Öğrencilere yarıyıl tatili uyarısı

Gebze 20.01.2017 - 08:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Öğrencilere yarıyıl tatili uyarısı

Özel İlim Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Merve Ünal Karakuş, çocukların karne almalarıyla beraber, okulların yarıyıl tatiline girmesinin; eğlenmek, dinlenmek ve dönem boyunca sergiledikleri performansı değerlendirmek açısından iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

      ‘’Karne; başarılı olunan dersleri ve desteklenip geliştirilmesi gereken dersleri gösteren bir belgedir. Çocuklar, karne notlarına bakarak ‘’işe yaramaz, tembel’’ veya ‘’çok başarılı’’ olarak değerlendirilmemelidirler. Karne notları ne olursa olsun çocuğun yanında olun. Başarıları için övgülerde bulunun. Aşırı ödüllendirmelerden kaçının. Daha düşük olan notları ve eksik konuları için destek sağlayın, cezalandırmalardaki aşırılıklardan kaçının. Motive edici ve cesaretlendirici tutum sergileyin  İlkokul öğrencilerinin her gün düzenli olarak kitap okuması ve kısa bir süre de olsa okulda yapılanların düzenli tekrarı sağlanmalıdır. Ortaokul öğrencilerinin kitap okuma saatleri her gün 1 saatten az olmamalı, eksik ve zor bulunan konuların üstüne gidilmeli, geçmiş konulara yönelik ders tekrarları yapılmalıdır. Bunların yanında aile ile birlikte kalite bir zaman geçirmek için de iyi bir fırsat olduğunu unutmayın.          Yarıyıl tatili, kitap defterin bir kenara atıldığı yalnızca bilgisayar oyunlarını oynamak, gece geç saatlerde yatmak ve plansız yaşamak olduğunu akıllardan çıkarılmalıdır. Bu tarz bir tatil, alışkın oldukları düzenden çıkmalarına, dinlenmeleri gereken yerde daha çok yorulmalarına, eksik ve tekrar edilmemiş konuların uzun süreleri kaybına, bundan ötürü içsel motivasyon düşüklüğü ve kaygıya sebep olur. Böyle bir tatil geçiren çocuğun eski sahip olduğu düzene dönmesi, okula adapte olması zor ve sancılıdır. Tüm öğrencilere iyi tatiller diler, 2.eğitim döneminin hayırlı ve başarılarla dolu olmasını temenni ederim ‘’ dedi.
Özel İlim Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Merve Ünal Karakuş, çocukların karne almalarıyla beraber, okulların yarıyıl tatiline girmesinin; eğlenmek, dinlenmek ve dönem boyunca sergiledikleri performansı değerlendirmek açısından iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

 

    ‘’Karne; başarılı olunan dersleri ve desteklenip geliştirilmesi gereken dersleri gösteren bir belgedir. Çocuklar, karne notlarına bakarak ‘’işe yaramaz, tembel’’ veya ‘’çok başarılı’’ olarak değerlendirilmemelidirler. Karne notları ne olursa olsun çocuğun yanında olun. Başarıları için övgülerde bulunun. Aşırı ödüllendirmelerden kaçının. Daha düşük olan notları ve eksik konuları için destek sağlayın, cezalandırmalardaki aşırılıklardan kaçının. Motive edici ve cesaretlendirici tutum sergileyin

 İlkokul öğrencilerinin her gün düzenli olarak kitap okuması ve kısa bir süre de olsa okulda yapılanların düzenli tekrarı sağlanmalıdır. Ortaokul öğrencilerinin kitap okuma saatleri her gün 1 saatten az olmamalı, eksik ve zor bulunan konuların üstüne gidilmeli, geçmiş konulara yönelik ders tekrarları yapılmalıdır. Bunların yanında aile ile birlikte kalite bir zaman geçirmek için de iyi bir fırsat olduğunu unutmayın.

         Yarıyıl tatili, kitap defterin bir kenara atıldığı yalnızca bilgisayar oyunlarını oynamak, gece geç saatlerde yatmak ve plansız yaşamak olduğunu akıllardan çıkarılmalıdır. Bu tarz bir tatil, alışkın oldukları düzenden çıkmalarına, dinlenmeleri gereken yerde daha çok yorulmalarına, eksik ve tekrar edilmemiş konuların uzun süreleri kaybına, bundan ötürü içsel motivasyon düşüklüğü ve kaygıya sebep olur. Böyle bir tatil geçiren çocuğun eski sahip olduğu düzene dönmesi, okula adapte olması zor ve sancılıdır. Tüm öğrencilere iyi tatiller diler, 2.eğitim döneminin hayırlı ve başarılarla dolu olmasını temenni ederim ‘’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.