O kararlar elektronik imza ile imzalanıyor!

Kocaeli 20.07.2020 - 12:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

O kararlar elektronik imza ile imzalanıyor!

Elektronik imzanın yaygın olarak kullanımını sağlayan Büyükşehir, zaman ve maddi konular olmak üzere birçok kalemde çok ciddi tasarruflar yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanarak kurum genelinde dijital dönüşümün yaygınlaşması için birçok projeyi hayata geçiriyor. Hayata geçirilen bilişim projelerinden birisi de elektronik imzanın kurum genelinde yaygın olarak kullanımını sağlayan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) projesi oldu. DİJİTAL DÖNÜŞÜME ÜST SEVİYEDE ÖNEM VERİLİYOR EBYS sayesinde birçok alanda kâğıt tüketimi ve ıslak imza ortadan kaldırılarak zaman ve maddi konular olmak üzere birçok kalemde çok ciddi tasarruflar yapılıyor. Türkiye’de ilk defa Büyükşehir Belediyesi’nde uygulanmaya başlanan Meclis / Encümen Kararları, UKOME kararları ve yüklenici firma hak edişlerinin elektronik ortamda imzalanması kurumun dijital dönüşüme ne kadar önem verdiğini gözler önüne seriyor. YENİ ENCÜMEN ÜYELERİNE E-İMZA Diğer konularda olduğu gibi encümen kararlarının da elektronik ortamda imzalanmaya başlamasıyla birlikte tüm encümen üyelerine elektronik imza temin edildi. Mevcut encümen üyelerinin bir yıllık görev sürelerinin dolmasıyla birlikte Haziran ayı Meclis toplantısında yeni seçilen encümen üyeleri göreve başlamıştı. Yeni göreve başlayan encümen üyelerinin elektronik imzaları TÜBİTAK ile koordineli hareket edilerek en hızlı şekilde temin edildi ve encümen kararları hiçbir şekilde sekteye uğramaksızın elektronik olarak imzalanarak yürürlüğe girdi. PANDEMİ SÜRECİNDE YÜKLENİCİ FİRMALAR MAĞDUR EDİLMEDİ Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarının ve şehirlerarası giriş/çıkış yasaklarının uygulandığı dönemlerde Büyükşehir’e hizmet veren yüklenici firmaların hak ediş evraklarında herhangi bir sorun yaşanmadı ve ödemeleri zamanında yapılabildi. EBYS öncesinde hak edişlerin özellikle şehir dışından gelen yüklenicilerin ıslak imza ile imzalandığı süreçte birçok aksaklıkların yaşandığı, aynı durumun pandemi sürecinde daha da büyük sorunlara yol açabileceği aşikar bir durumdu. Dolayısıyla pandemi sürecinde yükleniciler hiçbir sorun yaşamadan evraklarını elektronik olarak imzaladı ve ödeme emri belgeleri eksiksiz olarak düzenlendi.

Elektronik imzanın yaygın olarak kullanımını sağlayan Büyükşehir, zaman ve maddi konular olmak üzere birçok kalemde çok ciddi tasarruflar yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanarak kurum genelinde dijital dönüşümün yaygınlaşması için birçok projeyi hayata geçiriyor. Hayata geçirilen bilişim projelerinden birisi de elektronik imzanın kurum genelinde yaygın olarak kullanımını sağlayan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) projesi oldu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜME ÜST SEVİYEDE ÖNEM VERİLİYOR

EBYS sayesinde birçok alanda kâğıt tüketimi ve ıslak imza ortadan kaldırılarak zaman ve maddi konular olmak üzere birçok kalemde çok ciddi tasarruflar yapılıyor. Türkiye’de ilk defa Büyükşehir Belediyesi’nde uygulanmaya başlanan Meclis / Encümen Kararları, UKOME kararları ve yüklenici firma hak edişlerinin elektronik ortamda imzalanması kurumun dijital dönüşüme ne kadar önem verdiğini gözler önüne seriyor.

YENİ ENCÜMEN ÜYELERİNE E-İMZA

Diğer konularda olduğu gibi encümen kararlarının da elektronik ortamda imzalanmaya başlamasıyla birlikte tüm encümen üyelerine elektronik imza temin edildi. Mevcut encümen üyelerinin bir yıllık görev sürelerinin dolmasıyla birlikte Haziran ayı Meclis toplantısında yeni seçilen encümen üyeleri göreve başlamıştı. Yeni göreve başlayan encümen üyelerinin elektronik imzaları TÜBİTAK ile koordineli hareket edilerek en hızlı şekilde temin edildi ve encümen kararları hiçbir şekilde sekteye uğramaksızın elektronik olarak imzalanarak yürürlüğe girdi.

PANDEMİ SÜRECİNDE YÜKLENİCİ FİRMALAR MAĞDUR EDİLMEDİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarının ve şehirlerarası giriş/çıkış yasaklarının uygulandığı dönemlerde Büyükşehir’e hizmet veren yüklenici firmaların hak ediş evraklarında herhangi bir sorun yaşanmadı ve ödemeleri zamanında yapılabildi. EBYS öncesinde hak edişlerin özellikle şehir dışından gelen yüklenicilerin ıslak imza ile imzalandığı süreçte birçok aksaklıkların yaşandığı, aynı durumun pandemi sürecinde daha da büyük sorunlara yol açabileceği aşikar bir durumdu. Dolayısıyla pandemi sürecinde yükleniciler hiçbir sorun yaşamadan evraklarını elektronik olarak imzaladı ve ödeme emri belgeleri eksiksiz olarak düzenlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.