Reçetelere antibiyotik ayarı

24.01.2017 - 13:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Reçetelere antibiyotik ayarı

Gereksiz antibiyotik kullanımına karşı Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Dün 'Akılcı Antibiyotik Kullanımı' toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin antibiyotik kullanımında 40 Avrupa ülkesi arasında birinci sırada yer aldığını belirtti. Grip ve nezle gibi durumlarda antibiyotik yazılmasının önüne geçilmesi için geliştirilen sistemi anlatan Akdağ, şunları söyledi: "Antibiyotik bazı mikroplar için etkili. Beta ise mikroptur. Artık grip veya nezle gibi vakalarda virüs mü mikrop mu etkili, bunu 5 dakikada tespit edilebileceğiz. Test bunun hemen tespitini yapıyor. Beta mikrobu çıkarsa antibiyotik yazılacak. Çıkmazsa yazılmayacak. Şu an toplumsal bir problemle karşı karşıyayız. Gereksiz antibiyotik kullanımından dolayı vücut direncimiz azalıyor. Türkiye'de antibiyotik kullanımı kötü bir gelenek haline geldi. Doktorun neden antibiyotik yazıp yazmadığını elektronik olarak da tespit edeceğiz."

Gereksiz kullanımına karşı Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Dün 'Akılcı Antibiyotik Kullanımı' toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin antibiyotik kullanımında 40 Avrupa ülkesi arasında birinci sırada yer aldığını belirtti. Grip ve nezle gibi durumlarda antibiyotik yazılmasının önüne geçilmesi için geliştirilen sistemi anlatan Akdağ, şunları söyledi: "Antibiyotik bazı mikroplar için etkili. Beta ise mikroptur. Artık grip veya nezle gibi vakalarda virüs mü mikrop mu etkili, bunu 5 dakikada tespit edilebileceğiz. Test bunun hemen tespitini yapıyor. Beta mikrobu çıkarsa antibiyotik yazılacak. Çıkmazsa yazılmayacak. Şu an toplumsal bir problemle karşı karşıyayız. Gereksiz antibiyotik kullanımından dolayı vücut direncimiz azalıyor. Türkiye'de antibiyotik kullanımı kötü bir gelenek haline geldi. Doktorun neden antibiyotik yazıp yazmadığını elektronik olarak da tespit edeceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.