GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

POLİS TÜBİTAK YERLEŞKESİNE İŞTE BÖYLE GİRDİ!

Gebze 20.01.2015 - 16:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

POLİS TÜBİTAK YERLEŞKESİNE İŞTE BÖYLE GİRDİ!

TÜBİTAK ve TİB çalışanlarına yönelik bir operasyon başlatıldı. Gebze’de bazı adreslerde arama yapılıyor.

POLİS TÜBİTAK'IN GEBZE YERLEŞKESİNE GİRDİANKARA merkezli 4 ilde kriptolu ve normal telefonların yasa dışı dinlenmesine yönelik başlatılan operasyon kapsamında polis Tübitak' ın Gebze Yerleşkesi'ne de girdi. Resmi ve sivil yaklaşık 10 polis aracının mesai saatinin hemen ardından giriş yaptığı Tübitak'ta polisin haklarında yakalama kararı olduğu belirtilen bazı kişilerle ilgili işlem yaptığı öğrenildi. Herhangi bir açıklama yapılmamakla birlikte, bu sabah erken saatlerde, içinde Marmara Araştırma Merkezi'nin de bulunduğu Tübitak'ın Gebze yerleşkesine önce 4 polis aracı girdi. Daha sonra giren sivil ve resmi araçlarla birlikte en az 10 polis aracıyla gelen ekipler içerde inceleme başlattı. Operasyonun, kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik olarak haklarında yakalama kararı bulunan 6 kişiyi kapsadığı belirtiliyor. Polis ekiplerinin ne gibi işlem ve çalışma yaptığı konusunda ise bilgi alınamıyor.   TİB’TEN 22, TÜBİTAK’TAN 6 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli cumhuriyet savcısı Harun Ceylan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında TİB'ten 22 kişi, TÜBİTAK'tan ise 6 kiyi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Yakalama kararının gerekçesinin 'devletin birliğini bozmak ve casusluk' olduğu belirtildi. Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 28 kişi arasında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen, eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu ve TÜBİTAK BİLGEM eski Başkanı Hasan Palaz'ın da olduğu öğrenildi.   TÜBİTAK'TA POLİS ARAÇLARIAnkara merkezili 4 ilde yapılan yasa dışı dinleme operasyonunda, haklarında yakalama kararı bulunan TÜBİTAK görevli 6 kişinin evlerinde ve kurumun Gebze Yerleşkesi'nde polis arama yaptı.Sabah erken saatlerde, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ne 4 polis aracı girdi, ardından sivil ve resmi plakalı polis araçlarının sayısı 10'u buldu. Operasyonda kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik olarak haklarında yakalama kararı bulunan Bilişim e Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) eski Başkanı Hasan Palaz, BİLGEM'e bağlı Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKOE) Müdürü Gökhan Vıcıl, Araştırmacı İmran Ergüler, UEKOE eski çalışanı Özgür Ören, Kriptolu telefon ekibinin içinde olan Orhan Üçtepe, yine bu ekibe 3 yıl kadar önce katıldığı belirtilen Ayhan Yeni gözaltına alındı.TÜBİTAK'a gelen Ticaret Kooperatif Eğitim Büro ve Güzel Sanatlar Sendikası (TESKOP) Şube Başkanı Çağdaş Duyar yaptığı açıklamada göz altıları doğruladı. Çağdaş Duyar, 6 kişiden bazılarının Gebze'de ve bazılarının da İstanbul'da evlerinde arama yapıldığını öğrendiklerini söyledi.Kocaeli ve İstanbul'da gözaltına alınan TÜBİTAK görevlilerinin soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya götürülecekleri belirtildi.
TÜBİTAK ve TİB çalışanlarına yönelik bir operasyon başlatıldı. Gebze’de bazı adreslerde arama yapılıyor.
POLİS TÜBİTAK'IN GEBZE YERLEŞKESİNE GİRDİ

ANKARA merkezli 4 ilde kriptolu ve normal telefonların yasa dışı dinlenmesine yönelik başlatılan operasyon kapsamında polis Tübitak' ın Gebze Yerleşkesi'ne de girdi. Resmi ve sivil yaklaşık 10 polis aracının mesai saatinin hemen ardından giriş yaptığı Tübitak'ta polisin haklarında yakalama kararı olduğu belirtilen bazı kişilerle ilgili işlem yaptığı öğrenildi. Herhangi bir açıklama yapılmamakla birlikte, bu sabah erken saatlerde, içinde Marmara Araştırma Merkezi'nin de bulunduğu Tübitak'ın Gebze yerleşkesine önce 4 polis aracı girdi. Daha sonra giren sivil ve resmi araçlarla birlikte en az 10 polis aracıyla gelen ekipler içerde inceleme başlattı. Operasyonun, kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik olarak haklarında yakalama kararı bulunan 6 kişiyi kapsadığı belirtiliyor. Polis ekiplerinin ne gibi işlem ve çalışma yaptığı konusunda ise bilgi alınamıyor.
 
TİB’TEN 22, TÜBİTAK’TAN 6 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI 

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli cumhuriyet savcısı Harun Ceylan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında TİB'ten 22 kişi, TÜBİTAK'tan ise 6 kiyi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Yakalama kararının gerekçesinin 'devletin birliğini bozmak ve casusluk' olduğu belirtildi. Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 28 kişi arasında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen, eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu ve TÜBİTAK BİLGEM eski Başkanı Hasan Palaz'ın da olduğu öğrenildi.
 
TÜBİTAK'TA POLİS ARAÇLARI

Ankara merkezili 4 ilde yapılan yasa dışı dinleme operasyonunda, haklarında yakalama kararı bulunan TÜBİTAK görevli 6 kişinin evlerinde ve kurumun Gebze Yerleşkesi'nde polis arama yaptı.
Sabah erken saatlerde, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ne 4 polis aracı girdi, ardından sivil ve resmi plakalı polis araçlarının sayısı 10'u buldu. Operasyonda kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik olarak haklarında yakalama kararı bulunan Bilişim e Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) eski Başkanı Hasan Palaz, BİLGEM'e bağlı Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKOE) Müdürü Gökhan Vıcıl, Araştırmacı İmran Ergüler, UEKOE eski çalışanı Özgür Ören, Kriptolu telefon ekibinin içinde olan Orhan Üçtepe, yine bu ekibe 3 yıl kadar önce katıldığı belirtilen Ayhan Yeni gözaltına alındı.
TÜBİTAK'a gelen Ticaret Kooperatif Eğitim Büro ve Güzel Sanatlar Sendikası (TESKOP) Şube Başkanı Çağdaş Duyar yaptığı açıklamada göz altıları doğruladı. Çağdaş Duyar, 6 kişiden bazılarının Gebze'de ve bazılarının da İstanbul'da evlerinde arama yapıldığını öğrendiklerini söyledi.
Kocaeli ve İstanbul'da gözaltına alınan TÜBİTAK görevlilerinin soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya götürülecekleri belirtildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.