19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

SAĞLIK'TAN DÜNYA SU GÜNÜ MESAJI

Kocaeli 23.03.2018 - 13:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

SAĞLIK'TAN DÜNYA SU GÜNÜ MESAJI

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık Dünya Su Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Sağlık mesajında, "Su, yaşamın oluşmasını ve devamını sağlayan, canlılar için yeri başka bir maddeile doldurulamayan önemli bir kaynaktır.Çok büyük oranda su bulundurması nedeniyle dünyamız canlı yaşamına uygunformdadır. Ancak, buna karşın kullanılabilir tatlı su kaynaklarımız oldukçakısıtlıdır. Kullanılabilir suyun kısıtlı olduğu bu ortam göz önünde bulundurularaksu kaynaklarının iyi yönetilmesi, verimliliğin arttırılması ve geleceknesillerimizin  susuzluk, kuraklık gibi olumsuz senaryolarla karşı karşıyagelmemesi hedeflenmektedir. Tüm bu hedeflerin ışığında Birleşmiş Milletlerin1992 yılında BM Çevre ve Kalkınma Kongresi’nde aldığı kararla ’22 Mart DünyaSu Günü ‘ olarak kutlanmaktadır.Her yıl farkındalık yaratmak adına değişik tema ile  kutlanan ‘Dünya Su Günü’2018 yılında ‘Su İçin Doğal Çözümler’ teması ile kutlanacaktır.Su ve Kanalizasyon  İdareleri içinde öncü kurumlardan biri olan İSU,  Kocaeli’ninmarka şehir olmasında önemli bir rol oynamaktadır. Gelinen bu noktada  halkahizmet adına yapılan çalışmalarda, ileri teknoloji kullanılmasının çok büyük birpayı vardır. Türkiye’nin önemli ileri biyolojik atık su arıtma tesisleri ile İzmitKörfezi’ni ve sahillerimizi atık sulardan koruyoruz. Bu tesislerimiz ile bölgemizekazandırdığımız mavi bayraklı plajlarımızda  vatandaşlarımız güneşin ve denizintadını çıkartıyor. Yine bir zamanlar yanından dahi geçilemeyen İzmit Körfez’indeher geçen gün artan canlı çeşitliliği yüzümüzü güldürüyor. Ülkemiz için bir ilk olan SCADA sistemi ile atık su tesislerinin, kanalizasyon veyağmur suyu kollektör ile büyük sanayi kuruluşlarının takip ve kontrollerini sağlıyoruz. Kayıp kaçak oranlarını asgari düzeylere çekmek için azami bir gayret sarfediyoruz.Şüphesiz , ‘ kuraklık’ tüm canlıların en büyük korkusudur. Bu nedenle yatırımplanlaması yaparken  günübirlik çözümler üretmek yerine en az yüz yıllıkplanlamalar yapıyoruz. Bunun en büyük göstergelerinden biri de yüzde yüzkendi kaynaklarımızı kullanarak yaptığımız  Kandıra Namazgah Barajı’dır.Bizler, ‘insanı yaşat ki   devlet yaşasın’ anlayışıyla hizmetlerimize devamediyoruz. Gelecek nesillerimiz adına daha yaşanılabilir bir dünya arzusuyla ’22 Mart  Dünya Su Günü ‘kutlu Olsun.." sözlerine yer verdi.
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık Dünya Su Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Sağlık mesajında, "Su, yaşamın oluşmasını ve devamını sağlayan, canlılar için yeri başka bir maddeile doldurulamayan önemli bir kaynaktır.Çok büyük oranda su bulundurması nedeniyle dünyamız canlı yaşamına uygunformdadır. Ancak, buna karşın kullanılabilir tatlı su kaynaklarımız oldukçakısıtlıdır. Kullanılabilir suyun kısıtlı olduğu bu ortam göz önünde bulundurularaksu kaynaklarının iyi yönetilmesi, verimliliğin arttırılması ve geleceknesillerimizin  susuzluk, kuraklık gibi olumsuz senaryolarla karşı karşıyagelmemesi hedeflenmektedir. Tüm bu hedeflerin ışığında Birleşmiş Milletlerin1992 yılında BM Çevre ve Kalkınma Kongresi’nde aldığı kararla ’22 Mart DünyaSu Günü ‘ olarak kutlanmaktadır.Her yıl farkındalık yaratmak adına değişik tema ile  kutlanan ‘Dünya Su Günü’2018 yılında ‘Su İçin Doğal Çözümler’ teması ile kutlanacaktır.Su ve Kanalizasyon  İdareleri içinde öncü kurumlardan biri olan İSU,  Kocaeli’ninmarka şehir olmasında önemli bir rol oynamaktadır. Gelinen bu noktada  halkahizmet adına yapılan çalışmalarda, ileri teknoloji kullanılmasının çok büyük birpayı vardır. Türkiye’nin önemli ileri biyolojik atık su arıtma tesisleri ile İzmitKörfezi’ni ve sahillerimizi atık sulardan koruyoruz. Bu tesislerimiz ile bölgemizekazandırdığımız mavi bayraklı plajlarımızda  vatandaşlarımız güneşin ve denizintadını çıkartıyor. Yine bir zamanlar yanından dahi geçilemeyen İzmit Körfez’indeher geçen gün artan canlı çeşitliliği yüzümüzü güldürüyor. Ülkemiz için bir ilk olan SCADA sistemi ile atık su tesislerinin, kanalizasyon veyağmur suyu kollektör ile büyük sanayi kuruluşlarının takip ve kontrollerini sağlıyoruz.
Kayıp kaçak oranlarını asgari düzeylere çekmek için azami bir gayret sarfediyoruz.Şüphesiz , ‘ kuraklık’ tüm canlıların en büyük korkusudur. Bu nedenle yatırımplanlaması yaparken  günübirlik çözümler üretmek yerine en az yüz yıllıkplanlamalar yapıyoruz. Bunun en büyük göstergelerinden biri de yüzde yüzkendi kaynaklarımızı kullanarak yaptığımız  Kandıra Namazgah Barajı’dır.Bizler, ‘insanı yaşat ki   devlet yaşasın’ anlayışıyla hizmetlerimize devamediyoruz. Gelecek nesillerimiz adına daha yaşanılabilir bir dünya arzusuyla ’22 Mart  Dünya Su Günü ‘kutlu Olsun.." sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.