Şeker, “Deprem, Virüsten daha tehlikeli”

Siyaset 19.03.2020 - 18:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Şeker, “Deprem, Virüsten daha tehlikeli”

AK Parti Kocaeli vekili İlyas Şeker açıklamalarda bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 1999 depremi sonrasında yaptığı imar planı çalışmaları ve olası depremlerde can kaybını azaltmak için uygulamaya koyduğu bazı projelerden bahseden Şeker, “Öncelikle planlama çalışmaları için; Kocaeli Fay Etkinliği Araştırma Projesi'ni, zemin Sınıflaması ve Sismik Değerlendirme Projesi'ni, Risk Arz Eden Binalar İçin Yapısal Sismolojik İzleme Projesi gibi projeleri uygulamaya koydu, Kentsel Dönüşüm Araştırma Raporu'nu hazırladı, her yıl Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nı yapıyor.” Dedi. İMAR PLANLARI REVİZE EDİLDİ Şeker sözlerine şöyle devam etti. “Bu projelerle elde edilen bilgiler doğrultusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde imar planları revize edildi. Yapılan imar planı revizyonlarında, öncelikle yapılan jeolojik raporlara göre Kocaeli’nin tamında alüvyon bölgeler, çökme bölgeleri ve heyelan bölgeleri imara kapatıldı. Kartepe ilçemizdeki Rahmiye, Tepetarla, Acısu, Maşukiye bölgelerinden ve Başiskele ilçemizde Kullar, Yuvacık bölgelerinden geçen 18 kilometrelik Kuzey Anadolu Fay Hattı ile koruma bandı imara kapatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 5393, 6306, 775 ve 6292 sayılı kanun kapsamında belirlenmiş 5 183 hektarlık arazide kentsel dönüşüm, kentsel yenileme ve kentsel gelişim projeleri uygulanmakta. Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ marifetiyle bu süre içerisinde 20 280 adet konut üretildi.” dedi.

AK Parti Kocaeli vekili İlyas Şeker açıklamalarda bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 1999 depremi sonrasında yaptığı imar planı çalışmaları ve olası depremlerde can kaybını azaltmak için uygulamaya koyduğu bazı projelerden bahseden Şeker, “Öncelikle planlama çalışmaları için; Kocaeli Fay Etkinliği Araştırma Projesi'ni, zemin Sınıflaması ve Sismik Değerlendirme Projesi'ni, Risk Arz Eden Binalar İçin Yapısal Sismolojik İzleme Projesi gibi projeleri uygulamaya koydu, Kentsel Dönüşüm Araştırma Raporu'nu hazırladı, her yıl Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nı yapıyor.” Dedi.

İMAR PLANLARI REVİZE EDİLDİ

Şeker sözlerine şöyle devam etti. “Bu projelerle elde edilen bilgiler doğrultusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde imar planları revize edildi. Yapılan imar planı revizyonlarında, öncelikle yapılan jeolojik raporlara göre Kocaeli’nin tamında alüvyon bölgeler, çökme bölgeleri ve heyelan bölgeleri imara kapatıldı. Kartepe ilçemizdeki Rahmiye, Tepetarla, Acısu, Maşukiye bölgelerinden ve Başiskele ilçemizde Kullar, Yuvacık bölgelerinden geçen 18 kilometrelik Kuzey Anadolu Fay Hattı ile koruma bandı imara kapatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 5393, 6306, 775 ve 6292 sayılı kanun kapsamında belirlenmiş 5 183 hektarlık arazide kentsel dönüşüm, kentsel yenileme ve kentsel gelişim projeleri uygulanmakta. Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ marifetiyle bu süre içerisinde 20 280 adet konut üretildi.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.