19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

SEDAŞ’tan ‘Kaçak’ Mücadelesi

Kocaeli 02.08.2019 - 17:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

SEDAŞ’tan ‘Kaçak’ Mücadelesi

SEDAŞ ekipleri kaçak mücadelesinde adres bazlı takip sistemini kullanıyor.

SEDAŞ Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerinde oluşturduğu kaçak tüketim haritasına göre aksiyon alıyor. SEDAŞ, kaçak enerjiyle mücadele kapsamında paydaşlarını bilgilendirirken, sahada yaptığı kaçak takip operasyonları ve rutin kaçak takip denetimleri ile mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor.  “Kaçak elektrikle İlgili Bilgilendirme ve Bilinçlendirme” projesi kapsamında, kayıp kaçak oranında düşüş sağlayan SEDAŞ, yaz döneminde özellikle yazlık ve sayfiye yerlerindeki ilçe ve mahallelerde çok sayıda kaçak kullanım olduğunu tespit ettiğini açıkladı. SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada,  il ve ilçe merkezlerinde genellikle sanayi ve ticarethanelerin yoğun olduğu bölgelerde de özellikle sanayi tipi buzdolabı ile sanayi tipi klimaların kullanımının olduğu bazı işyerlerinde sayaç ölçü devresine müdahale edildiğini ve bu tespitlerin hızla tutanak altına alındığı belirtildi. KAÇAK ELEKTRİKTE NOKTASAL MÜCADELE Kaçak ihbarlarını değerlendiren SEDAŞ ekipleri, sayaç okuma sırasında abonesiz kullanımların da belirlendiğini ve SEDAŞ ekipleri olarak kaçak mücadelesinde adres bazlı takip sistemini kullandıklarını belirttiler. SEDAŞ’ın kaçakla mücadelesinde, Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerinde oluşturduğu ve kaçak tüketimin belirlendiği adreslerin baz alınarak, kaçak tüketimle noktasal mücadeleye başlandığı belirtildi. AMAÇ ABONELİ KULLANIM SAĞLAMAK SEDAŞ yetkilileri elektrik fatura tahsilatının perakende satış şirketleriyle ilgili bir süreç olduğunu ve yasa gereği dağıtım şirketi olarak  elektrik perakende satış şirketlerinden bildirilen,  borçlu abone listelerine ait kesme ve açma işlemlerini dağıtım şirketi olarak yasa gereği takip etmek zorunda olduklarını belirttiler.
SEDAŞ ekipleri kaçak mücadelesinde adres bazlı takip sistemini kullanıyor.

SEDAŞ Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerinde oluşturduğu kaçak tüketim haritasına göre aksiyon alıyor. SEDAŞ, kaçak enerjiyle mücadele kapsamında paydaşlarını bilgilendirirken, sahada yaptığı kaçak takip operasyonları ve rutin kaçak takip denetimleri ile mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor.  “Kaçak elektrikle İlgili Bilgilendirme ve Bilinçlendirme” projesi kapsamında, kayıp kaçak oranında düşüş sağlayan SEDAŞ, yaz döneminde özellikle yazlık ve sayfiye yerlerindeki ilçe ve mahallelerde çok sayıda kaçak kullanım olduğunu tespit ettiğini açıkladı. SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada,  il ve ilçe merkezlerinde genellikle sanayi ve ticarethanelerin yoğun olduğu bölgelerde de özellikle sanayi tipi buzdolabı ile sanayi tipi klimaların kullanımının olduğu bazı işyerlerinde sayaç ölçü devresine müdahale edildiğini ve bu tespitlerin hızla tutanak altına alındığı belirtildi.

KAÇAK ELEKTRİKTE NOKTASAL MÜCADELE

Kaçak ihbarlarını değerlendiren SEDAŞ ekipleri, sayaç okuma sırasında abonesiz kullanımların da belirlendiğini ve SEDAŞ ekipleri olarak kaçak mücadelesinde adres bazlı takip sistemini kullandıklarını belirttiler. SEDAŞ’ın kaçakla mücadelesinde, Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerinde oluşturduğu ve kaçak tüketimin belirlendiği adreslerin baz alınarak, kaçak tüketimle noktasal mücadeleye başlandığı belirtildi.

AMAÇ ABONELİ KULLANIM SAĞLAMAK

SEDAŞ yetkilileri elektrik fatura tahsilatının perakende satış şirketleriyle ilgili bir süreç olduğunu ve yasa gereği dağıtım şirketi olarak  elektrik perakende satış şirketlerinden bildirilen,  borçlu abone listelerine ait kesme ve açma işlemlerini dağıtım şirketi olarak yasa gereği takip etmek zorunda olduklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.