ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR!

Çayırova 17.01.2019 - 12:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR!

En önemli sosyal sorumluluk çalışması olan Organ Bağışı için harekete geçelim

HABER: KÜBRA AKABALI Organ nakli için sıra bekleyen bir çok hasta uygun donör ve organ bulunamadığı için bu süreç de hayata gözlerini yumuyor. Bu konuda oluşturulan sosyal sorumluluk çalışmalarına destek için toplumda farkındalığa ihtiyaç var. Organ bağışı, günümüzün en önemli sosyal ihtiyaçlarından birisi. Çayırova İlçe Sağlık Müdürlüğü de Organ bağışına dikkati çekerek, vatandaşlara bu konuda farkındalık çağırısında bulundu. son dönemlerde organ bağışına yönelik sosyal sorumluluk projeleri, dikkatlerden kaçmazken, buna rağmen yapılan bağışlar yeterli oranda değil. Bu nedenle çok sayıda hasta bağış için sıra beklemekte ve ne yazık ki bir çoğu gerekli bağış ve donör bulunamadığı için hayata gözlerini yummakta. ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI Çayırova İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Birim Sorumlusu Nurdan Uçar, Organ bağışıyla ilgili gazetemize hayati bilgiler verdi. 18 yaş ve üzeri, akli dengesi yerinde olan herkesin Organ Bağışı yapabileceğini belirten Uçar, “İki tanıkla birlikte bağış forumunu doldurarak ölümünüzden sonra organlarınızı bağışlamış olursunuz. Yakınlarınızın bilmesi ve bağış kartınızın durması halinde bağış isteğiniz yerine gelecektir. Bağışlanan Organlar Sağlık Bakanlığı’nın Ulusal Koordinasyon sistemi aracılığıyla tıbben acil durumdaki ve doku uyumuna sahip en uygun alıcıya hiçbir ayrım yapılmaksızın nakledilir.” dedi. DİNEN CAİZ Mİ? Organ Bağışı noktasında vatandaşların en önemli çekincesi olan ve bir çok kişinin bilmediği dini boyutuna değinen Uçar, “Diyanet işleri Organ Bağışının caiz olduğunu bildirmiştir. Buna göre zaruret halinde, hasatlığın bu yolla tedavi edileceğini doktor tarafından onaylanması, bağışta bulunan kişinin işlem sırasında hayatını kaybetmiş durumda olması, organ karşılığında hiç bir ücretin talep edilmemesi ve tedavi edilecek hastanın da nakile razı olması durumunda organ bağışının caiz olduğu bildirilmiştir.”dedi.
En önemli sosyal sorumluluk çalışması olan Organ Bağışı için harekete geçelim

HABER: KÜBRA AKABALI

Organ nakli için sıra bekleyen bir çok hasta uygun donör ve organ bulunamadığı için bu süreç de hayata gözlerini yumuyor. Bu konuda oluşturulan sosyal sorumluluk çalışmalarına destek için toplumda farkındalığa ihtiyaç var.

Organ bağışı, günümüzün en önemli sosyal ihtiyaçlarından birisi. Çayırova İlçe Sağlık Müdürlüğü de Organ bağışına dikkati çekerek, vatandaşlara bu konuda farkındalık çağırısında bulundu. son dönemlerde organ bağışına yönelik sosyal sorumluluk projeleri, dikkatlerden kaçmazken, buna rağmen yapılan bağışlar yeterli oranda değil. Bu nedenle çok sayıda hasta bağış için sıra beklemekte ve ne yazık ki bir çoğu gerekli bağış ve donör bulunamadığı için hayata gözlerini yummakta.

ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Çayırova İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Birim Sorumlusu Nurdan Uçar, Organ bağışıyla ilgili gazetemize hayati bilgiler verdi. 18 yaş ve üzeri, akli dengesi yerinde olan herkesin Organ Bağışı yapabileceğini belirten Uçar, “İki tanıkla birlikte bağış forumunu doldurarak ölümünüzden sonra organlarınızı bağışlamış olursunuz. Yakınlarınızın bilmesi ve bağış kartınızın durması halinde bağış isteğiniz yerine gelecektir. Bağışlanan Organlar Sağlık Bakanlığı’nın Ulusal Koordinasyon sistemi aracılığıyla tıbben acil durumdaki ve doku uyumuna sahip en uygun alıcıya hiçbir ayrım yapılmaksızın nakledilir.” dedi.

DİNEN CAİZ Mİ?

Organ Bağışı noktasında vatandaşların en önemli çekincesi olan ve bir çok kişinin bilmediği dini boyutuna değinen Uçar, “Diyanet işleri Organ Bağışının caiz olduğunu bildirmiştir. Buna göre zaruret halinde, hasatlığın bu yolla tedavi edileceğini doktor tarafından onaylanması, bağışta bulunan kişinin işlem sırasında hayatını kaybetmiş durumda olması, organ karşılığında hiç bir ücretin talep edilmemesi ve tedavi edilecek hastanın da nakile razı olması durumunda organ bağışının caiz olduğu bildirilmiştir.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.