19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Navigasyonu bozacak mühendislik

Darıca 15.06.2017 - 13:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Navigasyonu bozacak mühendislik

Söz de insanların hayatını kolaylaştırmak üzere Darıca Ethem bey Caddesi Eskihisar Yolu, tren yolu köprüsü üzerinde yapılan kavşak, içinden çıkılamaz bir kargaşaya dönüştü. Adeta arapsaçına dönüşen kavşak noktasında ki araçlar, ne Eskihisar’a, ne Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne gidebiliyor.

KAVŞAK DEĞİL LABİRENT Darıca Asayiş Şube Amirliği güzergahındaki Eskihisar yolu olarak bilinen Ethem Bey Caddesi’nin demiryolu köprüleri üzerinde gerçekleştirdikleri kavşak düzenlemeleri başta sürücüler olmak üzere vatandaşları çileden çıkarmış durumda. Eskihisar’dan İstasyona ve Darıca’nın diğer bölgelerine geçişin verilmediği kavşaktan  Gebze’den gelenlerinde Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne gitme olanakları söz konusu değil. Sözde tek yön verilen düzenlemelerde İstasyon Caddesi üzerinde ki demiryolundan da Eskihisar’a dönüş iptal edildi. YASAK YOLDA DURAK VAR İstasyon Caddesi üzerindeki demiryolu köprüsünden Eskihisar yönüne sola dönüş yasağı koyan yetkililer hemen dönüşün 20 metre ilerisine ise bir durak yapmaları ortaya çıkan mühendislik harikasını gözler önüne seriyor. Yıllardır Eskihisar’a gitmek için köprüden sola dönerek aynalı karakol tabiri ile Asayiş Şube Amirliği güzergahını kullanan sürücülerin Eskihisar’a ulaşmak için nasıl bir güzergah takip etmeleri gerektiği yönünde bilgilendirme de yapılmıyor. Trilyonlarca yatırımlar yaparak çevre illerden insanların Eskihisar’ı görmeye gelmesini bir tarafa bırakın Eskihisar halkının Gebze’ye, Gebze, Çayırova ve Darıcalıların Eskihisar’a inmeleri için navigasyon cihazları bile yeterli gelmiyor. ŞİKAYETLER İÇİN GELENLERİN  KAFASI KARIŞTI Bu kavşak bölgesinde yaşayan vatandaşlar ve esnaf bir imza kampanyası dahilinde şikayetlerini Kocaeli Büyükşehir Ulaşım daire Başkanlığı’na iletildiği, yetkili birimden gelen trafik zabıta ekiplerinin bölgede bir inceleme yaptıkları da öğrenildi. Ancak incelemeye gelen Trafik Zabıta Ekipleri’de kavşaktaki uygulamayı anlayamadıklarını, bu projeyi çizen mühendisin saçmalık noktasında bir çizim yaptığını yorumladıkları da öğrenildi.  Özellikle Darıca Farabi Devlet Hastanesi gibi hayati bir ulaşım zorunluluğu olan noktaya bağlı yollara girilmenin yasak olması durum ciddiyetini artırırken son 2 hafta içinde yaşanan kaza sayısı da hiç küçümsenecek oranda değil. ZABITA  BİLE TAKMIYOR İstasyon Köprüsü kavşak noktasında ki tek yön uygulaması ile düzenlemeler bir çok vatandaşın tepkisini çekerken özellikle vatandaşların bu düzenlemelere uymayarak tepkilerini ortaya koydukları öğrenildi.  Ter yönde ilerleyen araç sürücüleri, “Böyle bir saçmalık dünyanın hiçbir yerinde yok. Eskihisar’a gelen hapis kalıyor, Gebze’ye Darıca’ya çıkamıyor, Gebze’den gelen hastaneye gidemiyor. Açıkçası böyle bir saçma mühendislik hatasına uymayı düşünmüyorum. Kim ne ceza keserse kessin. Aklın yolu bir, doğru bir.” dedi. Bu arada uygulamalara vatandaşların dışında belediyelere ait resmi zabıta araç ve sürücülerinde uymadığı dikkatlerden kaçmadı. Haber: Adnan Ayvaz              
Söz de insanların hayatını kolaylaştırmak üzere Darıca Ethem bey Caddesi Eskihisar Yolu, tren yolu köprüsü üzerinde yapılan kavşak, içinden çıkılamaz bir kargaşaya dönüştü. Adeta arapsaçına dönüşen kavşak noktasında ki araçlar, ne Eskihisar’a, ne Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne gidebiliyor.

