19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Okuryazar Seferberliği Devam Ediyor

Gebze 18.02.2018 - 16:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Okuryazar Seferberliği Devam Ediyor

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan Mehmet Akif İlkokulu’nda açılan okuryazarlık kursunu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy koordinatörlüğünde Gebze Kaymakamı Mustafa Güler kontrolünde devam eden okuryazar seferberliği çerçevesinde Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Mehmet Akif İlkokulu’nda okuryazar kursunda öğrenim gören vatandaşları ziyaret etti. Kurs katılımcıları ile yakından ilgilenen Doğan, herkesle tek tek sohbet etti.       KURSLARIMIZ AÇILDI Okumanın yaşı olmadığını belirten Doğan, “Gebze Meslek Edindirme Kursları (GESMEK),Kocaeli Meslek Edindirme Kursları (KOMEK),Halk Eğitim Merkezleri, emekli öğretmenler, usta öğreticiler ile yaptığımız toplantılar neticesinde planlama aşamalarını tamamlayarak okuryazarlık kurslarımızı açtık. Gebze’de açtığımız Şubat ayı okuryazarlık kurslarında yaklaşık olarak bin 500 kişinin katılımı söz konusu.  Mart ayında da açacağımız kurslara da bin 500 kişinin katılmasını öngörüyoruz ve toplamda 3 bin kişi bu kurslar sonunda okuryazar olacak.     2018 SONUNDA HERKES OKURYAZAR OLACAK Gebze’de okuryazar olamayan şu anda 5 bin 700 kişi mevcut. 2018’in sonunda 5 bin 700 kişinin tamamını da okur-yazar hale getireceğiz. Aldığımız göçlerde de okuryazar olmayanları tespit ederek derhal okuryazarlık kurslarına yönlendiriyoruz. Gebze’de okuma-yazma bilmeyen akrabası, komşusu, eşi, dostu olanların ellerinden tutup kurslarımıza getirmesini istiyoruz. Gebze’de eğitim seviyesini birlikte yükselteceğiz.” dedi. Doğan yaptığı konuşmanın ardından sınıfları tek tek gezerek kurs öğreticilerin detaylı bilgi aldı.        
Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan Mehmet Akif İlkokulu’nda açılan okuryazarlık kursunu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy koordinatörlüğünde Gebze Kaymakamı Mustafa Güler kontrolünde devam eden okuryazar seferberliği çerçevesinde Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Mehmet Akif İlkokulu’nda okuryazar kursunda öğrenim gören vatandaşları ziyaret etti. Kurs katılımcıları ile yakından ilgilenen Doğan, herkesle tek tek sohbet etti.

 

 

 

KURSLARIMIZ AÇILDI

Okumanın yaşı olmadığını belirten Doğan, “Gebze Meslek Edindirme Kursları (GESMEK),Kocaeli Meslek Edindirme Kursları (KOMEK),Halk Eğitim Merkezleri, emekli öğretmenler, usta öğreticiler ile yaptığımız toplantılar neticesinde planlama aşamalarını tamamlayarak okuryazarlık kurslarımızı açtık. Gebze’de açtığımız Şubat ayı okuryazarlık kurslarında yaklaşık olarak bin 500 kişinin katılımı söz konusu.  Mart ayında da açacağımız kurslara da bin 500 kişinin katılmasını öngörüyoruz ve toplamda 3 bin kişi bu kurslar sonunda okuryazar olacak.

 

 

2018 SONUNDA HERKES OKURYAZAR OLACAK

Gebze’de okuryazar olamayan şu anda 5 bin 700 kişi mevcut. 2018’in sonunda 5 bin 700 kişinin tamamını da okur-yazar hale getireceğiz. Aldığımız göçlerde de okuryazar olmayanları tespit ederek derhal okuryazarlık kurslarına yönlendiriyoruz. Gebze’de okuma-yazma bilmeyen akrabası, komşusu, eşi, dostu olanların ellerinden tutup kurslarımıza getirmesini istiyoruz. Gebze’de eğitim seviyesini birlikte yükselteceğiz.” dedi. Doğan yaptığı konuşmanın ardından sınıfları tek tek gezerek kurs öğreticilerin detaylı bilgi aldı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.