Osman Erkan aklandı!

Gebze 20.06.2019 - 16:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Osman Erkan aklandı!

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi 14. Mali Genel Kurulu’nda başkan Osman Erkan ve yönetimi oy çokluğu ile aklandı. Gebze’nin en dolu OSB’lerinden olan ( 98 Doluluk)  ve 147 parselin 143’ünde üretim yapılan GEPOSB’da yapılan mali genel kurula GEPOSB Başkanı Osman Erkan, yönetim kurulu üyeleri Zihni Özcan, Deniz İlgün, Gürbüz Salman ve Sadık Sezgin’in yanı sıra eski bölge müdürü olan AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar da katıldı. Yer yer tartışmaların ve eleştirilerin yaşandığı genel kurulda, Can-Lift Asansör temsilcisi Nuri Yılmaz ve Pimtaş temsilcisi Şamil Tahmaz, yönetimin harcamalarından, bölgenin kiraya verilen öz kaynaklarına kadar bir dizi konuda eleştiriler yaptılar. Yönetimin hazırladığı bilançodaki rakamların da tutarsız olduğunu ve bazı harcamaların bilançoda açıklanmadan sadece rakam olarak yer verildiğini belirten her iki katılımcı, GEPOSB’un çok daha iyi yönetilmesi, rakamların çok daha anlaşılır olması gerektiğini savundular. Her iki iş adamı Bakanlık müfettişlerinin yazdıkları teftiş raporlarında da Bölgenin nasıl zarara uğratıldığının konu edildiği, isteyen üyenin bu raporlara ulaşabileceğini belirttiler. DENİZATI’NIN PLAZASI SATILDI Genel kurula damga vuran bir satışta muhalefet tarafından gündeme getirildi. GEPOSB eski başkan adaylarından Can-Lift yönetim kurulu başkanı Nuri Yılmaz, iflas eden Denizatı firması ile yıllardır mahkemelik olan, hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından bölgenin uhdesine geçen plazanın 7 milyon TL’ye satılmasını eleştirdi.  Bunun nasıl, neden ve kime satıldığının ilan edilmesi, satışı üyelerin bilmesi gerektiğini savundu. Yılmaz ayrıca Bu satıştan elde edelin 7 milyonu gelir olarak bilançoya ekletilmesini de eleştirdi ve bu satışın bir gelir olmadığı, bölgenin öz kaynağının satışı olduğunu söyledi. OSMAN ERKAN’DAN DUYGUSAL YANIT Eleştirilere cevap veren Başkan Osman Erkan, yetkisiz bir başkan olmadığını, bu söylenenlerin yalan olduğunu belirtirken bu konuda hazırlanan bir dosyayı da divan başkanlığına sundu. GEPOSB yönetiminin işverenlerin çıkarların korumak için görev yaptığını da sözlerine ekleyen Erkan, sosyal tesislerin bulunduğu 2B arazisini Ankara’ya defalarca gidip gelerek bölgeye kazandırdığını 17 milyon değerindeki araziyi bölgeye bedava kazandırdığını o dönem kendisini ayakta alkışlayanların şimdi kendisini tenkit ettiğini söyledi.

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi 14. Mali Genel Kurulu’nda başkan Osman Erkan ve yönetimi oy çokluğu ile aklandı. Gebze’nin en dolu OSB’lerinden olan ( 98 Doluluk)  ve 147 parselin 143’ünde üretim yapılan GEPOSB’da yapılan mali genel kurula GEPOSB Başkanı Osman Erkan, yönetim kurulu üyeleri Zihni Özcan, Deniz İlgün, Gürbüz Salman ve Sadık Sezgin’in yanı sıra eski bölge müdürü olan AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar da katıldı. Yer yer tartışmaların ve eleştirilerin yaşandığı genel kurulda, Can-Lift Asansör temsilcisi Nuri Yılmaz ve Pimtaş temsilcisi Şamil Tahmaz, yönetimin harcamalarından, bölgenin kiraya verilen öz kaynaklarına kadar bir dizi konuda eleştiriler yaptılar. Yönetimin hazırladığı bilançodaki rakamların da tutarsız olduğunu ve bazı harcamaların bilançoda açıklanmadan sadece rakam olarak yer verildiğini belirten her iki katılımcı, GEPOSB’un çok daha iyi yönetilmesi, rakamların çok daha anlaşılır olması gerektiğini savundular. Her iki iş adamı Bakanlık müfettişlerinin yazdıkları teftiş raporlarında da Bölgenin nasıl zarara uğratıldığının konu edildiği, isteyen üyenin bu raporlara ulaşabileceğini belirttiler.

DENİZATI’NIN PLAZASI SATILDI

Genel kurula damga vuran bir satışta muhalefet tarafından gündeme getirildi. GEPOSB eski başkan adaylarından Can-Lift yönetim kurulu başkanı Nuri Yılmaz, iflas eden Denizatı firması ile yıllardır mahkemelik olan, hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından bölgenin uhdesine geçen plazanın 7 milyon TL’ye satılmasını eleştirdi.  Bunun nasıl, neden ve kime satıldığının ilan edilmesi, satışı üyelerin bilmesi gerektiğini savundu. Yılmaz ayrıca Bu satıştan elde edelin 7 milyonu gelir olarak bilançoya ekletilmesini de eleştirdi ve bu satışın bir gelir olmadığı, bölgenin öz kaynağının satışı olduğunu söyledi.

OSMAN ERKAN’DAN DUYGUSAL YANIT

Eleştirilere cevap veren Başkan Osman Erkan, yetkisiz bir başkan olmadığını, bu söylenenlerin yalan olduğunu belirtirken bu konuda hazırlanan bir dosyayı da divan başkanlığına sundu. GEPOSB yönetiminin işverenlerin çıkarların korumak için görev yaptığını da sözlerine ekleyen Erkan, sosyal tesislerin bulunduğu 2B arazisini Ankara’ya defalarca gidip gelerek bölgeye kazandırdığını 17 milyon değerindeki araziyi bölgeye bedava kazandırdığını o dönem kendisini ayakta alkışlayanların şimdi kendisini tenkit ettiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.