Osmangazi Köprüsü’nde bir ilk!

Kocaeli 13.05.2017 - 13:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Osmangazi Köprüsü’nde bir ilk!

9 Mayıs Avrupa Günü sebebiyle protokol üyelerinin de yer aldığı 300 bisikletli grup ilk kez Osmangazi Köprüsü üzerinden geçiş yaptı. Daha önce köprünün açılışında Kenan Sofuoğlu motosiklet ile geçiş yapmıştı.

  9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları çerçevesinde Kocaeli Sanayi Odası (KSO) AB Bilgi Merkezi bugün “Bisiklet ile Osmangazi Köprüsü Geçişi” programı düzenledi. Program kapsamında yaklaşık 300 bisikletli grup Dilovası’ndan Yalova’ya geçildi. Böylece ilk kez Osmangazi Köprüsü üzerinden bisikletle geçiş yapılmış oldu. Köprünün açılışından Kenan Sofuoğlu geçişinin motosiklet ile yapmıştı. İzmit Belediyesi de bisikleti olmayanlara program için yaklaşık 100 adet bisiklet takviyesi yaptı. Bisikletli gruba KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, OSB başkanları ve bisiklet dostları katılım sağladı. FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAKTI Osmangazi Köprüsü geçişi bisiklet yarış olarak yapılmadı. Geçiş tek yönlü oldu, bitiş alanından araçla transfer yapıldı. Köprü üstünde bisiklet ile geri geçişe izin verilmedi. Köprü üstünde durmak, fotoğraf çekmek ve tek elle bisiklet kullanmak yasaktı. Aksi takdirde fotoğraf çekenler hakkında yasal ceza yaptırımı uygulanacaktı. Geçiş süresinde tek bir şerit kullanıldı. Trafikte bu süre zarfında devam ettiği için gruptan ayrılmak yasaktı. Öte yandan bisiklet arızası olanlar devam etmeyerek sağ tarafta görevlilerin yardımını bekledi.    İKİ BAYRAM BİRLİKTE KUTLANDI Geçiş öncesi açıklama yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu programın hem AB günü hem de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na denk getirdiklerini söyledi. Zeytinoğlu, “Bisikletle Osmangazi Köprümüzü geçen ilk insan grubu olmak istedik. Burada amacımız Avrupa Birliği’ne dikkat çekmek. Önümüzde ki hafta da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlayacağız. İki bayram kutluyormuşuz gibi etkinlik yapıyoruz. 300’e yakın bisikletli grubumuzla Osmangazi Köprüsü’nü ilk defa bisikletle geçiş yapacağız. Profesyonel bisikletçilerin yanı sıra bizler gibi gönüllü katılımcılarda var. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve GTÜ Rektörü Haluk Görgün’de katılım sağladı” şeklinde konuştu.      
9 Mayıs Avrupa Günü sebebiyle protokol üyelerinin de yer aldığı 300 bisikletli grup ilk kez Osmangazi Köprüsü üzerinden geçiş yaptı. Daha önce köprünün açılışında Kenan Sofuoğlu motosiklet ile geçiş yapmıştı.

 

9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları çerçevesinde Kocaeli Sanayi Odası (KSO) AB Bilgi Merkezi bugün “Bisiklet ile Osmangazi Köprüsü Geçişi” programı düzenledi. Program kapsamında yaklaşık 300 bisikletli grup Dilovası’ndan Yalova’ya geçildi. Böylece ilk kez Osmangazi Köprüsü üzerinden bisikletle geçiş yapılmış oldu. Köprünün açılışından Kenan Sofuoğlu geçişinin motosiklet ile yapmıştı. İzmit Belediyesi de bisikleti olmayanlara program için yaklaşık 100 adet bisiklet takviyesi yaptı. Bisikletli gruba KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, OSB başkanları ve bisiklet dostları katılım sağladı.

FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAKTI
Osmangazi Köprüsü geçişi bisiklet yarış olarak yapılmadı. Geçiş tek yönlü oldu, bitiş alanından araçla transfer yapıldı. Köprü üstünde bisiklet ile geri geçişe izin verilmedi. Köprü üstünde durmak, fotoğraf çekmek ve tek elle bisiklet kullanmak yasaktı. Aksi takdirde fotoğraf çekenler hakkında yasal ceza yaptırımı uygulanacaktı. Geçiş süresinde tek bir şerit kullanıldı. Trafikte bu süre zarfında devam ettiği için gruptan ayrılmak yasaktı. Öte yandan bisiklet arızası olanlar devam etmeyerek sağ tarafta görevlilerin yardımını bekledi. 

 

İKİ BAYRAM BİRLİKTE KUTLANDI

Geçiş öncesi açıklama yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu programın hem AB günü hem de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na denk getirdiklerini söyledi. Zeytinoğlu, “Bisikletle Osmangazi Köprümüzü geçen ilk insan grubu olmak istedik. Burada amacımız Avrupa Birliği’ne dikkat çekmek. Önümüzde ki hafta da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlayacağız. İki bayram kutluyormuşuz gibi etkinlik yapıyoruz. 300’e yakın bisikletli grubumuzla Osmangazi Köprüsü’nü ilk defa bisikletle geçiş yapacağız. Profesyonel bisikletçilerin yanı sıra bizler gibi gönüllü katılımcılarda var. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve GTÜ Rektörü Haluk Görgün’de katılım sağladı” şeklinde konuştu.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.