19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozan haindir

Sağlık 01.05.2020 - 22:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozan haindir

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş bazı yayın organlarında çıkan haberler hakkında sert konuştu. Güneş’in açıklaması şu şekilde “30/04/2020 bazı basın organlarında yer alan 'Hastande Esnek Mesai Huzursuzluğu'başlıklı haberle ilgili olarak;

Sağlık çalışanları Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastenesi’nde esnek çalışma saatlerine geçilmesi sonrasında mesailerin dağıtımları konusunda adaletsizlik yapıldığını ifade edilmektedir. Haberdeki iddialara yönelik; Hastanemizde Covid-19 nedeniyle başlayan esnek çalışma şeklinde yapılan nöbet ve mesailer tüm sağlık çalışanlarına ( hemşire, ebe, sağlık memuru, teknisyen) adil ve eşit şekilde davranılmıştır. Sağlık personellerin çalışabileceği yerlere göre planlama yapılmış ve nöbet listeleri de ona göre düzenlenmiştir. Haberde yer alan çalışan mesailerinin eksik olduğu hususu gerçeği yansıtmamaktadır. Çalışanların bir kısmı Nisan ayı içerisinde peyderpey yeni atama şeklinde ( 6-7-8-9-10-13-14-15-16-17 Nisan) tarihleri arasında başlamış olup diğer kısım sağlık çalışanımız 1.derece akrabalarının vefatı nedeniyle nisan ayı içeresinde mazaret izinlerini kullanmışlardır. Bazı sağlık çalışanlarımız ise poliklinikler bu süreçte kapatıldığı için (13 nisan a kadar polk çalıştıklarından )mesailerini aktif olarak hizmet veren diğer birimlerde tamamlamışlardır. Tüm çalışılan birimler toplandığı zaman mesailer tüm personellerimize esnek ve adil bir şekilde tanımlanmıştır. Tüm personelimize adil ve orantılı çalışma düzeni sağlanmaya çalışılmıştır. Fakat bu zor süreçte arkadaşları görevini sorunsuz bir şekilde yerine getirirken, parmakla sayılacak kadar personelin, çalışmamak, sürekli işleri savsaklayıp böyle mesnetsiz iddialarla şuraya-buraya göndermekle meşgul olduklarını üzülerek takip ediyoruz. Bu zorlu süreçte sağlık kurumlarımıza destek verilmesi gerekirken (ki insanına, vatanına, sağlık camiasına, sağlık kurumlarına vefa örneği gösterip, insani görevini yapan ve destek veren 99 oranındaki basınımıza buradan şükranlarımı ve saygılarımı iletiyorum) bir- iki basın organı delilsiz, mesnetsiz, gönderilen her haberi araştırmadan karalama kampanyası yapmaktadır. Bilinmelidir ki bu tür haberler hiç kimseye fayda sağlamayacaktır ve kimler tarafından da yapıldığını çok iyi biliyoruz.Biz haber yapılır diye değil, adil olmamız gerektiği için adeleti icra etmekle mesulüz. Bizden her zaman olduğu gibi bu en zorlu ve önemli süreçtede desteğini esirgemeyen çok kıymetli Kocaeli basınına şükran ve saygılarımı iletiyorum”
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş bazı yayın organlarında çıkan haberler hakkında sert konuştu. Güneş’in açıklaması şu şekilde “30/04/2020 bazı basın organlarında yer alan 'Hastande Esnek Mesai Huzursuzluğu'başlıklı haberle ilgili olarak;

Sağlık çalışanları Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastenesi’nde esnek çalışma saatlerine geçilmesi sonrasında mesailerin dağıtımları konusunda adaletsizlik yapıldığını ifade edilmektedir.
Haberdeki iddialara yönelik;
Hastanemizde Covid-19 nedeniyle başlayan esnek çalışma şeklinde yapılan nöbet ve mesailer tüm sağlık çalışanlarına ( hemşire, ebe, sağlık memuru, teknisyen) adil ve eşit şekilde davranılmıştır. Sağlık personellerin çalışabileceği yerlere göre planlama yapılmış ve nöbet listeleri de ona göre düzenlenmiştir. Haberde yer alan çalışan mesailerinin eksik olduğu hususu gerçeği yansıtmamaktadır. Çalışanların bir kısmı Nisan ayı içerisinde peyderpey yeni atama şeklinde ( 6-7-8-9-10-13-14-15-16-17 Nisan) tarihleri arasında başlamış olup diğer kısım sağlık çalışanımız 1.derece akrabalarının vefatı nedeniyle nisan ayı içeresinde mazaret izinlerini kullanmışlardır. Bazı sağlık çalışanlarımız ise poliklinikler bu süreçte kapatıldığı için (13 nisan a kadar polk çalıştıklarından )mesailerini aktif olarak hizmet veren diğer birimlerde tamamlamışlardır. Tüm çalışılan birimler toplandığı zaman mesailer tüm personellerimize esnek ve adil bir şekilde tanımlanmıştır. Tüm personelimize adil ve orantılı çalışma düzeni sağlanmaya çalışılmıştır. Fakat bu zor süreçte arkadaşları görevini sorunsuz bir şekilde yerine getirirken, parmakla sayılacak kadar personelin, çalışmamak, sürekli işleri savsaklayıp böyle mesnetsiz iddialarla şuraya-buraya göndermekle meşgul olduklarını üzülerek takip ediyoruz. Bu zorlu süreçte sağlık kurumlarımıza destek verilmesi gerekirken (ki insanına, vatanına, sağlık camiasına, sağlık kurumlarına vefa örneği gösterip, insani görevini yapan ve destek veren 99 oranındaki basınımıza buradan şükranlarımı ve saygılarımı iletiyorum) bir- iki basın organı delilsiz, mesnetsiz, gönderilen her haberi araştırmadan karalama kampanyası yapmaktadır. Bilinmelidir ki bu tür haberler hiç kimseye fayda sağlamayacaktır ve kimler tarafından da yapıldığını çok iyi biliyoruz.Biz haber yapılır diye değil, adil olmamız gerektiği için adeleti icra etmekle mesulüz. Bizden her zaman olduğu gibi bu en zorlu ve önemli süreçtede desteğini esirgemeyen çok kıymetli Kocaeli basınına şükran ve saygılarımı iletiyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.