Pehlivan Kocaeli’ne mi geliyor?

Siyaset 15.07.2019 - 18:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Pehlivan Kocaeli’ne mi geliyor?

10 yıl boyunca Darıca Belediye Başkanlığı, ardından bir dönem Gebze Belediye Başkanlığı koltuğunda oturduktan sonra, tekrar aday gösterilmeyen ve Sakarya Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter olarak atanan İbrahim Pehlivan’ın, Kocaeli’ye dönüp, Büyükşehir Belediyesinde önemli bir göreve getirileceği konuşuluyor. 1961 yılında Bilecik’te doğan, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan; 1984 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde kaymakam adayı olarak göreve başlayan sırasıyla; Andırın (Kahramanmaraş), Bor (Niğde), Vakfıkebir (Trabzon), Çamlıdere (Ankara) ve Adaklı (Bingöl) ilçelerinde kaymakamlık yapan, İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirilmesiyle 1990-1991 yılları arasında ABD’de lisan ve kamu yönetimi ile ilgili çalışmalar gerçekleştiren İbrahim Pehlivan, sonrasında siyasete atıldı; 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Darıca Belediye Başkanı seçildi ve 10 yıl boyunca bu görevi yürüttü. KOCAELİ’NE Mİ GELİYOR Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulması ile birlikte bu partinin kurucu kadrosunda yer alan Pehlivan, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den Gebze Belediye Başkan adayı oldu ve seçimleri kazandı. 5 yıl boyunca bu görevi yürüten Pehlivan, 2009 yerel seçimlerinde tekrar aday yapılmadı. Akabinde Sakarya Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter olarak atanan Pehlivan, 10 yıldır bu görevi yürütüyor. İbrahim Pehlivan, 24 Haziran genel seçimlerinde bu görevinden istifa ederek AK Parti’den Kocaeli Milletvekili aday adayı olmuştu. Aday gösterilmeyen Pehlivan, sonrasında genel sekreterlik görevine geri dönmüştü. Pehlivan’ın emekliliğini istediği ve önümüzdeki hafta görevini bırakılacağı konuşuluyor. Pehlivan’ın görevinden ayrılma kararı vermesi, “Kocaeli’ye mi gelecek?” sorularını beraberinde getirdi. Pehlivan’ın görevden ayrıldıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde önemli bir göreve getirileceği dillendiriliyor.

10 yıl boyunca Darıca Belediye Başkanlığı, ardından bir dönem Gebze Belediye Başkanlığı koltuğunda oturduktan sonra, tekrar aday gösterilmeyen ve Sakarya Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter olarak atanan İbrahim Pehlivan’ın, Kocaeli’ye dönüp, Büyükşehir Belediyesinde önemli bir göreve getirileceği konuşuluyor. 1961 yılında Bilecik’te doğan, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan; 1984 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde kaymakam adayı olarak göreve başlayan sırasıyla; Andırın (Kahramanmaraş), Bor (Niğde), Vakfıkebir (Trabzon), Çamlıdere (Ankara) ve Adaklı (Bingöl) ilçelerinde kaymakamlık yapan, İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirilmesiyle 1990-1991 yılları arasında ABD’de lisan ve kamu yönetimi ile ilgili çalışmalar gerçekleştiren İbrahim Pehlivan, sonrasında siyasete atıldı; 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Darıca Belediye Başkanı seçildi ve 10 yıl boyunca bu görevi yürüttü.

KOCAELİ’NE Mİ GELİYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulması ile birlikte bu partinin kurucu kadrosunda yer alan Pehlivan, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den Gebze Belediye Başkan adayı oldu ve seçimleri kazandı. 5 yıl boyunca bu görevi yürüten Pehlivan, 2009 yerel seçimlerinde tekrar aday yapılmadı. Akabinde Sakarya Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter olarak atanan Pehlivan, 10 yıldır bu görevi yürütüyor. İbrahim Pehlivan, 24 Haziran genel seçimlerinde bu görevinden istifa ederek AK Parti’den Kocaeli Milletvekili aday adayı olmuştu. Aday gösterilmeyen Pehlivan, sonrasında genel sekreterlik görevine geri dönmüştü. Pehlivan’ın emekliliğini istediği ve önümüzdeki hafta görevini bırakılacağı konuşuluyor. Pehlivan’ın görevinden ayrılma kararı vermesi, “Kocaeli’ye mi gelecek?” sorularını beraberinde getirdi. Pehlivan’ın görevden ayrıldıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde önemli bir göreve getirileceği dillendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.