Öğretmenlere rotasyon müjdesi

05.08.2015 - 10:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Öğretmenlere rotasyon müjdesi

Bakan Nabi Avcı, 2015 yılı itibariyle çalıştığı kurumda 15 yılı dolduran öğretmenlere uygulanacak olan rotasyonun yapılmayacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenler için bu yıl uygulanmaya başlayacak rotasyonun iptal edildiğini açıkladı. Rotasyonun iptal edilmesiyle 15 yılını dolduran öğretmenler herhangi bir şekilde zorunlu olarak başka bir okula atanamayacak. 26-28 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınan rotasyondan ilk etapta 13 bin öğretmenin etkilenmesi bekleniyordu. "Sürücü Eğitimi ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Çalıştayı'nda" gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Avcı dershanelerle ilgili düzenlemeye yönelik bilgi de verdi. Bakan Avcı önümüzdeki günlerde yeni yönetmelik yayınlayacaklarını belirterek, "Dönüşmemiş dershaneler bu çerçevede faaliyetlerini devam ettirebilecekler" dedi.  SİMÜLASYON YAPILDI  Öğretmenlerin rotasyonuyla ilgili iptal kararı aldıklarını belirten Avcı, "Bakanlığa yapılan rotasyon müracaatlarını değerlendirdik. Rotasyona tabi olan veya herhangi bir gerekçeyle, nedenle rotasyon dışında kalması öngörülebilecek bütün öğretmenlerimizin durumunu içeren bir simülasyon çalışması yaptık. O simülasyon neticesinde gördük ki aslında rotasyonla amaçladığımız eğitsel hedeflerden çıkmış. O nedenle dün akşam konuyu Sayın Başbakanımıza arz ettim. Onun da telkini ve tavsiyeleri doğrultusunda, Bakanlığımızda yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda, ilgili birimlerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verdik" dedi.  DERSHANE YASADA YOK  Avcı şu anda mevzuatta dershane diye bir kurumun olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Yasada ve yönetmeliklerde olmayan ama bugün fiilen 1 Eylül'e kadar faaliyetlerinin devam etmesi öngörülmüş olan dershanelerin dönüşebileceği ve AYM kararında işaret edilen genişlikte bir yeni çözüm üretmiş oluyoruz. Bunu da sektörle görüşerek yaptık"  DERSHANELER TEK DERS KURSU OLACAK MEB'in özel öğretim kurumlarıyla ilgili yeni yönetmelik taslağında dershanelerin yerini tek ders kursları alacak. Temel liseler ise mezunlara hafta sonu kurs verebilecek. Bir kuruma en fazla 3 ders için ruhsat verilebilecek. Tek ders kursları, matematik, edebiyat ve inkılap tarihi derslerini kapsayacak. Takviye kursları her ders için ayrı ayrı Bakanlıktan izin alacak. 
Bakan Nabi Avcı, 2015 yılı itibariyle çalıştığı kurumda 15 yılı dolduran öğretmenlere uygulanacak olan rotasyonun yapılmayacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenler için bu yıl uygulanmaya başlayacak rotasyonun iptal edildiğini açıkladı. Rotasyonun iptal edilmesiyle 15 yılını dolduran öğretmenler herhangi bir şekilde zorunlu olarak başka bir okula atanamayacak. 26-28 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınan rotasyondan ilk etapta 13 bin öğretmenin etkilenmesi bekleniyordu. "Sürücü Eğitimi ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Çalıştayı'nda" gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Avcı dershanelerle ilgili düzenlemeye yönelik bilgi de verdi. Bakan Avcı önümüzdeki günlerde yeni yönetmelik yayınlayacaklarını belirterek, "Dönüşmemiş dershaneler bu çerçevede faaliyetlerini devam ettirebilecekler" dedi. 


SİMÜLASYON YAPILDI 
Öğretmenlerin rotasyonuyla ilgili iptal kararı aldıklarını belirten Avcı, "Bakanlığa yapılan rotasyon müracaatlarını değerlendirdik. Rotasyona tabi olan veya herhangi bir gerekçeyle, nedenle rotasyon dışında kalması öngörülebilecek bütün öğretmenlerimizin durumunu içeren bir simülasyon çalışması yaptık. O simülasyon neticesinde gördük ki aslında rotasyonla amaçladığımız eğitsel hedeflerden çıkmış. O nedenle dün akşam konuyu Sayın Başbakanımıza arz ettim. Onun da telkini ve tavsiyeleri doğrultusunda, Bakanlığımızda yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda, ilgili birimlerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verdik" dedi. 

DERSHANE YASADA YOK 
Avcı şu anda mevzuatta dershane diye bir kurumun olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Yasada ve yönetmeliklerde olmayan ama bugün fiilen 1 Eylül'e kadar faaliyetlerinin devam etmesi öngörülmüş olan dershanelerin dönüşebileceği ve AYM kararında işaret edilen genişlikte bir yeni çözüm üretmiş oluyoruz. Bunu da sektörle görüşerek yaptık" 

DERSHANELER TEK DERS KURSU OLACAK
MEB'in özel öğretim kurumlarıyla ilgili yeni yönetmelik taslağında dershanelerin yerini tek ders kursları alacak. Temel liseler ise mezunlara hafta sonu kurs verebilecek. Bir kuruma en fazla 3 ders için ruhsat verilebilecek. Tek ders kursları, matematik, edebiyat ve inkılap tarihi derslerini kapsayacak. Takviye kursları her ders için ayrı ayrı Bakanlıktan izin alacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.