19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

ÖZEL İLİMDE MOTİVASYON KAHVALTISI

Gebze 11.12.2017 - 14:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÖZEL İLİMDE MOTİVASYON KAHVALTISI

Özel İlim Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri için Cumartesi günü moral kahvaltısı düzenleyerek hem motivasyon hem de değişen liselere geçiş sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen toplantı kahvaltı ile başladı. Sınıf Öğretmeni Faruk Kütük öğrencilere motivasyon konuşması yaptı. Okul Rehber Öğretmeni Merve Karakuş değişen TEOG sınavının yerine gelen sistem hakkında öğrencilere ve idarecilere ve öğretmenlere sunum yaptı. ‘’Yeni sisteme göre Haziran başında yapılacak ve dileyenin katılacağı sınav 135 sorudan oluşacak, Türkçe, matematik, fen bilgisi derslerinden 20 şer soru, din kültürü, İngilizce ve sosyal bilgiler derslerinden 10 ar soru gelecektir. Tüm 8. Sınıfların 10 unun yerleşeceği sınvda, 90 lık kısım mahalli sistem ile yerleşecektir. Okul olarak öğrencilerimizi TEOG sınavına, Nisan ayından beri hafta sonları etütler ile destekledik bunun yanında yeni döneme Ağustos ayında başlatmış olduğumuz hazırlık sınıfımız ile devam ettik. Sınav sistemi değişse de bizler disiplinli ve düzenli çalışmalarımızdan ödün vermedik. Her öğrencimiz ile birebir çalışma imkanı sağladık bu sayede eksik konularımızı giderme noktasında çok yol kat ettik. Bundan sonra da düzenleyeceğimiz çalışma kampları, ders çalışma planları, etüt programları, deneme sınavları ile de hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bugün öğrencilerimizle yapmış olduğumuz programda iletişimi ve motivasyonu baz alarak onlara kendilerini ifade etmelerine, sınav hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşmalarına yer verdim. Öğrencilerimiz bugünden mutlu ve akıllarındaki sorulardan arınmış bir biçimde ayrıldılar. Sınav, kişiliği ölçmez sadece akademik anlamdaki bilgi ve yorumlama becerilerini ölçer. Çocuklarımızın başarılı olmaları için ilk önce önyargıları yıkmak, ardından verimli ve uzman kadro ile ders çalışma planlarını oturtmaları gerekmektedir. Tüm öğrencilerimize hayatlarında mutluluğu hedef almalarını, kendilerini geliştirecek ve bir adım daha ileriye götürecek çalışmaların içinde bulunmalarını temenni ederim. ‘’     Rehber Öğretmen’in sunumundan sonra Okul Müdürü Halil Bulut söz olarak ‘Alanlarında uzman  kadromuzla sınav çalışmalarımız yoğun ve eksiksiz olarak devam etmektedir. Fakat önemli olan yalnızca akademik başarı değil, bunun yanında spor, sanat, müzik gibi etkinlikler ile de öğrencilerimizi başarıya ulaştırmayı hedefliyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. ‘’ dedi. Son olarak Özel İlim Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nevzat Coşkun ‘’ Çağdaş, sorgulayan, ahlaklı, görgülü, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmeyi amaç edindik. Bununla beraber öğrencilerimizin, kendini her alanda ifade etme becerilerine sahip olması, akademik ve sosyal hayatında başarılı bir yetişkin olarak yoluna devam etmelerini istiyoruz. Bu sınavlar yalnızca akademik bilgileri sorgulan bir sistemdir. Ama iyi bir gelecek için bugünden çalışmak gerekmektedir. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize emeklerinden ötürü teşekkür ediyor, sınavda başarılar diliyorum.’’ Dedi. Öğrencilerin keyifli vakit geçirdiği kahvaltı çeşitli ikramlar ile son buldu.        
Özel İlim Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri için Cumartesi günü moral kahvaltısı düzenleyerek hem motivasyon hem de değişen liselere geçiş sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen toplantı kahvaltı ile başladı. Sınıf Öğretmeni Faruk Kütük öğrencilere motivasyon konuşması yaptı.

Okul Rehber Öğretmeni Merve Karakuş değişen TEOG sınavının yerine gelen sistem hakkında öğrencilere ve idarecilere ve öğretmenlere sunum yaptı. ‘’Yeni sisteme göre Haziran başında yapılacak ve dileyenin katılacağı sınav 135 sorudan oluşacak, Türkçe, matematik, fen bilgisi derslerinden 20 şer soru, din kültürü, İngilizce ve sosyal bilgiler derslerinden 10 ar soru gelecektir. Tüm 8. Sınıfların 10 unun yerleşeceği sınvda, 90 lık kısım mahalli sistem ile yerleşecektir. Okul olarak öğrencilerimizi TEOG sınavına, Nisan ayından beri hafta sonları etütler ile destekledik bunun yanında yeni döneme Ağustos ayında başlatmış olduğumuz hazırlık sınıfımız ile devam ettik. Sınav sistemi değişse de bizler disiplinli ve düzenli çalışmalarımızdan ödün vermedik. Her öğrencimiz ile birebir çalışma imkanı sağladık bu sayede eksik konularımızı giderme noktasında çok yol kat ettik. Bundan sonra da düzenleyeceğimiz çalışma kampları, ders çalışma planları, etüt programları, deneme sınavları ile de hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bugün öğrencilerimizle yapmış olduğumuz programda iletişimi ve motivasyonu baz alarak onlara kendilerini ifade etmelerine, sınav hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşmalarına yer verdim. Öğrencilerimiz bugünden mutlu ve akıllarındaki sorulardan arınmış bir biçimde ayrıldılar. Sınav, kişiliği ölçmez sadece akademik anlamdaki bilgi ve yorumlama becerilerini ölçer. Çocuklarımızın başarılı olmaları için ilk önce önyargıları yıkmak, ardından verimli ve uzman kadro ile ders çalışma planlarını oturtmaları gerekmektedir. Tüm öğrencilerimize hayatlarında mutluluğu hedef almalarını, kendilerini geliştirecek ve bir adım daha ileriye götürecek çalışmaların içinde bulunmalarını temenni ederim. ‘’  

 

Rehber Öğretmen’in sunumundan sonra Okul Müdürü Halil Bulut söz olarak ‘Alanlarında uzman  kadromuzla sınav çalışmalarımız yoğun ve eksiksiz olarak devam etmektedir. Fakat önemli olan yalnızca akademik başarı değil, bunun yanında spor, sanat, müzik gibi etkinlikler ile de öğrencilerimizi başarıya ulaştırmayı hedefliyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. ‘’ dedi.

Son olarak Özel İlim Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nevzat Coşkun ‘’ Çağdaş, sorgulayan, ahlaklı, görgülü, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmeyi amaç edindik. Bununla beraber öğrencilerimizin, kendini her alanda ifade etme becerilerine sahip olması, akademik ve sosyal hayatında başarılı bir yetişkin olarak yoluna devam etmelerini istiyoruz. Bu sınavlar yalnızca akademik bilgileri sorgulan bir sistemdir. Ama iyi bir gelecek için bugünden çalışmak gerekmektedir. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize emeklerinden ötürü teşekkür ediyor, sınavda başarılar diliyorum.’’ Dedi.

Öğrencilerin keyifli vakit geçirdiği kahvaltı çeşitli ikramlar ile son buldu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.