Saldırıya Uğrayan Başörtülü Genç Kız....

04.01.2015 - 20:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Saldırıya Uğrayan Başörtülü Genç Kız....

Nagehan Köse, başörtüsü nedeniyle uğradığı saldırı sonrasında sanık oldu.

Avusturya'nın Salzburg eyaletine bağlı Hallein kentinde yaşayan Nagehan Köse, başörtüsü nedeniyle uğradığı saldırı sonrasında kendisine dava açıldığını bildirdi.Viyana'da gazetecilere açıklamalarda bulunan 21 yaşındaki Köse, Avusturya'da doğup büyüdüğünü ve Salzburg eyaletine bağlı Hallein kentinde ailesiyle yaşadığını söyledi. YAŞLI ÇİFT, "BAŞÖRTÜNÜ ÇIKART AT" DİYE SATAŞTI Geçen yıl nisan ayında arkadaşıyla buluşmak üzere yolda giderken karşıdan gelen yaşlı çiftin sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kaldığını anlatan Köse, kadının "Başörtünü çıkart at. Başörtüsüyle çok çirkinsin" diye sataştığını, polisi arayınca kendisine saldırdığını belirtti. SALDIRIDA HAFİF YARALANDISaldırı sonucunda elinden hafif yaralanan ve telefonunu yere düşüren Köse, çiftin olay yerinden kaçmaya çalıştığını ve yoldan geçen birisiyle saldırgan kadını ve adamı durdurduklarını ifade etti. "BUNLAR BİZİ BIÇAKLAMAYA KALKTI"Yaşlı çiftin polis geldikten sonra, "Bunlar bizi bıçaklamaya kalktı. Tehdit ettiler" diye yalan söylediğini ancak polisin yaptığı incelemede üzerlerinde herhangi bir şey bulmadığını aktardı."HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞTÜK" Tutanak tutulduktan 4 ay sonra şikayetinin sonucuna ilişkin araştırma yaptığını aktaran Köse, savcılığın şikayeti dikkate almayarak dosyayı kapattığını öğrendiğini kaydetti.Davanın kapatılmasına itiraz ettiklerini ve bunun sonucunda kendilerine aralık ayının sonunda bir mektup geldiğini ifade eden Köse, mektupta kendilerine dava açıldığını öğrendiklerini ve şoke oldukları söyledi. Haksızlık karşısında sesini duyurmak isterken suçlu duruma düşürüldüğünü belirten Köse, "Haklıyken haksız duruma düştük" dedi."UĞRADIĞIMIZ HAKSIZLIĞIN HADDİ HESABI YOK" Saldırıya uğradığını, elinden yaralandığını, mağdur olduğunu ve bu yüzden polisi aradığını ancak sonuçta hakkında "tehdit" davası açıldığını ifade eden Köse, "Ben polisi arıyorum, polis gelsin onlar kaçmasın diye. Bir değil, iki değil çok başıma geldi. Artık ben susmak istemedim. Çünkü yeter. Biz burada doğduk burada büyüdük, Almanca biliyoruz. Uğradığımız haksızlığın haddi hesabı yok" diye konuştu.Köse, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğini sözlerine ekledi.
Nagehan Köse, başörtüsü nedeniyle uğradığı saldırı sonrasında sanık oldu.

Avusturya'nın Salzburg eyaletine bağlı Hallein kentinde yaşayan Nagehan Köse, başörtüsü nedeniyle uğradığı saldırı sonrasında kendisine dava açıldığını bildirdi.

Viyana'da gazetecilere açıklamalarda bulunan 21 yaşındaki Köse, Avusturya'da doğup büyüdüğünü ve Salzburg eyaletine bağlı Hallein kentinde ailesiyle yaşadığını söyledi.

YAŞLI ÇİFT, "BAŞÖRTÜNÜ ÇIKART AT" DİYE SATAŞTI

Geçen yıl nisan ayında arkadaşıyla buluşmak üzere yolda giderken karşıdan gelen yaşlı çiftin sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kaldığını anlatan Köse, kadının "Başörtünü çıkart at. Başörtüsüyle çok çirkinsin" diye sataştığını, polisi arayınca kendisine saldırdığını belirtti.

SALDIRIDA HAFİF YARALANDI

Saldırı sonucunda elinden hafif yaralanan ve telefonunu yere düşüren Köse, çiftin olay yerinden kaçmaya çalıştığını ve yoldan geçen birisiyle saldırgan kadını ve adamı durdurduklarını ifade etti.

"BUNLAR BİZİ BIÇAKLAMAYA KALKTI"

Yaşlı çiftin polis geldikten sonra, "Bunlar bizi bıçaklamaya kalktı. Tehdit ettiler" diye yalan söylediğini ancak polisin yaptığı incelemede üzerlerinde herhangi bir şey bulmadığını aktardı.

"HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞTÜK"

Tutanak tutulduktan 4 ay sonra şikayetinin sonucuna ilişkin araştırma yaptığını aktaran Köse, savcılığın şikayeti dikkate almayarak dosyayı kapattığını öğrendiğini kaydetti.

Davanın kapatılmasına itiraz ettiklerini ve bunun sonucunda kendilerine aralık ayının sonunda bir mektup geldiğini ifade eden Köse, mektupta kendilerine dava açıldığını öğrendiklerini ve şoke oldukları söyledi. Haksızlık karşısında sesini duyurmak isterken suçlu duruma düşürüldüğünü belirten Köse, "Haklıyken haksız duruma düştük" dedi.

"UĞRADIĞIMIZ HAKSIZLIĞIN HADDİ HESABI YOK"

Saldırıya uğradığını, elinden yaralandığını, mağdur olduğunu ve bu yüzden polisi aradığını ancak sonuçta hakkında "tehdit" davası açıldığını ifade eden Köse, "Ben polisi arıyorum, polis gelsin onlar kaçmasın diye. Bir değil, iki değil çok başıma geldi. Artık ben susmak istemedim. Çünkü yeter. Biz burada doğduk burada büyüdük, Almanca biliyoruz. Uğradığımız haksızlığın haddi hesabı yok" diye konuştu.

Köse, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.