19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Okul personelleri filyasyon çalışmalarında görev yapacak

Gebze 26.11.2020 - 10:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Okul personelleri filyasyon çalışmalarında görev yapacak

Okulların kapanması sonrası memur, hizmetli ve Toplum Yararına Programları kapsamına okullarda görev yapan personel, filyasyon ve saha çalışmalarında görev yapacak. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığına toplanan Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aldığı yeni kararları açıkladı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığının resmi/özel örgün ve yaygın tüm eğitim faaliyetlerine 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararı gereği okulların kapalı olması nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı görev yapan memur, hizmetli, kadrolu işçi ve TYP (Toplum Yararına Programlar) kapsamında çalışan diğer personellerin gönüllülük esasına göre ihtiyaç duyulması halinde geçici olarak, filyasyon ve saha çalışmalarında sağlık personellerine yardımcı olmak üzere Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine görevlendirilmesine karar verildi. KAYMAKAMLIKLAR BELİRLEYECEK İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda yüz yüze eğitime başlanması durumunda ilgili personel görevlendirmelerinin sonlandırılmasına, konu ile ilgili tedbirlere ilişkin yapılacak uygulamalarda, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde, zaman, yer ve sayının Kaymakamlıklarca belirlenecek. Bunun yanında, istisna kurumlar kendi mevzuatları dâhilinde olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarında, “İstihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamile personelin gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması” hükmü kapsamında uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.  

Okulların kapanması sonrası memur, hizmetli ve Toplum Yararına Programları kapsamına okullarda görev yapan personel, filyasyon ve saha çalışmalarında görev yapacak.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığına toplanan Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aldığı yeni kararları açıkladı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığının resmi/özel örgün ve yaygın tüm eğitim faaliyetlerine 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararı gereği okulların kapalı olması nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı görev yapan memur, hizmetli, kadrolu işçi ve TYP (Toplum Yararına Programlar) kapsamında çalışan diğer personellerin gönüllülük esasına göre ihtiyaç duyulması halinde geçici olarak, filyasyon ve saha çalışmalarında sağlık personellerine yardımcı olmak üzere Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine görevlendirilmesine karar verildi.

KAYMAKAMLIKLAR BELİRLEYECEK

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda yüz yüze eğitime başlanması durumunda ilgili personel görevlendirmelerinin sonlandırılmasına, konu ile ilgili tedbirlere ilişkin yapılacak uygulamalarda, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde, zaman, yer ve sayının Kaymakamlıklarca belirlenecek. Bunun yanında, istisna kurumlar kendi mevzuatları dâhilinde olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarında, “İstihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamile personelin gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması” hükmü kapsamında uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.