Önerge Misillemesi

Darıca 02.02.2017 - 15:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Önerge Misillemesi

Darıca Belediye Meclisi Şubat Ayı Oturumu gündem dışı konuşmalar ve önergelerin gündeme alınması ile başladığı noktada gerginlik tavan yaptı. CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar’ın Meclis Başkanı ve Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a karşı kullandığı cümlelerde ki üslup tercihi nedeniyle Ak Partili Meclis Üyeleri hiçbir önergenin gündeme alınmaması yönünde oy kullandı.

ÖNERGE PEYGAMBERE HAKARET İÇERİKLİ DEĞERLENDİRİLDİ CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar’ın meclise sunduğu önerge de, “2004 yılından itibaren sadece bizim ülkemizde 20 Nisan peygamberimizin doğum günü olarak kutlanıyor. Hicri takvime göre kutlanması gereken doğum gününün neden 2004’ten itibaren sadece Ak Partili belediyeler tarafından kutlanmaya başlanmıştır. 20 Nisan tarihi FETÖ Terör Örgütü’nün başında ki sümüklünün doğum günüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı baltalamak üzere ortaya sürülmüştür. Ayrıca sümüklü FETÖ’nün doğum gününün güya peygamberimizin doğum günüymüş gibi kutlanması o dönemde diyanet işleri başkanı tarafından kabul edilmiş ve kendisi bugün FETÖ davasından yargılanmaktadır. Bundan sonra ki dönemlerde hem peygamberimizin doğum günü hem mevlid kandili diye bu kutlamalara belediye olarak bütçe ayıracak mısınız?” şeklindeki sözleri meclis gerginliğinde tavan yaptı. PEYGAMBERİMİZ TERÖRİST BAŞININ SAĞINDA SOLUNDA KULLANILAMAZ Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bu önergeyi peygamberimize hakaret olarak kabul etti. Başkan Karabacak, “İşte siz her zaman bu toplumun değerlerine, inançlarına değer vermediğiniz için değer bulamıyorsunuz. Sevgili peygamberimizi siz nasıl bir terör elebaşısının önüne, arkasına, sağına, soluna koyarak değerlendirme yaparsınız. Türk Devleti nisan ayında kutlu doğum haftasının etkinliklerle kutlanmasını kabul etmiştir. Darıca Belediyesi, Trük Devleti’nin kabul ettiği tüm milli, dini bayram ve etkinliklerin içinde olur, kutlamalarında yer alır.” dedi. Ak Partili Meclis Üyeleri bu önergenin ardından  CHP Meclis Üyeleri tarafından sunulan tüm önergelerin gündeme  alınmaması yönünde oy kullandı. “BORÇLANMA” YİNE GÜNDEME GELDİ Darıca Belediyesi Şubat Ayı Meclis Oturumu’nda yapımına başlanacak ve devam edecek projelerin tamamlanması adına kullanılacağı ifade edilen borçlanma yetkisini bu kez farklı bir rakamla görüşüldü. Önceki mecliste 20 Trilyon TL olan borçlanma miktarını Şubat Ayı Oturumu’nda 10 Trilyon TL olarak meclise sunulmasının ardından Başkan Karabacak, “Geçtiğimiz ay mecliste bir ufak detayı kaçırmışsınız. Biz bu borçlanma yetkisini alıyoruz ancak gidip 20 Trilyon TL kredi çekeceğiz anlamı taşımıyordu. Eğer bu paraya ihtiyaç duyulursa krediyi kullanacağız. Dedik. Ama siz belediyeyi 20 Trilyon TL yine borçlandırdılar olarak algı yarattınız. Bize şu anda 10 Trilyon Tl gerekiyor. Bu rakam için yetki istiyorum. ”dedi. Devlet bankalarından 10 Trilyon TL kredi kullanma yetkisi oy çoğunluğu ile Başkan Karabacak’a verildi. UMRE VE HAC DIŞINDAKİ İZİNLERİ KABUL ETMEDİ Darıca Belediyesi Şubat Ayı Meclis Oturumu’na katılmayan ve izinli sayılmaları için mecliste oylama yapılması noktasında Belediye Başkanı Karabacak, “Umre ve hac dışında meclis toplantısına katılmayanları izinli olarak saymıyorum” dese de oylamada izinli sayılmaları yönünde çoğunluk sağlandı. Başkan Karabacak, “Bu çocuk oyuncağı değil. Meclise ve meclisin çalışmalarına mutlaka katılım sağlanmalıdır.”dedi.
Darıca Belediye Meclisi Şubat Ayı Oturumu gündem dışı konuşmalar ve önergelerin gündeme alınması ile başladığı noktada gerginlik tavan yaptı. CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar’ın Meclis Başkanı ve Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a karşı kullandığı cümlelerde ki üslup tercihi nedeniyle Ak Partili Meclis Üyeleri hiçbir önergenin gündeme alınmaması yönünde oy kullandı.

