19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Öğretmen adayları 6 Şubat'a kilitlendi

05.02.2015 - 06:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Öğretmen adayları 6 Şubat'a kilitlendi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından atama yapılacak 15 bin öğretmen kadrosu için başvurular dün sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından atama yapılacak 15 bin öğretmen kadrosu için başvurular dün sona erdi. Atamalar; Bakanlık'a bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması şeklinde olacak. Başvuruya esas taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda alım yapılacak. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasının, büyük ihtimalle 6 Şubat Cumagünü yapılacağını açıkladı. İlk atamalara ilişkin en fazla kadro; bin 430 ile İngilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. Sınıf öğretmenliği için bin 322, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 50, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için bin 40 kadro açıldı. Bu yılki atamalarda, 28 Şubat mağduru öğretmen adayları için 40 yaş sınırı kaldırıldığından gerekli koşulları sağlayan ancak daha önce yaş nedeniyle öğretmenlik başvurusu yapamayan adayların başvuruları da kabul edilecek. 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından atama yapılacak 15 bin öğretmen kadrosu için başvurular dün sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından atama yapılacak 15 bin öğretmen kadrosu için başvurular dün sona erdi. Atamalar; Bakanlık'a bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması şeklinde olacak. Başvuruya esas taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda alım yapılacak. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu15 bin öğretmen atamasının, büyük ihtimalle 6 Şubat Cumagünü yapılacağını açıkladı. İlk atamalara ilişkin en fazla kadro; bin 430 ile İngilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. Sınıf öğretmenliği için bin 322, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 50, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için bin 40 kadro açıldı. Bu yılki atamalarda, 28 Şubat mağduru öğretmen adayları için 40 yaş sınırı kaldırıldığından gerekli koşulları sağlayan ancak daha önce yaş nedeniyle öğretmenlik başvurusu yapamayan adayların başvuruları da kabul edilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.