“Plazmalar entübe hastalar için önemli”

Sağlık 16.09.2020 - 12:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Plazmalar entübe hastalar için önemli”

DARICA İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN PLAZMA BAĞIŞI UYARISI

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Koronavirüs hastalığını geçirip atlatan vatandaşlara immün plazma bağışçısı olması için çağrıda bulunarak, “Bağışlanan plazmalar entübe hastalar için çok önemli.” dedi. Korona virüsüne yakalanıp daha sonra iyileşen hastalardan alınan ve Türk Kızılay’ı tarafından toplanan kan plazmalarının virüsü ağır geçiren vakaların tedavisinde kullanılması düşünülürken, plazma içerisinde yer alan "immünglobulin" adı verilen antikorlar, yoğun bakıma alınmış, solunum güçlüğü çeken, durumu kötü olan hastaları tedavi edici özelliğe sahip. Plazma hücreleri, organizmanın sıvısal dirençliliğinde çok önemli rol oynayan, antikorları salgılayan bağışıklık sistem hücreleridir. HASTALARIN PLAZMA BAĞIŞINA İHTİYACI VAR Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, çağrısında koronavirüse karşı mücadele veren binlerce hastanın olduğunu belirterek, hastaların daha önce korona virüse yakalanıp atlatmış insanların plazma kan örneklerine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Uygun olan bağışçıdan aferez yöntemiyle alınan kan bileşenleri işlemi 45-60 dakika sürdüğünü söyleyen Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Durumu kötü olan hastaların tedavisinde çok önemli rolü olan bu kan örneğini 16-65 yaş aralığında olan ve kan verme özelliklerini taşıyan, kan vermeye engel teşkil eden hepatit, HIV, spilis gibi hastalıkları bulunmayan kişilerin verebileceğini #insanlıkkazacanak etiketiyle duyurdu.
DARICA İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN PLAZMA BAĞIŞI UYARISI

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Koronavirüs hastalığını geçirip atlatan vatandaşlara immün plazma bağışçısı olması için çağrıda bulunarak, “Bağışlanan plazmalar entübe hastalar için çok önemli.” dedi.

Korona virüsüne yakalanıp daha sonra iyileşen hastalardan alınan ve Türk Kızılay’ı tarafından toplanan kan plazmalarının virüsü ağır geçiren vakaların tedavisinde kullanılması düşünülürken, plazma içerisinde yer alan "immünglobulin" adı verilen antikorlar, yoğun bakıma alınmış, solunum güçlüğü çeken, durumu kötü olan hastaları tedavi edici özelliğe sahip. Plazma hücreleri, organizmanın sıvısal dirençliliğinde çok önemli rol oynayan, antikorları salgılayan bağışıklık sistem hücreleridir.

HASTALARIN PLAZMA BAĞIŞINA İHTİYACI VAR

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, çağrısında koronavirüse karşı mücadele veren binlerce hastanın olduğunu belirterek, hastaların daha önce korona virüse yakalanıp atlatmış insanların plazma kan örneklerine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Uygun olan bağışçıdan aferez yöntemiyle alınan kan bileşenleri işlemi 45-60 dakika sürdüğünü söyleyen Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Durumu kötü olan hastaların tedavisinde çok önemli rolü olan bu kan örneğini 16-65 yaş aralığında olan ve kan verme özelliklerini taşıyan, kan vermeye engel teşkil eden hepatit, HIV, spilis gibi hastalıkları bulunmayan kişilerin verebileceğini #insanlıkkazacanak etiketiyle duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.