Özel okul sayısı artmalı

Darıca 22.02.2017 - 11:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Özel okul sayısı artmalı

Darıca Özel İlim Eğitim Kurumları Müdürü Halil Bulut, “Özellikle Darıca’da özel okul sayısının artması gerek Kocaeli gerekse Türkiye genelinde ki sınav başarı oranını artıracaktır.” dedi.

Darıca’da ki öğrenci sayısının sadece yüzde 5’inin özel okullarda kalan yüzde 95’lik oranın resmi okullarda eğitim aldığının altını çizen Özel İlim Eğitim Kurumları Müdürü Halil Bulut,” Son TEOG sınavlarında çıkan sonucun ardından Kocaeli ve il merkezine yakın ilçelerin bizim bölgemize göre daha yukarı sıralamalarda yer alıyor ve  bunun da nedeni özel okul sayısı ile orantılıdır. Okullar arası rekabetten daha öte eğitimim önemi, öğrenci kalitesinin artırılması çok önemlidir.” Dedi. ÖĞRENCİ SADECE BİLGİ İLE DONATILMAMALI Bulut, “Çocuklarımıza eğitim verirken sadece matematik, fen veya yabancı dil öğretmekle görevimiz bitmez. Onlara vatan, bayrak hatta dinimizle ilgili de donanımlar sağlamamız kaçınılmazdır. Hele ki ülkemizin son dönemde yaşadığı olaylar bu unsurların ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Sadece bununla da bitmiyor. Müzik, spor gibi sosyal ve kültürel unsurları da çocuklarımıza yüklememiz  gerekiyor. Hiçbiri diğerinden daha önemsiz değildir. Ülkemizin kaliteli eğitim almış insana ihtiyacı vardır. “dedi.  
Darıca Özel İlim Eğitim Kurumları Müdürü Halil Bulut, “Özellikle Darıca’da özel okul sayısının artması gerek Kocaeli gerekse Türkiye genelinde ki sınav başarı oranını artıracaktır.” dedi.

Darıca’da ki öğrenci sayısının sadece yüzde 5’inin özel okullarda kalan yüzde 95’lik oranın resmi okullarda eğitim aldığının altını çizen Özel İlim Eğitim Kurumları Müdürü Halil Bulut,” Son TEOG sınavlarında çıkan sonucun ardından Kocaeli ve il merkezine yakın ilçelerin bizim bölgemize göre daha yukarı sıralamalarda yer alıyor ve  bunun da nedeni özel okul sayısı ile orantılıdır. Okullar arası rekabetten daha öte eğitimim önemi, öğrenci kalitesinin artırılması çok önemlidir.” Dedi.

ÖĞRENCİ SADECE BİLGİ İLE DONATILMAMALI

Bulut, “Çocuklarımıza eğitim verirken sadece matematik, fen veya yabancı dil öğretmekle görevimiz bitmez. Onlara vatan, bayrak hatta dinimizle ilgili de donanımlar sağlamamız kaçınılmazdır. Hele ki ülkemizin son dönemde yaşadığı olaylar bu unsurların ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Sadece bununla da bitmiyor. Müzik, spor gibi sosyal ve kültürel unsurları da çocuklarımıza yüklememiz  gerekiyor. Hiçbiri diğerinden daha önemsiz değildir. Ülkemizin kaliteli eğitim almış insana ihtiyacı vardır. “dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.