GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Şener Doğan

Kocaeli 17.01.2020 - 19:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Şener Doğan

REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN...

Hababam Sınıfını yücelten, ölümsüz kılan, üzerinden seneler geçse de unutulmaz yapan elbette pek çok oyuncunun filmdeki performansı. Rıfat Ilgaz’ın üst düzey eserinden sinemaya uyarlanan yapım, hala en çok izlenen film olma özelliğini koruyor. Filmde başarısız olan, bir diğerinden kötü performans sergileyen oyuncu yok. Ancak filmi, üst seviyeye taşıyan, hayattan dersler veren, haylaz öğrencilerini her şeye rağmen sevgiyle koruyan, aslında onlara hiçbir zaman kızmayan biri var; Mahmut hoca. ** Kel Mahmut’un yani Münir Özkul’un Hababam Sınıfı’nın onca haylazlığına, karnelerindeki kötü notlarına ve yaramazlıklarına rağmen hep affediciliği, baba şefkati, “ben tüccar değil eğitimciyim” felsefesi filmi her izlediğimizde kendi çevremizdeki öğretmenleri düşünmemize ve gözlem yapmamıza neden oluyor. Günümüzde git gide zorlaşan ve ağırlaşan şartlarıyla hala mücadele eden, doğuda batıda kutsal görevlerini yapmaya çalışan öğretmenlerimiz, çocuklarımıza ışık olmaya devam ediyor.   ** Koç Orta Okulu 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonu karne töreni programını okul salonunda takip ettim. Oldukça güzel, içinde emeğin olduğu bir gün yaşadım. Tüm öğrencilerimize tüm öğretmenlerimize ara tatilin mutluluk getirmesini diliyorum. Programda konuşma yapan Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan değerli bir eğitimci. Çayırova’daki görevinin ardından şimdi de uzun zamandır Gebze’de hizmet verip başarılı çalışmalar yapıyor. ** Şener Müdürün salonda yaptığı konuşma adeta ders niteliğindeydi. Çocuğu olan herkesin konuşma metnini Şener Müdürden rica etmelerini ve bir şekilde ulaşmalarını tavsiye ediyorum. Alınacak olan karneler öncesinde önemli bir şeyin altını çizdi Müdür Doğan, “Çocuğa destek olmak baskıdan daha etkilidir” diyerek karnelerinde kırık notlar olan öğrencileri cezalandırmanın, bağırmanın son derece ilkel bir davranış olduğunu, hiçbir işe yaramadığını ve aksine pek çok sorun yarattığını vurguladı. ** Gerek öğrencilere gerekse velilere seslenen Şener Doğan, “Asla ümitsizliğe kapılmayın, biten bir şey yok, hiçbir zaman da olmayacak. Önümüzde uzun bir ikinci eğitim dönemi var” diyerek hem öğrencilere hem de öğrenci yakınlarına karşılıklı konuşmanın, bir arada iletişim kurmanın tavsiyesinde bulundu. Talebelere karnelerini dağıtan Müdür Doğan, “Ara tatilde kitap okuyun, bir de büyüklerinizi ziyaret edin, onları unutmayın” diyerek yaşlılara olan vefayı ve saygıyı dile getirdi. ** Bir makama, bir koltuğa hakkıyla, alnının teriyle, tırnaklarıyla kazıyarak gelen insanlar mütevazı ve alçak gönüllü oluyor.  Velilerle tek tek konuşan, onları dinleyen, sıkıntı çözen, öğrencilerle sohbet edip onlara öz çocuğuymuş gibi davranan, hepsine sarılan, oturdukları sıralara onlarla beraber oturup fotoğraf çektiren Doğan, görevini daha ilk günkü heyecanıyla yapıyor. Gerek Mahmut hocaların, gerekse Şener Müdürlerin varlıkları ülkemizin geleceğine dair umutlarımızı çoğaltıyor.
REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN...

Hababam Sınıfını yücelten, ölümsüz kılan, üzerinden seneler geçse de unutulmaz yapan elbette pek çok oyuncunun filmdeki performansı. Rıfat Ilgaz’ın üst düzey eserinden sinemaya uyarlanan yapım, hala en çok izlenen film olma özelliğini koruyor. Filmde başarısız olan, bir diğerinden kötü performans sergileyen oyuncu yok. Ancak filmi, üst seviyeye taşıyan, hayattan dersler veren, haylaz öğrencilerini her şeye rağmen sevgiyle koruyan, aslında onlara hiçbir zaman kızmayan biri var; Mahmut hoca.

**

Kel Mahmut’un yani Münir Özkul’un Hababam Sınıfı’nın onca haylazlığına, karnelerindeki kötü notlarına ve yaramazlıklarına rağmen hep affediciliği, baba şefkati, “ben tüccar değil eğitimciyim” felsefesi filmi her izlediğimizde kendi çevremizdeki öğretmenleri düşünmemize ve gözlem yapmamıza neden oluyor. Günümüzde git gide zorlaşan ve ağırlaşan şartlarıyla hala mücadele eden, doğuda batıda kutsal görevlerini yapmaya çalışan öğretmenlerimiz, çocuklarımıza ışık olmaya devam ediyor.  

**

Koç Orta Okulu 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonu karne töreni programını okul salonunda takip ettim. Oldukça güzel, içinde emeğin olduğu bir gün yaşadım. Tüm öğrencilerimize tüm öğretmenlerimize ara tatilin mutluluk getirmesini diliyorum. Programda konuşma yapan Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan değerli bir eğitimci. Çayırova’daki görevinin ardından şimdi de uzun zamandır Gebze’de hizmet verip başarılı çalışmalar yapıyor.

**

Şener Müdürün salonda yaptığı konuşma adeta ders niteliğindeydi. Çocuğu olan herkesin konuşma metnini Şener Müdürden rica etmelerini ve bir şekilde ulaşmalarını tavsiye ediyorum. Alınacak olan karneler öncesinde önemli bir şeyin altını çizdi Müdür Doğan, “Çocuğa destek olmak baskıdan daha etkilidir” diyerek karnelerinde kırık notlar olan öğrencileri cezalandırmanın, bağırmanın son derece ilkel bir davranış olduğunu, hiçbir işe yaramadığını ve aksine pek çok sorun yarattığını vurguladı.

**

Gerek öğrencilere gerekse velilere seslenen Şener Doğan, “Asla ümitsizliğe kapılmayın, biten bir şey yok, hiçbir zaman da olmayacak. Önümüzde uzun bir ikinci eğitim dönemi var” diyerek hem öğrencilere hem de öğrenci yakınlarına karşılıklı konuşmanın, bir arada iletişim kurmanın tavsiyesinde bulundu. Talebelere karnelerini dağıtan Müdür Doğan, “Ara tatilde kitap okuyun, bir de büyüklerinizi ziyaret edin, onları unutmayın” diyerek yaşlılara olan vefayı ve saygıyı dile getirdi.

**

Bir makama, bir koltuğa hakkıyla, alnının teriyle, tırnaklarıyla kazıyarak gelen insanlar mütevazı ve alçak gönüllü oluyor.  Velilerle tek tek konuşan, onları dinleyen, sıkıntı çözen, öğrencilerle sohbet edip onlara öz çocuğuymuş gibi davranan, hepsine sarılan, oturdukları sıralara onlarla beraber oturup fotoğraf çektiren Doğan, görevini daha ilk günkü heyecanıyla yapıyor. Gerek Mahmut hocaların, gerekse Şener Müdürlerin varlıkları ülkemizin geleceğine dair umutlarımızı çoğaltıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.