19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Osmangazi ‘sağlık merkezine’ kavuştu!

Darıca 22.09.2019 - 16:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Osmangazi ‘sağlık merkezine’ kavuştu!

Osmangazi Mahallesi Şehit Jandarma Onbaşı Zafer Tuygun Mahalle Konağı'nda hizmet verecek olan Osmangazi Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış töreni dün gerçekleştirildi.

Darıca Belediyesi ve Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine; Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Şehit Jandarma Onbaşı Zafer Tuygun’un annesi ve babası AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, CHP İlçe Başkan Vekili Asuman Tolunay, belediye meclis üyeleri, hayırseverler, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.  ŞEHİDİN ADI VERİLDİ Açılış töreninde ilk olarak Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş konuşma yaptı. Demirbaş, “Konağın açılmasında Muzaffer başkanımızın emeği ve katkısı çok oldu. Kendisine özellikle teşekkür ederim. Şehidimizin ailesi bu mahallede oturuyor. Bu sebeple mahalle konağımıza şehidimizin adını verdik. Mahalle konağımızın yapım sürecinde bizlere destek olan tüm hayırseverlerimize de ayrıca teşekkür ederim. Aile sağlık merkezini ilk tercih eden doktorumuz Kevser Akınlı Karatepe oldu. Doktor sayımız birkaç hafta içerisinde artacak. Konağımız, mahallemize ve Darıca’mıza hayırlı olsun” dedi.  OSMANGAZİ NEFES ALACAK Muhtar Demirbaş’ın ardından Darıca İlçe Sağlık Müdür Vekili İlhan Kadıoğlu bir konuşma yaptı. Kadıoğlu, “ Burası geçen sene mahalle konağı olarak hizmete girmişti ancak aile sağlığı merkezi eksikliklerden dolayı hizmete açılamamıştı. Osmangazi Mahallemiz 30 bin nüfusa ulaşmış bir mahalle. Bu merkez ile nefes aldık. Darıca’da ihtiyacımız bitmiyor. Kazım Karabekir ve Bayramoğlu’nda ilçe sağlık merkezi binası planlamalarımız var. Önümüzdeki yıl faaliyete geçmesini bekliyoruz. Son dönemde Darıca Farabi ile entegre çalışmaya başladık. Bütün taramalar yapılmaya başlandı. 40 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın taramalarını yaptırmalarını dikkat çekmek istiyorum. Kansere yakalandıktan sonra tedavisi ne yazık ki çok zor. Bu sebepten hastalığa yakalanmadan sizleri muayeneye davet ediyorum” diye konuştu. KÜBRA AKABALI SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ Darıca İlçe Sağlık Müdür Vekili İlhan Kadıoğlu’nun ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık bir konuşma yaptı. Başkan Bıyık, “Yaklaşık 2-3 yıl önce burası boştu. Bunun istişaresini hep yapardık. Sağlık ocağı imece usulü hayırseverlerimiz ve belediyemiz ile yapıldı. Osmangazi Mahallesi için ne söz verdiysek hepsini harfiyen yerine getireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından hayırseverlere teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket takdiminin ardından protokol kurdele keserek Şehit Jandarma Onbaşı Zafer Tuygun Mahalle Konağı'nın açılışını gerçekleştirdi.   
Osmangazi Mahallesi Şehit Jandarma Onbaşı Zafer Tuygun Mahalle Konağı'nda hizmet verecek olan Osmangazi Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış töreni dün gerçekleştirildi.

Darıca Belediyesi ve Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine; Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Şehit Jandarma Onbaşı Zafer Tuygun’un annesi ve babası AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, CHP İlçe Başkan Vekili Asuman Tolunay, belediye meclis üyeleri, hayırseverler, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

ŞEHİDİN ADI VERİLDİ
Açılış töreninde ilk olarak Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş konuşma yaptı. Demirbaş, “Konağın açılmasında Muzaffer başkanımızın emeği ve katkısı çok oldu. Kendisine özellikle teşekkür ederim. Şehidimizin ailesi bu mahallede oturuyor. Bu sebeple mahalle konağımıza şehidimizin adını verdik. Mahalle konağımızın yapım sürecinde bizlere destek olan tüm hayırseverlerimize de ayrıca teşekkür ederim. Aile sağlık merkezini ilk tercih eden doktorumuz Kevser Akınlı Karatepe oldu. Doktor sayımız birkaç hafta içerisinde artacak. Konağımız, mahallemize ve Darıca’mıza hayırlı olsun” dedi. 

OSMANGAZİ NEFES ALACAK
Muhtar Demirbaş’ın ardından Darıca İlçe Sağlık Müdür Vekili İlhan Kadıoğlu bir konuşma yaptı. Kadıoğlu, “ Burası geçen sene mahalle konağı olarak hizmete girmişti ancak aile sağlığı merkezi eksikliklerden dolayı hizmete açılamamıştı. Osmangazi Mahallemiz 30 bin nüfusa ulaşmış bir mahalle. Bu merkez ile nefes aldık. Darıca’da ihtiyacımız bitmiyor. Kazım Karabekir ve Bayramoğlu’nda ilçe sağlık merkezi binası planlamalarımız var. Önümüzdeki yıl faaliyete geçmesini bekliyoruz. Son dönemde Darıca Farabi ile entegre çalışmaya başladık. Bütün taramalar yapılmaya başlandı. 40 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın taramalarını yaptırmalarını dikkat çekmek istiyorum. Kansere yakalandıktan sonra tedavisi ne yazık ki çok zor. Bu sebepten hastalığa yakalanmadan sizleri muayeneye davet ediyorum” diye konuştu.

KÜBRA AKABALI

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ
Darıca İlçe Sağlık Müdür Vekili İlhan Kadıoğlu’nun ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık bir konuşma yaptı. Başkan Bıyık, “Yaklaşık 2-3 yıl önce burası boştu. Bunun istişaresini hep yapardık. Sağlık ocağı imece usulü hayırseverlerimiz ve belediyemiz ile yapıldı. Osmangazi Mahallesi için ne söz verdiysek hepsini harfiyen yerine getireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından hayırseverlere teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket takdiminin ardından protokol kurdele keserek Şehit Jandarma Onbaşı Zafer Tuygun Mahalle Konağı'nın açılışını gerçekleştirdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.