19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sağlıklı ve Pratik 5 Kahvaltı

Sağlık 18.09.2020 - 09:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sağlıklı ve Pratik 5 Kahvaltı

Güne kahvaltıyla başlamak bütün gününüzün daha enerjik ve daha sağlıklı geçmesini sağlayabilir. Araştırmalar da güne kahvaltıyla başlayanların daha form da ve sağlıklı olduğunu söylüyor. Ben de bugün sizlerle 5 farklı hem pratik hem de sağlıklı kahvaltı seçeneği paylaşmak istedim. 1. Gelenekselden Vazgeçemeyenlere 1 adet yumurta(haşlanmış veya yağsız tavada omlet olabilir) 1 dilim peynir Domates, salatalık, yeşillik, biber 4-5 adet zeytin 1-2 dilim tam tahıllı ekmek 2. Spor Yapmayı Sevenlere 2 yumurta beyazı, 1 tam yumurta, 3 yemek kaşığı yulaf ile omlet   10 fındık 1-2 yemek kaşığı lor peyniri Domates, salatalık, yeşillik, biber 3. Farklı Tatların Peşinden Koşanlara 1 çay bardağı süt 1.5 yemek kaşığı chia tohumu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı bal 3 kuru kayısı 1 çay kaşığı Hindistan cevizi 3 tam ceviz Süt ve chia tohumları bir gece önceden karıştırılarak buzdolabında bekletilir. Üzerine tarçın ve bal, Hindistan cevizi ve kuru kayısılar eklenerek karıştırılır, cevizleri de ilave ederek tüketebilirsiniz. 4. Enerjik ve Hızlı Olanlara 1 kase yoğurt 2 yemek kaşığı nar 2 yemek kaşığı yulaf 1 tatlı kaşığı tarçın 10 adet badem 5. Avokado Sevenlere 1 yumurta ½ avokado ½ demet maydanoz ½ limon 3 ceviz

Güne kahvaltıyla başlamak bütün gününüzün daha enerjik ve daha sağlıklı geçmesini sağlayabilir. Araştırmalar da güne kahvaltıyla başlayanların daha form da ve sağlıklı olduğunu söylüyor. Ben de bugün sizlerle 5 farklı hem pratik hem de sağlıklı kahvaltı seçeneği paylaşmak istedim.

1. Gelenekselden Vazgeçemeyenlere
1 adet yumurta(haşlanmış veya yağsız tavada omlet olabilir)

1 dilim peynir

Domates, salatalık, yeşillik, biber

4-5 adet zeytin

1-2 dilim tam tahıllı ekmek

2. Spor Yapmayı Sevenlere
2 yumurta beyazı, 1 tam yumurta, 3 yemek kaşığı yulaf ile omlet  

10 fındık

1-2 yemek kaşığı lor peyniri

Domates, salatalık, yeşillik, biber

3. Farklı Tatların Peşinden Koşanlara
1 çay bardağı süt

1.5 yemek kaşığı chia tohumu

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı bal

3 kuru kayısı

1 çay kaşığı Hindistan cevizi

3 tam ceviz

Süt ve chia tohumları bir gece önceden karıştırılarak buzdolabında bekletilir. Üzerine tarçın ve bal, Hindistan cevizi ve kuru kayısılar eklenerek karıştırılır, cevizleri de ilave ederek tüketebilirsiniz.

4. Enerjik ve Hızlı Olanlara
1 kase yoğurt

2 yemek kaşığı nar

2 yemek kaşığı yulaf

1 tatlı kaşığı tarçın

10 adet badem

5. Avokado Sevenlere
1 yumurta

½ avokado

½ demet maydanoz

½ limon

3 ceviz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.