RAMAZAN'DA YARDIMLAŞMA

Kocaeli 30.05.2017 - 11:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

RAMAZAN'DA YARDIMLAŞMA

"Ey iman edenler! Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Belki korkup sakınırsınız." Bakara/183 Ramazan Ayı, Müslümanların kendini yenileme ayıdır. Tabiat, mevsimler sayesinde kendini nasıl yeniliyor ise; Müslümanlar da Ramazan ayında kendini yeniler. Tabiatın baharı doğaya yeniden can verdiği gibi, Ramazan ayı da Müslümanlara yeniden can verir. Ramazan Ayı, ruhun kendini bulması, kanatlanıp arşa uçması için en önemli aydır. Bu ayda Allah'ın arşından yer yüzüne rahmet yağmurları yağar. Bu münasebetle bu ayda kalpler ve bedenler bu rahmet yağmuruyla yıkanmalı, günahlardan ve hastalıklardan arındırılmalıdır. Bu ayda, geçen on bir ayda günah, gaflet ve hatalarla kirlenen kalpler oruç ve diğer emellerin yerine getirilmesi ile temizlenip arınır. Oruç, kişinin özel sosyal hastalık, nefsani istek ve arzularının tespiti, bunların terbiyesi ve hakka teslimiyete çağıran en önemli ibadettir... Ramazan ayı aynı zamanda saygı, sevgi, yardımlaşma gibi duyguların Müslümanlar arasında yeniden kök salıp filizlenmesine ve gönülden gönüllere kardeşlik duygularının yayılmasına sebep olur. Bu sayede ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderme duygusu yeniden hasıl olur. Oruçlu iken aç olan Müslüman kardeşlerimizin durumunu daha iyi anlarız. Ramazan Ayı, tüm nimetlerin tek ve gerçek sahibi olan Allah'ı hatırlama, onun emirlerine ve yasaklarına uyma, nefsin vurdumduymaz isteklerinin önünü alma, sınırsızca tüketme yanlışlığını ve Allah'ın emirleri doğrultusunda bir hayat sürmeyi bize tekrar hatırlatır. Oruç, bütün dertlere antibiyotiktir. Nefsi ve bedeni açlığa alışarak tövbe ve istiğfar ederek ruhumuzu arşa ulaştıra biliriz. Oruçtan başka bir ibadet nefse zelilliğini hatırlatmaz. Oruç sayesinde nefse kulluğu hatırlatılır. Ramazan Ayı aynı zamanda Kuran-ı Kerim ayıdır. Bu ayda Kuran okumak, Kuran'ı okuyarak kalbimize ve bedenimize işleme ayıdır. Kuranlar okuyarak evlerimizi ve işyerlerimizi Kuran bahçesine çevirmeliyiz. Bu sayede günah ve kirlerinden arınıp, terazinin sevap kefesini ağırlaştırmalıyız. Bir de bu ay bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni içinde barındırır. Ramazan Ayı, bu açıdan tam bir fırsat ayıdır. Rabbimizin rızasını kazanmada en büyük fırsatları içinde barındıran, bereket sofralarının yüzümüze ardına kadar açıldığı, manevi hazların ve değerlerin en güzeline ulaşma ve istifade edecekleri her türlü güzelliğe ulaştıran ayıdır. Rabbim bu güzel ayda hepimize kabul olmuş halis bir tövbe, günah kirlerinden temizlenmiş bir kalp ve oruç ve diğer ibadetleri yerine getirecek sağlıklı bir beden nasip etsin.                                             HAYIRLI RAMAZANLAR

"Ey iman edenler! Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Belki korkup sakınırsınız." Bakara/183

Ramazan Ayı, Müslümanların kendini yenileme ayıdır.

Tabiat, mevsimler sayesinde kendini nasıl yeniliyor ise; Müslümanlar da Ramazan ayında kendini yeniler. Tabiatın baharı doğaya yeniden can verdiği gibi, Ramazan ayı da Müslümanlara yeniden can verir.

Ramazan Ayı, ruhun kendini bulması, kanatlanıp arşa uçması için en önemli aydır. Bu ayda Allah'ın arşından yer yüzüne rahmet yağmurları yağar. Bu münasebetle bu ayda kalpler ve bedenler bu rahmet yağmuruyla yıkanmalı, günahlardan ve hastalıklardan arındırılmalıdır. Bu ayda, geçen on bir ayda günah, gaflet ve hatalarla kirlenen kalpler oruç ve diğer emellerin yerine getirilmesi ile temizlenip arınır.

Oruç, kişinin özel sosyal hastalık, nefsani istek ve arzularının tespiti, bunların terbiyesi ve hakka teslimiyete çağıran en önemli ibadettir...

Ramazan ayı aynı zamanda saygı, sevgi, yardımlaşma gibi duyguların Müslümanlar arasında yeniden kök salıp filizlenmesine ve gönülden gönüllere kardeşlik duygularının yayılmasına sebep olur. Bu sayede ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderme duygusu yeniden hasıl olur. Oruçlu iken aç olan Müslüman kardeşlerimizin durumunu daha iyi anlarız.

Ramazan Ayı, tüm nimetlerin tek ve gerçek sahibi olan Allah'ı hatırlama, onun emirlerine ve yasaklarına uyma, nefsin vurdumduymaz isteklerinin önünü alma, sınırsızca tüketme yanlışlığını ve Allah'ın emirleri doğrultusunda bir hayat sürmeyi bize tekrar hatırlatır.

Oruç, bütün dertlere antibiyotiktir. Nefsi ve bedeni açlığa alışarak tövbe ve istiğfar ederek ruhumuzu arşa ulaştıra biliriz. Oruçtan başka bir ibadet nefse zelilliğini hatırlatmaz. Oruç sayesinde nefse kulluğu hatırlatılır.

Ramazan Ayı aynı zamanda Kuran-ı Kerim ayıdır. Bu ayda Kuran okumak, Kuran'ı okuyarak kalbimize ve bedenimize işleme ayıdır. Kuranlar okuyarak evlerimizi ve işyerlerimizi Kuran bahçesine çevirmeliyiz. Bu sayede günah ve kirlerinden arınıp, terazinin sevap kefesini ağırlaştırmalıyız.

Bir de bu ay bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni içinde barındırır. Ramazan Ayı, bu açıdan tam bir fırsat ayıdır. Rabbimizin rızasını kazanmada en büyük fırsatları içinde barındıran, bereket sofralarının yüzümüze ardına kadar açıldığı, manevi hazların ve değerlerin en güzeline ulaşma ve istifade edecekleri her türlü güzelliğe ulaştıran ayıdır.

Rabbim bu güzel ayda hepimize kabul olmuş halis bir tövbe, günah kirlerinden temizlenmiş bir kalp ve oruç ve diğer ibadetleri yerine getirecek sağlıklı bir beden nasip etsin.

                                            HAYIRLI RAMAZANLAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.