Okulda kendi imkanları ile temassız ateş ölçer yaptılar!

Gebze 10.10.2020 - 10:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Okulda kendi imkanları ile temassız ateş ölçer yaptılar!

GEBZELİ ÖĞRETMENLERDEN MÜHENDİSLİK HARİKASI PROJE

Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem İbiş ve Biyoloji Öğretmeni Mehmet Yönyül, temassız ateş ölçer cihaz geliştirdi. Korona virüs tedbirleri kapsamında okullara ateş ölçer zorunluluğu getirilmesi ile Gebze Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem İbiş ve Biyoloji Öğretmeni Mehmet Yönyül, temassız ateş ölçer cihaz geliştirdi. Geliştirilen cihazla alakalı gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gebze Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem İbiş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Milli Eğitim Bakanlığımız Covid-19 tedbirleri kapsamında okullarda bir takım önlemler alınması gerektiğine dair yeni kurallar koymuştu. Bu tedbirlerden biri de öğrenci ve velilerin okula ateşlerinin ölçülerek alınmasıydı. DAHA ÖNCE ROBOTİK KODLAMA KURSUNA GİTMİŞTİ Biz de bunu nasıl yaparız diye düşündüğümüzde okulumuzun biyoloji öğretmeni Mehmet Yönyül geçen sene robotik kodlama kursuna gitmişti. Bana kodlama ile temassız bir ateş ölçer cihazı yapabileceğini söyledi ve destek istedi. Ben de maddi manevi hocamıza destek olarak birlikte temassız bir ateş ölçer cihazı geliştirdik. Covid-19 tedbirleri kapsamında uyulması gereken sosyal mesafeyi aşmamak gerektiği için bu sorunu ortadan kaldırabilmek amacıyla bu projeyi yaptık. ORTAMIN SICAKLIĞINI, NEMİNİ VE GELEN KİŞİNİN ATEŞİNİ ÖLÇÜYOR Ateş ölçerimiz; ortamın sıcaklığını, nemini ve gelen kişinin ateşini ölçüyor. Eğer gelen kişinin ateşi bakanlığın belirtmiş olduğu 37 buçuk dereceden yüksekse, yüksek oranda kırmızı ışık ve ses çıkartarak bizlerin anlamasını sağlıyor ve ateşi yüksek olan kişiyi okula almıyoruz. Ve kendi oluşturduğumuz karantina odasına yönlendirip, ambulans isteyerek o kişiyi sağlık kuruluşuna yönlendiriyoruz. Burada asıl amacımız teması engellemek ve öğrencilerimizin dikkatini çekmekti. Projemize destekte bulunan herkese buradan teşekkür ederim.”  
GEBZELİ ÖĞRETMENLERDEN MÜHENDİSLİK HARİKASI PROJE

Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem İbiş ve Biyoloji Öğretmeni Mehmet Yönyül, temassız ateş ölçer cihaz geliştirdi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında okullara ateş ölçer zorunluluğu getirilmesi ile Gebze Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem İbiş ve Biyoloji Öğretmeni Mehmet Yönyül, temassız ateş ölçer cihaz geliştirdi. Geliştirilen cihazla alakalı gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gebze Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem İbiş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Milli Eğitim Bakanlığımız Covid-19 tedbirleri kapsamında okullarda bir takım önlemler alınması gerektiğine dair yeni kurallar koymuştu. Bu tedbirlerden biri de öğrenci ve velilerin okula ateşlerinin ölçülerek alınmasıydı.

DAHA ÖNCE ROBOTİK KODLAMA KURSUNA GİTMİŞTİ

Biz de bunu nasıl yaparız diye düşündüğümüzde okulumuzun biyoloji öğretmeni Mehmet Yönyül geçen sene robotik kodlama kursuna gitmişti. Bana kodlama ile temassız bir ateş ölçer cihazı yapabileceğini söyledi ve destek istedi. Ben de maddi manevi hocamıza destek olarak birlikte temassız bir ateş ölçer cihazı geliştirdik. Covid-19 tedbirleri kapsamında uyulması gereken sosyal mesafeyi aşmamak gerektiği için bu sorunu ortadan kaldırabilmek amacıyla bu projeyi yaptık.

ORTAMIN SICAKLIĞINI, NEMİNİ VE GELEN KİŞİNİN ATEŞİNİ ÖLÇÜYOR

Ateş ölçerimiz; ortamın sıcaklığını, nemini ve gelen kişinin ateşini ölçüyor. Eğer gelen kişinin ateşi bakanlığın belirtmiş olduğu 37 buçuk dereceden yüksekse, yüksek oranda kırmızı ışık ve ses çıkartarak bizlerin anlamasını sağlıyor ve ateşi yüksek olan kişiyi okula almıyoruz. Ve kendi oluşturduğumuz karantina odasına yönlendirip, ambulans isteyerek o kişiyi sağlık kuruluşuna yönlendiriyoruz. Burada asıl amacımız teması engellemek ve öğrencilerimizin dikkatini çekmekti. Projemize destekte bulunan herkese buradan teşekkür ederim.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.