GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Sokağa çıkma yasağında son durum

Gebze 27.05.2020 - 10:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sokağa çıkma yasağında son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları ile telekonferans yaptı. Toplantıda koronavirüs salgınıyla mücadelede gelinen nokta ve ilerleyen süreçle ilgili istişareler yapıldı. Erdoğan, belediye başkanlarından pandemi ile mücadelede yapılan yardımlar ve vaka sayılarıyla ilgili bilgi aldı.  SEYAHAT YASAĞI UYARISI  Buna göre Kocaeli, Zonguldak, Sakarya gibi illerde vaka sayısı azalırken, İstanbul’da dalgalanmanın devam ettiği değerlendirildi. Kars, Giresun, Antalya gibi birçok ilde ise uzun süredir vaka görülmediği bilgisi paylaşıldı. Toplantıda il başkanları, “İstanbul’da seyahat yasağı kalkarsa, nüfusumuz 2-3 katına çıkar” diyerek, İstanbul’da seyahat yasağının en son kalkmasını istediler.  SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UZATILACAK MI?  Öte yandan toplantıda vatandaşların en çok merak ettiği "Sokağa çıkma yasağı devam edecek mi?" sorusu da tartışıldı. Toplantıda vaka sayısının düştüğü bazı illerdeki yasakların kaldırılması; İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep gibi vaka sayısının ve riskin yüksek olduğu şehirlerde ise hafta sonu sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam etmesi kararının alınması öngörülüyor. Kocaeli’de ise yakın zamanda yasağın kalkması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları ile telekonferans yaptı. Toplantıda koronavirüs salgınıyla mücadelede gelinen nokta ve ilerleyen süreçle ilgili istişareler yapıldı. Erdoğan, belediye başkanlarından pandemi ile mücadelede yapılan yardımlar ve vaka sayılarıyla ilgili bilgi aldı. 

SEYAHAT YASAĞI UYARISI 

Buna göre Kocaeli, Zonguldak, Sakarya gibi illerde vaka sayısı azalırken, İstanbul’da dalgalanmanın devam ettiği değerlendirildi. Kars, Giresun, Antalya gibi birçok ilde ise uzun süredir vaka görülmediği bilgisi paylaşıldı. Toplantıda il başkanları, “İstanbul’da seyahat yasağı kalkarsa, nüfusumuz 2-3 katına çıkar” diyerek, İstanbul’da seyahat yasağının en son kalkmasını istediler. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UZATILACAK MI? 

Öte yandan toplantıda vatandaşların en çok merak ettiği "Sokağa çıkma yasağı devam edecek mi?" sorusu da tartışıldı. Toplantıda vaka sayısının düştüğü bazı illerdeki yasakların kaldırılması; İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep gibi vaka sayısının ve riskin yüksek olduğu şehirlerde ise hafta sonu sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam etmesi kararının alınması öngörülüyor. Kocaeli’de ise yakın zamanda yasağın kalkması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.