KAVŞAK DEĞİL LABİRENT

Darıca Asayiş Şube Amirliği güzergahındaki Eskihisar yolu olarak bilinen Ethem Bey Caddesi’nin demiryolu köprüleri üzerinde gerçekleştirdikleri kavşak düzenlemeleri başta sürücüler olmak üzere vatandaşları çileden çıkarmış durumda. Eskihisar’dan İstasyona ve Darıca’nın diğer bölgelerine geçişin verilmediği kavşaktan  Gebze’den gelenlerinde Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne gitme olanakları söz konusu değil. Sözde tek yön verilen düzenlemelerde İstasyon Caddesi üzerinde ki demiryolundan da Eskihisar’a dönüş iptal edildi.

YASAK YOLDA DURAK VAR

İstasyon Caddesi üzerindeki demiryolu köprüsünden Eskihisar yönüne sola dönüş yasağı koyan yetkililer hemen dönüşün 20 metre ilerisine ise bir durak yapmaları ortaya çıkan mühendislik harikasını gözler önüne seriyor. Yıllardır Eskihisar’a gitmek için köprüden sola dönerek aynalı karakol tabiri ile Asayiş Şube Amirliği güzergahını kullanan sürücülerin Eskihisar’a ulaşmak için nasıl bir güzergah takip etmeleri gerektiği yönünde bilgilendirme de yapılmıyor. Trilyonlarca yatırımlar yaparak çevre illerden insanların Eskihisar’ı görmeye gelmesini bir tarafa bırakın Eskihisar halkının Gebze’ye, Gebze, Çayırova ve Darıcalıların Eskihisar’a inmeleri için navigasyon cihazları bile yeterli gelmiyor.

ŞİKAYETLER İÇİN GELENLERİN  KAFASI KARIŞTI

Bu kavşak bölgesinde yaşayan vatandaşlar ve esnaf bir imza kampanyası dahilinde şikayetlerini Kocaeli Büyükşehir Ulaşım daire Başkanlığı’na iletildiği, yetkili birimden gelen trafik zabıta ekiplerinin bölgede bir inceleme yaptıkları da öğrenildi. Ancak incelemeye gelen Trafik Zabıta Ekipleri’de kavşaktaki uygulamayı anlayamadıklarını, bu projeyi çizen mühendisin saçmalık noktasında bir çizim yaptığını yorumladıkları da öğrenildi.  Özellikle Darıca Farabi Devlet Hastanesi gibi hayati bir ulaşım zorunluluğu olan noktaya bağlı yollara girilmenin yasak olması durum ciddiyetini artırırken son 2 hafta içinde yaşanan kaza sayısı da hiç küçümsenecek oranda değil.

ZABITA  BİLE TAKMIYOR

İstasyon Köprüsü kavşak noktasında ki tek yön uygulaması ile düzenlemeler bir çok vatandaşın tepkisini çekerken özellikle vatandaşların bu düzenlemelere uymayarak tepkilerini ortaya koydukları öğrenildi.  Ter yönde ilerleyen araç sürücüleri, “Böyle bir saçmalık dünyanın hiçbir yerinde yok. Eskihisar’a gelen hapis kalıyor, Gebze’ye Darıca’ya çıkamıyor, Gebze’den gelen hastaneye gidemiyor. Açıkçası böyle bir saçma mühendislik hatasına uymayı düşünmüyorum. Kim ne ceza keserse kessin. Aklın yolu bir, doğru bir.” dedi. Bu arada uygulamalara vatandaşların dışında belediyelere ait resmi zabıta araç ve sürücülerinde uymadığı dikkatlerden kaçmadı.

Haber: Adnan Ayvaz

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.