Sabahattin Ali 110. Yaş Gününde Gebze de Anılıyor

Gebze 23.02.2017 - 08:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Sabahattin Ali 110. Yaş Gününde Gebze de Anılıyor

25 Şubat 1907’de doğan ve bu yıl 110. yaş günü olan ölümsüz yazar Sabahattin Ali Gebze’de anılıyor.

    Yazdığı romanlar, öyküler ve şiirlerle halkın beğenisini ve sevgisini kazanan ve Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından biri olan Sabahattin Ali için BİLKAR sanat etkinliği düzenliyor.   Gerçekleşecek etkinlikle ilgili bilgi veren gazeteci Halil Yeni, Sabahattin Ali’nin çok yönlü bir aydın olduğunu, onu şiirleriyle, öyküleriyle, romanlarıyla, hayatı, düşüncesi ve mücadelesiyle anacaklarını bildirerek tüm Sabahattin Ali severleri gerçekleştirecekleri etkinliğe davet etti.   Etkinliğin Konuğu Sevengül Sönmez 26 Şubat Pazar günü Saat 17.00’da gerçekleştirilecek etkinliğin davetlisi Sevengül Sönmez. 1998’den bu yana, “Cumhuriyet Kitap”, “Radikal Kitap”, “Kitaplık”, “Virgül”, “Varlık” gibi dergilerde yazıları yayınlanan Sönmez, Sabahattin Ali’nin bütün eserlerinin eleştirel basımını Delta serisinden yayımladı ve mektuplarını ‘Hep Genç Kalacağım’’ adıyla bir araya getirdi. Sabahattin Ali’nin öykülerinden oluşan seçkisi de Kamyon adıyla yayımlandı. Sabahattin Ali’nin yaşamöyküsünü fotoğraflarla anlatan “Bir Fotoğraf Camı” (2007), “Fotoğrafını Bekliyorum” (2012) sergilerinin küratörlüğünü yaptı. Ve’’ A’dan Z’ye Sabahattin Ali’’ kitabını yazdı.   BİLKAR Genco Erkal Sahnesinde gerçekleşecek etkinlikte Müzisyen Okan Şenel de Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen türkülerle sahne alacak. Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, İsmet Paşa Caddesi, Beşiroğlu Altınhan, birinci kattaki yerinde gerçekleşecek etkinliğe ilginin yoğun olması bekleniyor.
25 Şubat 1907’de doğan ve bu yıl 110. yaş günü olan ölümsüz yazar Sabahattin Ali Gebze’de anılıyor.

 

 

Yazdığı romanlar, öyküler ve şiirlerle halkın beğenisini ve sevgisini kazanan ve Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından biri olan Sabahattin Ali için BİLKAR sanat etkinliği düzenliyor.

 

Gerçekleşecek etkinlikle ilgili bilgi veren gazeteci Halil Yeni, Sabahattin Ali’nin çok yönlü bir aydın olduğunu, onu şiirleriyle, öyküleriyle, romanlarıyla, hayatı, düşüncesi ve mücadelesiyle anacaklarını bildirerek tüm Sabahattin Ali severleri gerçekleştirecekleri etkinliğe davet etti.

 

Etkinliğin Konuğu Sevengül Sönmez

26 Şubat Pazar günü Saat 17.00’da gerçekleştirilecek etkinliğin davetlisi Sevengül Sönmez. 1998’den bu yana, “Cumhuriyet Kitap”, “Radikal Kitap”, “Kitaplık”, “Virgül”, “Varlık” gibi dergilerde yazıları yayınlanan Sönmez, Sabahattin Ali’nin bütün eserlerinin eleştirel basımını Delta serisinden yayımladı ve mektuplarını ‘Hep Genç Kalacağım’’ adıyla bir araya getirdi. Sabahattin Ali’nin öykülerinden oluşan seçkisi de Kamyon adıyla yayımlandı. Sabahattin Ali’nin yaşamöyküsünü fotoğraflarla anlatan “Bir Fotoğraf Camı” (2007), “Fotoğrafını Bekliyorum” (2012) sergilerinin küratörlüğünü yaptı. Ve’’ A’dan Z’ye Sabahattin Ali’’ kitabını yazdı.

 

BİLKAR Genco Erkal Sahnesinde gerçekleşecek etkinlikte Müzisyen Okan Şenel de Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen türkülerle sahne alacak.

Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, İsmet Paşa Caddesi, Beşiroğlu Altınhan, birinci kattaki yerinde gerçekleşecek etkinliğe ilginin yoğun olması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.