19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

OHAL'de iki yeni kararname

17.08.2016 - 08:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

OHAL'de iki yeni kararname

Emniyet, TSK ve BTK'dan binlerce kişi ihraç edildi. Kararnameyle Genelkurmay Başkanı'nın atamasını Cumhurbaşkanı yapacak. 2010 KPSS'de soru çalanların atamaları iptal edilecek.

  Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın   Olağanüstü Hal Dönemi'nde (OHAL) çıkarılan iki yeni kararneme, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnamelere göre, Emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gibi kamu kuruluşlarından binlerce kişi ihraç edildi.   Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ihraç edilenlerin sayısı 2360. TSK'dan atılan asker sayısı 196, BTK'dan ihraç edilen çalışanlar ise 196. Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 24, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'da 6 subay ordudan atıldı. Bundan böyle Genelkurmay Başkanı'nın atamasını Cumhurbaşkanı yapacak. GATA hastaneleri ise Sağlık Bakanlığı'na devredildi. 2010 KPSS'de soru çalanların atamaları iptal edilecek. Kararnameye göre, Dışişleri Bakanlığı'nda da yeni ihraçlar var. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kapatıldı.
Emniyet, TSK ve BTK'dan binlerce kişi ihraç edildi. Kararnameyle Genelkurmay Başkanı'nın atamasını Cumhurbaşkanı yapacak. 2010 KPSS'de soru çalanların atamaları iptal edilecek.
 
OHAL'de iki yeni kararname

Olağanüstü Hal Dönemi'nde (OHAL) çıkarılan iki yeni kararneme, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnamelere göre, Emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gibi kamu kuruluşlarından binlerce kişi ihraç edildi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ihraç edilenlerin sayısı 2360. TSK'dan atılan asker sayısı 196, BTK'dan ihraç edilen çalışanlar ise 196.

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 24, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'da 6 subay ordudan atıldı.

Bundan böyle Genelkurmay Başkanı'nın atamasını Cumhurbaşkanı yapacak.

GATA hastaneleri ise Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

2010 KPSS'de soru çalanların atamaları iptal edilecek.

Kararnameye göre, Dışişleri Bakanlığı'nda da yeni ihraçlar var.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kapatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.