makine Güç Santrali salonunda sergilenmeye başladı.

 

KAĞIDIN ÖYKÜSÜ ANLATILIYOR

18 salondan oluşan Müze bünyesinde Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli bir yer alan fabrikanın kuruluş süreci ve İzmit'ten Türkiye'ye yayılan kağıdın öyküsünü görüntüler eşliğinde anlatılıyor. Kağıt müzesinin her katında makinelerin sergilendiği büyük alanlar bulunuyor. Ayrıca Kağıt Müzesi bünyesinde bulunan 115 vitrin içerisinde kağıdın yapım aşamaları, Kocaeli tarihi, SEKA'nın kronolojik geçmişi, SEKA'da Sosyal Hayat ve Kağıt Spor konulu obje ve belgeler yer alıyor. Vitrinlerde fabrika dönemine ait toplam 443 adet belge 337 adet obje yanı sıra 50 sözlü tarih videosu, tarihine ait belgesel video yer alıyor.

 

18 SALONDAN OLUŞUYOR

Müzede Kağıt Müzesi Geçiş Holü, Karşılama Salonu, Türbin Dairesi (enerji motoru), Şlayfer (parçalama) Salonları, Güç Santrali, Doğu Galerisi, Hamur Deposu, Hamur Temizleme Salonu, Kağıt Makinesi Salonu, Mehmet Ali Kağıtçı Anı Salonu, Güney Galerisi, Süreli Sergi Salonu ve Kağıt Bitkileri Bahçesi Hamur Hazırlama Salonu, Matbaa Salonu, Dekantasyon Kuleleri, Teksif (elekleme) Dairesi ve Seyir Terası bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.