19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Narkotik ve göçmen uygulamasında yakalandılar!

Kocaeli 30.06.2019 - 11:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Narkotik ve göçmen uygulamasında yakalandılar!

Ülke genelinde eş zamanlı yapılan Narkotik Suçlar ve Göçmen Kaçakçılığı Uygulaması Kocaeli'nde 275 ekip, bin 12 personel ve 2 detektör köpeğinin katılımı ile gerçekleşti. Uygulamada aranan 16 şahıs yakalandı.

Ülke genelinde eş zamanlı yapılan Narkotik Suçlar ve Göçmen Kaçakçılığı Uygulaması Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne baglı İl Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi. Uygulamada 00.00-18.00 saatleri arasında yabancı uyruklu şahısların kalabileceği metruk yerler, yoğunlukla ikamet ettikleri ve çalışabilecekleri değerlendirilen bölgeler, TIR garajları, terminaller, balıkçı barınakları vb. yerlerde Göçmen Kaçakçılığı suçu ile ilgili denetim yapıldı. NARKOTIK UYGULAMASI 09.00-12.00 saatleri arasında narkotik madde kullanımı ve ticaretinin olabileceği muhtemel bölgeler, parklar, oyun salonları vb yerler denetlenirken, 13.00-19.00 saatleri arasında ise narkotik madde ticareti ve kullanımının yaygın olduğu değerlendirilen ve suçun odağı haline gelen metruk binalar, yapımı devam eden inşaatların bulunduğu bölgedeki şüpheli şahıslara yönelik olarak uygulama gerçekleştirildi. Bir diğer yandan 21.00-23.00 saatleri arasında narkotik madde ticareti kullanımının yoğun olduğu mahalle, sokak, umuma açık eğlence mekanları ile şüpheli görülen araç ve şahıslara yönelik, narkotik uygulamaları yapıldı.  16 ŞÜPHELİ  YAKALANDI Gerçekleştirilen uygulamalarda 75’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 5029 şahıs sorgulanırken, bu şahıslardan hakkında ‘Kasten Öldürme’ suçundan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan 1 şahıs, hırsızlık suçundan 2 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası olan 1 şahıs ile ‘Kasten Yaralama, Yaralama, Mala Zarar Verme, Resmi Belgede Sahtecilik’ vb. suçlardan toplam 16 aranan şahıs yakalandı.  37 BİN 703 TL PARA CEZASI Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlüğü yaptığı tespit edilen 1 şahıs yakalanarak hakkında adli işlem yapılırken, yakalanan Afgan uyruklu 14 düzensiz göçmen Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. 1 Suça Sürüklenen Çocuğa Uyuşturucu Madde Kullanımını Özendirmek suçundan da adli işlem gerçekleştirildi. Bir diğer yandan yapılan üst aramalarında 2 adet kuru sıkı tabanca ile 1 adet mermi ele geçirilirken, 2 şahsa 2588 TL idari para cezası uygulandı. 640 araç kontrol edilirken, 46 araca toplam 37 bin 703 TL idari para cezası uygulandı. Yabancı plakalı bir araca ise araç gümrük süre ihlalinden dolayı trafikten men edildi. 183 park, 121 metruk bina, 3 terminal, 188 işyeri ve 58 umuma açık eğlence mekanı kontrol edilirken, yapılan kontrollerde Karamürsel ilçesinde bulunan 1 işyerine ve Dilovası İlçesinde bulunan 1 işyerine ‘Kapalı Alanda Tütün Mamülleri Tüketilmesi’  suçundan idari işlem yapılırken, Kapalı Alanda Tütün Mamülleri Tüketen 2 şahsa ise 306 TL idari para cezası uygulandı  Kocaeli Emniyeti konu ile ilgili yaptığı açıklamada,” İlimiz genelinde huzur ve güveni tesis etmek üzere uygulamalarımız kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerinde bulunuldu. 
Ülke genelinde eş zamanlı yapılan Narkotik Suçlar ve Göçmen Kaçakçılığı Uygulaması Kocaeli'nde 275 ekip, bin 12 personel ve 2 detektör köpeğinin katılımı ile gerçekleşti. Uygulamada aranan 16 şahıs yakalandı.

Ülke genelinde eş zamanlı yapılan Narkotik Suçlar ve Göçmen Kaçakçılığı Uygulaması Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne baglı İl Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi. Uygulamada 00.00-18.00 saatleri arasında yabancı uyruklu şahısların kalabileceği metruk yerler, yoğunlukla ikamet ettikleri ve çalışabilecekleri değerlendirilen bölgeler, TIR garajları, terminaller, balıkçı barınakları vb. yerlerde Göçmen Kaçakçılığı suçu ile ilgili denetim yapıldı.

NARKOTIK UYGULAMASI

09.00-12.00 saatleri arasında narkotik madde kullanımı ve ticaretinin olabileceği muhtemel bölgeler, parklar, oyun salonları vb yerler denetlenirken, 13.00-19.00 saatleri arasında ise narkotik madde ticareti ve kullanımının yaygın olduğu değerlendirilen ve suçun odağı haline gelen metruk binalar, yapımı devam eden inşaatların bulunduğu bölgedeki şüpheli şahıslara yönelik olarak uygulama gerçekleştirildi. Bir diğer yandan 21.00-23.00 saatleri arasında narkotik madde ticareti kullanımının yoğun olduğu mahalle, sokak, umuma açık eğlence mekanları ile şüpheli görülen araç ve şahıslara yönelik, narkotik uygulamaları yapıldı. 

16 ŞÜPHELİ  YAKALANDI

Gerçekleştirilen uygulamalarda 75’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 5029 şahıs sorgulanırken, bu şahıslardan hakkında ‘Kasten Öldürme’ suçundan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan 1 şahıs, hırsızlık suçundan 2 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası olan 1 şahıs ile ‘Kasten Yaralama, Yaralama, Mala Zarar Verme, Resmi Belgede Sahtecilik’ vb. suçlardan toplam 16 aranan şahıs yakalandı. 

37 BİN 703 TL PARA CEZASI

Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlüğü yaptığı tespit edilen 1 şahıs yakalanarak hakkında adli işlem yapılırken, yakalanan Afgan uyruklu 14 düzensiz göçmen Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. 1 Suça Sürüklenen Çocuğa Uyuşturucu Madde Kullanımını Özendirmek suçundan da adli işlem gerçekleştirildi. Bir diğer yandan yapılan üst aramalarında 2 adet kuru sıkı tabanca ile 1 adet mermi ele geçirilirken, 2 şahsa 2588 TL idari para cezası uygulandı. 640 araç kontrol edilirken, 46 araca toplam 37 bin 703 TL idari para cezası uygulandı. Yabancı plakalı bir araca ise araç gümrük süre ihlalinden dolayı trafikten men edildi. 183 park, 121 metruk bina, 3 terminal, 188 işyeri ve 58 umuma açık eğlence mekanı kontrol edilirken, yapılan kontrollerde Karamürsel ilçesinde bulunan 1 işyerine ve Dilovası İlçesinde bulunan 1 işyerine ‘Kapalı Alanda Tütün Mamülleri Tüketilmesi’  suçundan idari işlem yapılırken, Kapalı Alanda Tütün Mamülleri Tüketen 2 şahsa ise 306 TL idari para cezası uygulandı  Kocaeli Emniyeti konu ile ilgili yaptığı açıklamada,” İlimiz genelinde huzur ve güveni tesis etmek üzere uygulamalarımız kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerinde bulunuldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.