ÖRNEK VATANDAŞ!

Gebze 11.08.2017 - 13:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÖRNEK VATANDAŞ!

Yalovalı esnaf Çalıntı Telefonu Gebze’deki Sahibine Teslim Etti!

Yalova'da cep telefonu alım satımı yapan Yılmaz Akpınar, kendisine satılmak istenen 'çalıntı' telefonu yaptığı araştırma ile gerçek sahibine ulaştırdı. DARICA’DA ÇALINDI YALOVA’DA BULUNDU Yalova'da Cengiz Koçal Caddesi'nde cep telefonu alım satımının yapıldığı işyeri bulunan Yılmaz  Akpınar, kendisine ikinci el olarak satılmak istenen cep telefonunun çalıntı olmasından şüphelendi.  Akpınar, değerinin çok altında fiyata telefonu satmak isteyen kişiden kimlik istedi. Telaşa kapılan kişi telefonu işyerine bırakarak uzaklaştı. Rehberi inceleyen  Akpınar, telefonun asıl sahibi  Mehmet Mert Özder'e ulaştı. Özder, Gebze’den Yalova'ya gelerek telefonunu teslim aldı. Telefona değerinin çok altında fiyat vererek satmaya kalkan kişiyi denediğini söyleyen Yılmaz  Akpınar, şöyle dedi: "Dün bir şahıs gelip telefonu bana satmaya kalkıştı. Şüphelendiğim için telefona değerinin altında fiyat verdim. Normalde 2 bin 500 liralık telefona 420 lira gibi bir fiyat verdim. O da bana 'Tamam, satayım' dedi. Alırım dedim, kimliğini istedim. Kimliğinin yanında olmadığını söyledi. Ben de, 'Bu telefon çalıntıdır, o zaman araştıracağım' dedim. Telefonu aldım. Bu kişi de yürüdü gitti. Arkasından telefonun rehberinden 'babam' yazıyordu. Numarayı aradım. Gebze'de olduklarını, telefonu  Gebze'de çaldırdıklarını söylediler. Bugün de geldiler, teslim ediyoruz telefonu. Hemen sahibini bulduğumuz için de bununla ilgili polise bildirimimiz olmadı. Şahıs da bir daha geldiğinde telefonu ona ancak karakolda verebileceğimi söylemiştim. Ondan sonra bir daha gelmedi." POLİS OLDUĞUNU SÖYLEYİP HIRSIZLIK YAPTI Telefonunu teslim alan 21 yaşındaki  Mehmet Mert Özder ise telefonunu Bayramoğlu Halk Plajı'nda çaldırdığını söyleyerek, şöyle dedi:  "Darıca Bayramoğlu Halk Plajı'nın olduğu yerden geçiyordum. Alışveriş yapmıştım. Orta boylarda kumral, en fazla 30 yaşında, kel bir adam önüme çıktı. Ondan korkmamamı, polis olduğunu söyledi. Elimde alışveriş yaptığım poşet vardı. Poşeti açmamı söyleyince ben işkillendim, kimliğini sordum. Kimlik göstermeden cebimden telefonu kaptı ve kaçtı. Peşinden koşmaya başladım. Bayağı peşinden koştum ama yakalayamadım. Telefonumun bulunduğu haberi gelince çok sevindim. İçinde fotoğraflarım vardı. O fotoğraflarım benim için çok önemliydi."
Yalovalı esnaf Çalıntı Telefonu Gebze’deki Sahibine Teslim Etti!

Yalova'da cep telefonu alım satımı yapan Yılmaz Akpınar, kendisine satılmak istenen 'çalıntı' telefonu yaptığı araştırma ile gerçek sahibine ulaştırdı.

DARICA’DA ÇALINDI YALOVA’DA BULUNDU

Yalova'da Cengiz Koçal Caddesi'nde cep telefonu alım satımının yapıldığı işyeri bulunan Yılmaz  Akpınar, kendisine ikinci el olarak satılmak istenen cep telefonunun çalıntı olmasından şüphelendi.  Akpınar, değerinin çok altında fiyata telefonu satmak isteyen kişiden kimlik istedi. Telaşa kapılan kişi telefonu işyerine bırakarak uzaklaştı. Rehberi inceleyen  Akpınar, telefonun asıl sahibi  Mehmet Mert Özder'e ulaştı. Özder, Gebze’den Yalova'ya gelerek telefonunu teslim aldı. Telefona değerinin çok altında fiyat vererek satmaya kalkan kişiyi denediğini söyleyen Yılmaz  Akpınar, şöyle dedi: "Dün bir şahıs gelip telefonu bana satmaya kalkıştı. Şüphelendiğim için telefona değerinin altında fiyat verdim. Normalde 2 bin 500 liralık telefona 420 lira gibi bir fiyat verdim. O da bana 'Tamam, satayım' dedi. Alırım dedim, kimliğini istedim. Kimliğinin yanında olmadığını söyledi. Ben de, 'Bu telefon çalıntıdır, o zaman araştıracağım' dedim. Telefonu aldım. Bu kişi de yürüdü gitti. Arkasından telefonun rehberinden 'babam' yazıyordu. Numarayı aradım. Gebze'de olduklarını, telefonu  Gebze'de çaldırdıklarını söylediler. Bugün de geldiler, teslim ediyoruz telefonu. Hemen sahibini bulduğumuz için de bununla ilgili polise bildirimimiz olmadı. Şahıs da bir daha geldiğinde telefonu ona ancak karakolda verebileceğimi söylemiştim. Ondan sonra bir daha gelmedi."

POLİS OLDUĞUNU SÖYLEYİP HIRSIZLIK YAPTI

Telefonunu teslim alan 21 yaşındaki  Mehmet Mert Özder ise telefonunu Bayramoğlu Halk Plajı'nda çaldırdığını söyleyerek, şöyle dedi:  "Darıca Bayramoğlu Halk Plajı'nın olduğu yerden geçiyordum. Alışveriş yapmıştım. Orta boylarda kumral, en fazla 30 yaşında, kel bir adam önüme çıktı. Ondan korkmamamı, polis olduğunu söyledi. Elimde alışveriş yaptığım poşet vardı. Poşeti açmamı söyleyince ben işkillendim, kimliğini sordum. Kimlik göstermeden cebimden telefonu kaptı ve kaçtı. Peşinden koşmaya başladım. Bayağı peşinden koştum ama yakalayamadım. Telefonumun bulunduğu haberi gelince çok sevindim. İçinde fotoğraflarım vardı. O fotoğraflarım benim için çok önemliydi."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.