O ücret artık alınmayacak!

Ekonomi 10.06.2017 - 11:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

O ücret artık alınmayacak!

Kanser hastasının ilacı devletten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), meme kanseri, böbrek kanseri ve hodgink lenfoma kanser ilaçları ile yeni nesil HIV ilacını geri ödeme kapsamına aldı. Böylelikle kanser ve AİDS tedavisinde yeni nesil ilaçlara hastalar ücretsiz olarak ulaşabilecek. Meme kanseri tedavisinde kullanılan Tamoksifen isimli ilacın, firma tarafından 30 miligramının piyasadan çekilmesinin ardından başlayan sıkıntıyı SGK çözdü. SGK, ilacın 60 miligramını da geri ödeme listesine alarak hastaların hizmetine sundu. SGK, böbrek kanseri ve hodgink lenfoma hastaları için de Opdivo isimli ilacı yurt dışı ödeme listesine aldı.

Kanser hastasının ilacı devletten

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), meme kanseri, böbrek kanseri ve hodgink lenfoma kanser ilaçları ile yeni nesil HIV ilacını geri ödeme kapsamına aldı. Böylelikle kanser ve AİDS tedavisinde yeni nesil ilaçlara hastalar ücretsiz olarak ulaşabilecek. Meme kanseri tedavisinde kullanılan Tamoksifen isimli ilacın, firma tarafından 30 miligramının piyasadan çekilmesinin ardından başlayan sıkıntıyı SGK çözdü. SGK, ilacın 60 miligramını da geri ödeme listesine alarak hastaların hizmetine sundu. SGK, böbrek kanseri ve hodgink lenfoma hastaları için de Opdivo isimli ilacı yurt dışı ödeme listesine aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.