19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sayaçlarla ilgili önemli karar

11.06.2017 - 12:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Sayaçlarla ilgili önemli karar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından elektrik, su, doğalgaz sayaçlarını da kapsayan önemli değişiklikler yürürlüğe girdi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri· Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Ölçü ve Ölçü Aletlerinden Alınacak Muayene ve Damgalama Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Ölçü ve Ölçü Aletlerinin İthalat ve İhracatında Uygulanacak İşlemlere Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. YAZILI MÜRACAAT ŞARTI KALDIRILDI Buna göre, ölçü ve ölçü aletlerinin doğru çalışıp çalışmadığının tespit edilmesi için yazılı müracaat şartı kaldırıldı. Elektrik, su ve gaz sayaçlarının doğru çalışmadığı veya çalışmasından şüphe edildiği hallerde, yapılacak başvuru üzerine sayaçlar yerlerinden söktürülerek Ölçüler ve Ayar Teşkilatı tarafından, ayar istasyonunda şikayet muayenesine tabi tutulacak. Periyodik muayeneler için bağlı bulunulan Ölçüler ve Ayar Teşkilatı ile Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına başvurulacak. Başvuruda ölçü ve ölçü aletinin cinsi, markası, numarası, kapasite bilgilerinin bulunması gerekecek. Söz konusu yönetmelikler kapsamındaki çeşitli işlemlerin de elektronik ortamda yapılmasının önü açıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından elektrik, su, doğalgaz sayaçlarını da kapsayan önemli değişiklikler yürürlüğe girdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri· Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Ölçü ve Ölçü Aletlerinden Alınacak Muayene ve Damgalama Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Ölçü ve Ölçü Aletlerinin İthalat ve İhracatında Uygulanacak İşlemlere Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YAZILI MÜRACAAT ŞARTI KALDIRILDI

Buna göre, ölçü ve ölçü aletlerinin doğru çalışıp çalışmadığının tespit edilmesi için yazılı müracaat şartı kaldırıldı. Elektrik, su ve gaz sayaçlarının doğru çalışmadığı veya çalışmasından şüphe edildiği hallerde, yapılacak başvuru üzerine sayaçlar yerlerinden söktürülerek Ölçüler ve Ayar Teşkilatı tarafından, ayar istasyonunda şikayet muayenesine tabi tutulacak. Periyodik muayeneler için bağlı bulunulan Ölçüler ve Ayar Teşkilatı ile Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına başvurulacak. Başvuruda ölçü ve ölçü aletinin cinsi, markası, numarası, kapasite bilgilerinin bulunması gerekecek. Söz konusu yönetmelikler kapsamındaki çeşitli işlemlerin de elektronik ortamda yapılmasının önü açıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.