Şehit yakınları istedikleri üniversitede okuyabilecek

16.02.2017 - 11:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Şehit yakınları istedikleri üniversitede okuyabilecek

YÖK, şehit yakınlarının özel öğrenci olarak istedikleri üniversitede öğrenim göreceklerini açıkladı.

YÖK, şehit yakınlarına 'özel öğrenci' statüsü getirdi. Şehit eşi ve çocukları istedikleri üniversitede eğitim görecekler. "İSTEDİKLERİ ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM GÖRECEKLER" YÖK Başkanı Yekta Saraç konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Yükseköğretim Genel Kurulunda, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında, hem yurt içi hem de yurt dışındaki terörle mücadele sırasında şehit olan Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların üniversitelerde kayıtlı eş ve çocuklarının, talepleri halinde, 2017-2018 eğitim öğretim döneminden itibaren diledikleri üniversitelerde özel öğrenci statüsünde öğrenim görmelerine ilişkin bir karar aldık."
YÖK, şehit yakınlarının özel öğrenci olarak istedikleri üniversitede öğrenim göreceklerini açıkladı.

YÖK, şehit yakınlarına 'özel öğrenci' statüsü getirdi. Şehit eşi ve çocukları istedikleri üniversitede eğitim görecekler.

"İSTEDİKLERİ ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM GÖRECEKLER"
YÖK Başkanı Yekta Saraç konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yükseköğretim Genel Kurulunda, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında, hem yurt içi hem de yurt dışındaki terörle mücadele sırasında şehit olan Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların üniversitelerde kayıtlı eş ve çocuklarının, talepleri halinde, 2017-2018 eğitim öğretim döneminden itibaren diledikleri üniversitelerde özel öğrenci statüsünde öğrenim görmelerine ilişkin bir karar aldık."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.