Parsan 50.yılını kutladı!

Dilovası 10.10.2018 - 11:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Parsan 50.yılını kutladı!

PARSAN MAKİNE PARÇALARI SANAYİ A.Ş’NİN SEKTÖRDEKİ 50. YIL KUTLAMA VE YENİ TESİSİNİN AÇILIŞ TÖRENİ, VALİ AKSOY’UN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dilovası’nda ileri teknolojiye sahip tesisleriyle otomotiv sektörü, iş makineleri, tarım, deniz ve havacılık sektörü dahil pek çok sektör için montaja hazır parçalar üreten PARSAN Makine Parçaları Sanayi A.Ş.’nin sektördeki 50. yılı kutlama ve yeni tesisisin açılış töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törene; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, Makineciler Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sedat Silahtaroğlu, PARSAN Makine Parçaları Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ile GÜRİŞ Sanayi Grubu Başkanı Dr. Mehmet Varlık GÜRİŞ HOLDİNG kurucu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk, GÜRİŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan ve Genel Müdürü Hamdi Yamantürk, GÜRİŞ Sanayi Grubu şirketlerinin yönetim kurulu üyeleri de katıldı. TÜRKİYE GELİŞEN VE BÜYÜYEN BİR ÜLKE GÜRİŞ Sanayi Grubu Başkanı Dr. Mehmet Varlık ve PARSAN Makine Parçaları Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’ün konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmalarında;  “PARSA’nın sektördeki 50. yıl kutlaması ve yeni tesisin açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye gelişen ve büyüyen bir ülke. Gelişen ve büyüyen bir ülkemizin bu noktaya gelmesinde Kocaeli önemli bir noktaya sahip. Türk sanayisinin önemli bir aşamaya gelmesinde Kocaeli önemli katkılar sunuyor. Kocaeli Türkiye’nin 10. büyük şehri olmasına rağmen sanayi konusunda İstanbul’dan sonra 2. sırada yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl ödenen vergi miktarına baktığımızda Kocaeli İstanbul’dan sonra 69 milyar TL’lik vergi geliriyle en fazla katkı sunan bir il konumundadır. Tahsilat oranında birinci sırada yer alıyoruz. Şuanda aktif olan 12 Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık olarak 110 bin çalışanıyla Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Bölgenin yatırımcılar için bir cazibe noktası olmasında önemli bir etken olan İzmit Körfezinde 35 limanımız bulunuyor. Bu 35 limanda geçtiğimiz yıl elleşlenen yük 73 milyon tondur. İzmit Körfezini tek liman olarak değerlendirdiğimizde en fazla elleşlenen yük İzmit Körfezinde gerçekleştiriliyor. KOCAELİ YATIRIMCILARIN İLGİ ODAĞI Kocaeli sadece kendi ili için değil, çevre illerden de birçok yatırımcının ilgi gösterdiği bir il. Kocaeli gümrüklerinden yapılan ithalat ve ihracatlara baktığımızda Türkiye’nin dış ticaret hacminin 17 si Kocaeli gümrüklerinden gerçekleştiriliyor. Özellikle taşıt sanayinde en çok yatırım yapılan illerin başında geliyor. Böylesine önemli bir ilde bugünde yeni bir tesisi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyen Sayın Valimiz, PARSA’nın kuruluşundan buyana emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri günün anısına toplu fotoğraf çektirerek, fabrikayı gezdiler.  
PARSAN MAKİNE PARÇALARI SANAYİ A.Ş’NİN SEKTÖRDEKİ 50. YIL KUTLAMA VE YENİ TESİSİNİN AÇILIŞ TÖRENİ, VALİ AKSOY’UN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dilovası’nda ileri teknolojiye sahip tesisleriyle otomotiv sektörü, iş makineleri, tarım, deniz ve havacılık sektörü dahil pek çok sektör için montaja hazır parçalar üreten PARSAN Makine Parçaları Sanayi A.Ş.’nin sektördeki 50. yılı kutlama ve yeni tesisisin açılış töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törene; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, Makineciler Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sedat Silahtaroğlu, PARSAN Makine Parçaları Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ile GÜRİŞ Sanayi Grubu Başkanı Dr. Mehmet Varlık GÜRİŞ HOLDİNG kurucu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk, GÜRİŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan ve Genel Müdürü Hamdi Yamantürk, GÜRİŞ Sanayi Grubu şirketlerinin yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

TÜRKİYE GELİŞEN VE BÜYÜYEN BİR ÜLKE

GÜRİŞ Sanayi Grubu Başkanı Dr. Mehmet Varlık ve PARSAN Makine Parçaları Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’ün konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmalarında;  “PARSA’nın sektördeki 50. yıl kutlaması ve yeni tesisin açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye gelişen ve büyüyen bir ülke. Gelişen ve büyüyen bir ülkemizin bu noktaya gelmesinde Kocaeli önemli bir noktaya sahip. Türk sanayisinin önemli bir aşamaya gelmesinde Kocaeli önemli katkılar sunuyor. Kocaeli Türkiye’nin 10. büyük şehri olmasına rağmen sanayi konusunda İstanbul’dan sonra 2. sırada yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl ödenen vergi miktarına baktığımızda Kocaeli İstanbul’dan sonra 69 milyar TL’lik vergi geliriyle en fazla katkı sunan bir il konumundadır. Tahsilat oranında birinci sırada yer alıyoruz. Şuanda aktif olan 12 Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık olarak 110 bin çalışanıyla Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Bölgenin yatırımcılar için bir cazibe noktası olmasında önemli bir etken olan İzmit Körfezinde 35 limanımız bulunuyor. Bu 35 limanda geçtiğimiz yıl elleşlenen yük 73 milyon tondur. İzmit Körfezini tek liman olarak değerlendirdiğimizde en fazla elleşlenen yük İzmit Körfezinde gerçekleştiriliyor.

KOCAELİ YATIRIMCILARIN İLGİ ODAĞI

Kocaeli sadece kendi ili için değil, çevre illerden de birçok yatırımcının ilgi gösterdiği bir il. Kocaeli gümrüklerinden yapılan ithalat ve ihracatlara baktığımızda Türkiye’nin dış ticaret hacminin 17 si Kocaeli gümrüklerinden gerçekleştiriliyor. Özellikle taşıt sanayinde en çok yatırım yapılan illerin başında geliyor. Böylesine önemli bir ilde bugünde yeni bir tesisi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyen Sayın Valimiz, PARSA’nın kuruluşundan buyana emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri günün anısına toplu fotoğraf çektirerek, fabrikayı gezdiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.