Neye Niyet Neye Kısmet

25.11.2015 - 09:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Neye Niyet Neye Kısmet

Erkeğe niyet, 8 kıza kısmet!

Her defasında "erkek" umuduyla çocuk yapan Trabzonlu Cinkaya çifti 8 kız sahibi. Baba Cinkaya, "Okuyup ayakları üzerinde dursunlar" dedi Trabzon'da ikinci kızlarından sonra her defasında "inşallah bu sefer erkek olur" niyetiyle çocuk yapan çiftin şu anda tam 8 kızı var. Artık pes eden çift, "Allah'ın takdiri böyleymiş. Şimdi hepsini büyütmek ve okutmak için mücadele ediyoruz" dedi.  KIZLARINA GÖZÜ GİBİ BAKIYORLAR  Şalpazarı ilçesine bağlı Doğancı köyünde yaşayan Fatma ve Mustafa Cinkaya çifti 17 yıl önce evlendi. Geçimlerini çiftçilik yaparak sağlayan çift ikinci kızları dünyaya geldikten sonra "İnşallah bu sefer erkek olur" niyetiyle sürekli çocuk yaptılar. Ancak her seferinde kız oldu. Şimdi çiftin en küçüğü 11 aylık, en büyüğü 16 yaşında olan tam 8 kızı var. En küçüğü Gamze 11 aylık, Gönül 4 yaşında, Kübra 8, Fatma 10, Cansu 12, Ayfer 13, Aysun 15, en büyükleri Aysel ise 16 yaşında... Kızlarına gözü gibi bakan Fatma (36) ve Mustafa Cinkaya (41) çifti onların tüm ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılıyor. Anne Fatma Cinkaya, "Evlatlar arasında kız veya erkek ayrımı olmaz. Biz erkek olsun istedik ama nasip böyleymiş. Şimdi onların hepsini büyütmek ve okutmak için mücadele ediyoruz. Tarlada çalışıp her hasadı evlatlarımızın geleceğine yatırıyoruz" dedi. Kızları büyüdükçe okula gidenlerin sayısının arttığını, masrafların da arttığını söyleyen baba Mustafa Cinkaya ise "Masrafları karşılamak için çeyrek asırdır içtiğim sigarayı da bıraktım. Okuyup, kendi ayaklarının üzerinde duracaklar" diye konuştu.
Erkeğe niyet, 8 kıza kısmet!

Her defasında "erkek" umuduyla çocuk yapan Trabzonlu Cinkaya çifti 8 kız sahibi. Baba Cinkaya, "Okuyup ayakları üzerinde dursunlar" dedi
Trabzon'da ikinci kızlarından sonra her defasında "inşallah bu sefer erkek olur" niyetiyle çocuk yapan çiftin şu anda tam 8 kızı var. Artık pes eden çift, "Allah'ın takdiri böyleymiş. Şimdi hepsini büyütmek ve okutmak için mücadele ediyoruz" dedi. 

KIZLARINA GÖZÜ GİBİ BAKIYORLAR 
Şalpazarı ilçesine bağlı Doğancı köyünde yaşayan Fatma ve Mustafa Cinkaya çifti 17 yıl önce evlendi. Geçimlerini çiftçilik yaparak sağlayan çift ikinci kızları dünyaya geldikten sonra "İnşallah bu sefer erkek olur" niyetiyle sürekli çocuk yaptılar. Ancak her seferinde kız oldu. Şimdi çiftin en küçüğü 11 aylık, en büyüğü 16 yaşında olan tam 8 kızı var. En küçüğü Gamze 11 aylık, Gönül 4 yaşında, Kübra 8, Fatma 10, Cansu 12, Ayfer 13, Aysun 15, en büyükleri Aysel ise 16 yaşında... Kızlarına gözü gibi bakan Fatma (36) ve Mustafa Cinkaya (41) çifti onların tüm ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılıyor. Anne Fatma Cinkaya, "Evlatlar arasında kız veya erkek ayrımı olmaz. Biz erkek olsun istedik ama nasip böyleymiş. Şimdi onların hepsini büyütmek ve okutmak için mücadele ediyoruz. Tarlada çalışıp her hasadı evlatlarımızın geleceğine yatırıyoruz" dedi. Kızları büyüdükçe okula gidenlerin sayısının arttığını, masrafların da arttığını söyleyen baba Mustafa Cinkaya ise "Masrafları karşılamak için çeyrek asırdır içtiğim sigarayı da bıraktım. Okuyup, kendi ayaklarının üzerinde duracaklar" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.