Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Dilovası 27.09.2017 - 09:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Dilovası Belediyesi, ilçedeki çocuklara yönelik hijyen semineri düzenledi. Dilovası Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Sağlık Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen ve Anadolu Sağlık Merkezi doktorlarından Uzm. Dr. Mehmet Kılıç’ın “Hijyen” konulu sunumu Şehit İlimdar Atasoy İmam Hatip Lisesinde gerçekleşti.   BİREYSEL TEMİZLİĞİN ÖNEMİ   Seminde konuşan Dr. Mehmet Kılıç, sağlık ve hijyenin hayatın vazgeçmezleri arasında olduğunu hatırlatarak, bunun insan hayatındaki önemine değindi. Slâyt gösterimi eşliğinde verilen seminerde Kılıç, özellikle kişisel hijyene dikkat çekti. Amaçlarının okul çağındaki çocuklara bireysel temizlik ve hijyen alanında alışkanlık kazandırmak oluğunu ifade eden Kılıç, özellikle el yıkamanın nasıl olması gerektiğini detaylıca dile getirdi. Bireysel hijyenin salt el yıkama ile sınırlı olmadığını da kaydeden Kılıç, "Ayak bakımı da son derece önemlidir. Her akşam mutlaka ayakların yıkanması, yıkandıktan sonra özellikle parmak aralarının kurulanması gerekmektedir. Kurulanmaması durumunda bu bir takım hastalıklara yol açar" dedi.   HİJYEN OLMAZSA OLMAZ   Vücut temizliğine de dikkat çeken Dr. Mehmet Kılıç, her insanın imkânları el veriyorsa günde bir kez banyo yapması gerektiğini, imkânları el vermiyorsa haftada en az 2 kez banyo yapması gerektiğini, sağlıklı bir hayatın sürdürülebilmesi için sağlık ve hijyenin olmazsa olmaz olduğunu da söyleyen Kılıç, "Bu size anlattıklarımızı sizler de evde, sokakta arkadaşlarınıza, kardeşlerinize, anne ve babanıza anlatın" diye konuştu. Seminer Şehit İlimdar Atasoy İmam Hatip Lisesi müdürü Özgür Şafak Kaya’nın Dr. Mehmet Kılıç’a çiçek takdimi ile son buldu.   Dr. Mehmet Kılıç Kimdir   Dr. Mehmet Kılıç, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde pediatri ihtisası, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. 2013 yılında Anadolu Sağlık Merkezi’nde çalışmaya başlayan Dr. Kılıç, halen çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak görevine devam ediyor.

Dilovası Belediyesi, ilçedeki çocuklara yönelik hijyen semineri düzenledi.

Dilovası Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Sağlık Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen ve Anadolu Sağlık Merkezi doktorlarından Uzm. Dr. Mehmet Kılıç’ın “Hijyen” konulu sunumu Şehit İlimdar Atasoy İmam Hatip Lisesinde gerçekleşti.

 

BİREYSEL TEMİZLİĞİN ÖNEMİ

 

Seminde konuşan Dr. Mehmet Kılıç, sağlık ve hijyenin hayatın vazgeçmezleri arasında olduğunu hatırlatarak, bunun insan hayatındaki önemine değindi. Slâyt gösterimi eşliğinde verilen seminerde Kılıç, özellikle kişisel hijyene dikkat çekti. Amaçlarının okul çağındaki çocuklara bireysel temizlik ve hijyen alanında alışkanlık kazandırmak oluğunu ifade eden Kılıç, özellikle el yıkamanın nasıl olması gerektiğini detaylıca dile getirdi. Bireysel hijyenin salt el yıkama ile sınırlı olmadığını da kaydeden Kılıç, "Ayak bakımı da son derece önemlidir. Her akşam mutlaka ayakların yıkanması, yıkandıktan sonra özellikle parmak aralarının kurulanması gerekmektedir. Kurulanmaması durumunda bu bir takım hastalıklara yol açar" dedi.

 

HİJYEN OLMAZSA OLMAZ

 

Vücut temizliğine de dikkat çeken Dr. Mehmet Kılıç, her insanın imkânları el veriyorsa günde bir kez banyo yapması gerektiğini, imkânları el vermiyorsa haftada en az 2 kez banyo yapması gerektiğini, sağlıklı bir hayatın sürdürülebilmesi için sağlık ve hijyenin olmazsa olmaz olduğunu da söyleyen Kılıç, "Bu size anlattıklarımızı sizler de evde, sokakta arkadaşlarınıza, kardeşlerinize, anne ve babanıza anlatın" diye konuştu.

Seminer Şehit İlimdar Atasoy İmam Hatip Lisesi müdürü Özgür Şafak Kaya’nın Dr. Mehmet Kılıç’a çiçek takdimi ile son buldu.

 

Dr. Mehmet Kılıç Kimdir

 

Dr. Mehmet Kılıç, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde pediatri ihtisası, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. 2013 yılında Anadolu Sağlık Merkezi’nde çalışmaya başlayan Dr. Kılıç, halen çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak görevine devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.