Osmangazi Köprüsü’nde deprem senaryosu!

Darıca 01.10.2019 - 08:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Osmangazi Köprüsü’nde deprem senaryosu!

Jeoloji Profesörü Cenk Yaltırak’ın çizdiği felaket senaryosu, son yaşanan depremlerle tekrar gündeme geldi. Yaltırak, Marmara’da yaşanacak depremin minimum 7.5 şiddetinde olacağını ve 2.5 dakika süreceğini söylemişti. Yaltırak, zararın ise 17 Ağustos’u katlayacağını ifade etmişti. Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma, can kayıplarına neden olan, asrın felaketi diye anılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümünde korkutan bir açıklama yapan Jeoloji Profesörü Cenk Yaltırak, bir felaket senaryosu çizmiş, Marmara’da yaşanacak depremin kaçınılmaz olduğunu, şiddetinin en az 7.5 olacağını ve 2019-2026 tarihleri arasında beklendiğini dile getirmişti. Marmara fayını karış karış inceleyen Prof. Dr. Cenk Yaltırak’ın bu açıklaması, korkutmuş ancak bir süre sonra unutulmuştu. Şu ana kadarki en korkunç senaryoyu açıklayan Yaltırak, depremin bir ucu Kocaeli, bir ucu Yalova’ya uzanan Osmangazi Köprüsü’nün altında depremin başlayacağını ve batıya doğru hızla ilerleyeceğini söylemişti. Yaltırak, depremin 17 Ağustos Marmara Depremi’nin zararının 2 katı olacağını kaydetmişti. EN ÇOK KOCAELİLİLER TEDİRGİN Yaltırak’ın ve diğer felaket senaryoları, en çok Kocaelilileri korkutuyor. 20 yıl önce, asrın felaketini yaşayan Kocaelililer, Yaltırak’ın Kocaeli sınırları içindeki Osmangazi Köprüsü’nü işaret etmesinden dolayı tedirgin. Ayrıca, kentte kayıt altında binlerce orta hasarlı ve onlarca ağır hasarlı binanın yer alması, insanların içinde oturması korkuyu daha da katlıyor. Bunun yanı sıra kayıt altına alınmamış, deprem görmüş binlerce binanın durumu da muamma. Kocaelililer, her açıklamada diken üstünde. Hem Kocaeli, hem de İstanbul’daki yapılaşma; kendiliğinden yıkılan binaların varlığı korkuyu bu iki şehirde daha da artırıyor.

Jeoloji Profesörü Cenk Yaltırak’ın çizdiği felaket senaryosu, son yaşanan depremlerle tekrar gündeme geldi. Yaltırak, Marmara’da yaşanacak depremin minimum 7.5 şiddetinde olacağını ve 2.5 dakika süreceğini söylemişti. Yaltırak, zararın ise 17 Ağustos’u katlayacağını ifade etmişti. Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma, can kayıplarına neden olan, asrın felaketi diye anılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümünde korkutan bir açıklama yapan Jeoloji Profesörü Cenk Yaltırak, bir felaket senaryosu çizmiş, Marmara’da yaşanacak depremin kaçınılmaz olduğunu, şiddetinin en az 7.5 olacağını ve 2019-2026 tarihleri arasında beklendiğini dile getirmişti. Marmara fayını karış karış inceleyen Prof. Dr. Cenk Yaltırak’ın bu açıklaması, korkutmuş ancak bir süre sonra unutulmuştu. Şu ana kadarki en korkunç senaryoyu açıklayan Yaltırak, depremin bir ucu Kocaeli, bir ucu Yalova’ya uzanan Osmangazi Köprüsü’nün altında depremin başlayacağını ve batıya doğru hızla ilerleyeceğini söylemişti. Yaltırak, depremin 17 Ağustos Marmara Depremi’nin zararının 2 katı olacağını kaydetmişti.

EN ÇOK KOCAELİLİLER TEDİRGİN

Yaltırak’ın ve diğer felaket senaryoları, en çok Kocaelilileri korkutuyor. 20 yıl önce, asrın felaketini yaşayan Kocaelililer, Yaltırak’ın Kocaeli sınırları içindeki Osmangazi Köprüsü’nü işaret etmesinden dolayı tedirgin. Ayrıca, kentte kayıt altında binlerce orta hasarlı ve onlarca ağır hasarlı binanın yer alması, insanların içinde oturması korkuyu daha da katlıyor. Bunun yanı sıra kayıt altına alınmamış, deprem görmüş binlerce binanın durumu da muamma. Kocaelililer, her açıklamada diken üstünde. Hem Kocaeli, hem de İstanbul’daki yapılaşma; kendiliğinden yıkılan binaların varlığı korkuyu bu iki şehirde daha da artırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.