ÖNERGE PEYGAMBERE HAKARET İÇERİKLİ DEĞERLENDİRİLDİ

CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar’ın meclise sunduğu önerge de, “2004 yılından itibaren sadece bizim ülkemizde 20 Nisan peygamberimizin doğum günü olarak kutlanıyor. Hicri takvime göre kutlanması gereken doğum gününün neden 2004’ten itibaren sadece Ak Partili belediyeler tarafından kutlanmaya başlanmıştır. 20 Nisan tarihi FETÖ Terör Örgütü’nün başında ki sümüklünün doğum günüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı baltalamak üzere ortaya sürülmüştür. Ayrıca sümüklü FETÖ’nün doğum gününün güya peygamberimizin doğum günüymüş gibi kutlanması o dönemde diyanet işleri başkanı tarafından kabul edilmiş ve kendisi bugün FETÖ davasından yargılanmaktadır. Bundan sonra ki dönemlerde hem peygamberimizin doğum günü hem mevlid kandili diye bu kutlamalara belediye olarak bütçe ayıracak mısınız?” şeklindeki sözleri meclis gerginliğinde tavan yaptı.

PEYGAMBERİMİZ TERÖRİST BAŞININ SAĞINDA SOLUNDA KULLANILAMAZ

Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bu önergeyi peygamberimize hakaret olarak kabul etti. Başkan Karabacak, “İşte siz her zaman bu toplumun değerlerine, inançlarına değer vermediğiniz için değer bulamıyorsunuz. Sevgili peygamberimizi siz nasıl bir terör elebaşısının önüne, arkasına, sağına, soluna koyarak değerlendirme yaparsınız. Türk Devleti nisan ayında kutlu doğum haftasının etkinliklerle kutlanmasını kabul etmiştir. Darıca Belediyesi, Trük Devleti’nin kabul ettiği tüm milli, dini bayram ve etkinliklerin içinde olur, kutlamalarında yer alır.” dedi. Ak Partili Meclis Üyeleri bu önergenin ardından  CHP Meclis Üyeleri tarafından sunulan tüm önergelerin gündeme  alınmaması yönünde oy kullandı.

“BORÇLANMA” YİNE GÜNDEME GELDİ

Darıca Belediyesi Şubat Ayı Meclis Oturumu’nda yapımına başlanacak ve devam edecek projelerin tamamlanması adına kullanılacağı ifade edilen borçlanma yetkisini bu kez farklı bir rakamla görüşüldü. Önceki mecliste 20 Trilyon TL olan borçlanma miktarını Şubat Ayı Oturumu’nda 10 Trilyon TL olarak meclise sunulmasının ardından Başkan Karabacak, “Geçtiğimiz ay mecliste bir ufak detayı kaçırmışsınız. Biz bu borçlanma yetkisini alıyoruz ancak gidip 20 Trilyon TL kredi çekeceğiz anlamı taşımıyordu. Eğer bu paraya ihtiyaç duyulursa krediyi kullanacağız. Dedik. Ama siz belediyeyi 20 Trilyon TL yine borçlandırdılar olarak algı yarattınız. Bize şu anda 10 Trilyon Tl gerekiyor. Bu rakam için yetki istiyorum. ”dedi. Devlet bankalarından 10 Trilyon TL kredi kullanma yetkisi oy çoğunluğu ile Başkan Karabacak’a verildi.

UMRE VE HAC DIŞINDAKİ İZİNLERİ KABUL ETMEDİ

Darıca Belediyesi Şubat Ayı Meclis Oturumu’na katılmayan ve izinli sayılmaları için mecliste oylama yapılması noktasında Belediye Başkanı Karabacak, “Umre ve hac dışında meclis toplantısına katılmayanları izinli olarak saymıyorum” dese de oylamada izinli sayılmaları yönünde çoğunluk sağlandı. Başkan Karabacak, “Bu çocuk oyuncağı değil. Meclise ve meclisin çalışmalarına mutlaka katılım sağlanmalıdır.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.