19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Okulların açılması ile ilgili ipuçları

Gündem 15.08.2020 - 12:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Okulların açılması ile ilgili ipuçları

Okulların 21 Eylül'de yüz yüze eğitimle açılmasına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Hürriyet yazarı Nuran Çakmakçı, bugünkü köşesinde 21 Eylül'de yüz yüze olarak başlayacak eğitime ilişkin detaylar aktardı. İlk önce anaokul, bir ve ikini sınıfların okula çağrıldığını hatırlatan Çakmakçı, sonrasında önceliğin sınava girecek öğrencilere verileceğini belirtti.  Haftada iki gün ders yapılacağını belirten Çakmakçı, çarşamba-pazar okullarda büyük temizlik olacağını, seyreltilmiş sınıflar için seyreltilmiş müfredat hazırlandığını kaydetti. Çakmakcı'nın köşesinin bir bölümü şöyle: Bakanlığın en çok kafa yorduğu konulardan biri, okuma yazmayı öğrenecek olan birinci sınıflar. Üç hafta bu öğrencilerin durumuna bakılacak. Her şey yolunda giderse bu kez sınava girecek öğrenci gruplarına öncelik tanınacak. Yani Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 8 ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12’nci sınıflar okula çağrılacak. Aşamalı ve kademeli sistem uygulanacağı için yine üç hafta beklenecek. Bu kez ortaokul 5 ve 7’nci sınıflar ile lise ara sınıfları okula alınacak. Öğrenciler 2 gün okula gelecek. Sınıflar yine yarıya bölünecek. 30 kişilik sınıfın A grubu pazartesi-salı, B grubu perşembe-cuma yüz yüze eğitim için sınıflarda olacak. Geri kalan zamanlarda evden, uzaktan eğitim takip edilecek. Öğrencilerin okula geldiği gün sayısı azalacak. Ders saatleri de 40 dakikadan 30 dakikaya indirilecek. Ama öğrencinin okulda kalacağı sürenin uzatılması da planlamalar arasında yer alıyor. Bakanlığın en önem verdiği gruplardan biri olan 8 ve 12’nci sınıflar cumartesi günü okula çağrılacak. Ders takviyesi yapılacak. Kaynak: Hürriyet

Okulların 21 Eylül'de yüz yüze eğitimle açılmasına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Hürriyet yazarı Nuran Çakmakçı, bugünkü köşesinde 21 Eylül'de yüz yüze olarak başlayacak eğitime ilişkin detaylar aktardı.

İlk önce anaokul, bir ve ikini sınıfların okula çağrıldığını hatırlatan Çakmakçı, sonrasında önceliğin sınava girecek öğrencilere verileceğini belirtti.  Haftada iki gün ders yapılacağını belirten Çakmakçı, çarşamba-pazar okullarda büyük temizlik olacağını, seyreltilmiş sınıflar için seyreltilmiş müfredat hazırlandığını kaydetti.

Çakmakcı'nın köşesinin bir bölümü şöyle:

Bakanlığın en çok kafa yorduğu konulardan biri, okuma yazmayı öğrenecek olan birinci sınıflar.

Üç hafta bu öğrencilerin durumuna bakılacak. Her şey yolunda giderse bu kez sınava girecek öğrenci gruplarına öncelik tanınacak. Yani Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 8 ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12’nci sınıflar okula çağrılacak. Aşamalı ve kademeli sistem uygulanacağı için yine üç hafta beklenecek. Bu kez ortaokul 5 ve 7’nci sınıflar ile lise ara sınıfları okula alınacak.

Öğrenciler 2 gün okula gelecek. Sınıflar yine yarıya bölünecek. 30 kişilik sınıfın A grubu pazartesi-salı, B grubu perşembe-cuma yüz yüze eğitim için sınıflarda olacak. Geri kalan zamanlarda evden, uzaktan eğitim takip edilecek.

Öğrencilerin okula geldiği gün sayısı azalacak. Ders saatleri de 40 dakikadan 30 dakikaya indirilecek. Ama öğrencinin okulda kalacağı sürenin uzatılması da planlamalar arasında yer alıyor.

Bakanlığın en önem verdiği gruplardan biri olan 8 ve 12’nci sınıflar cumartesi günü okula çağrılacak. Ders takviyesi yapılacak.

Kaynak: Hürriyet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.