Son yağışlarla Barajlar doldu!

Kocaeli 28.06.2019 - 12:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Son yağışlarla Barajlar doldu!

Barajlardaki su oranı, son yağışlarla İSU yöneticilerinin yüzünü güldüren seviyeye çıktı. Son günlerdeki yağışların en büyük etkisi barajlara oldu.

Barajlardaki su oranı, son yağışlarla İSU yöneticilerinin yüzünü güldüren seviyeye çıktı. Son günlerdeki yağışların en büyük etkisi barajlara oldu. Bu yıl çok kar yağmasa da belli seviyeyi koruyan barajlardaki su oranı, son yağışlarla İSU yöneticilerinin yüzünü güldüren seviyeye çıktı. Doluluk oranı Yuvacık Barajı’nda yüzde 90, Kandıra Namazgah Barajı’nda yüzde 66, Sapancı Gölü’nde yüzde 100 ve Denizli Göleti’nde yüzde 98 seviyesine ulaştı. YENİ SU KAYNAKLARINA İHTİYACIMIZ VAR İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, artan nüfusla birlikte yeni su kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Sağlık, “Karamürsel İhsaniye Barajı’nın gövdesi 2019’da bitirilerek iletim ve arıtma hattına başlanacak, daha sonra da Avcıdere Barajına başlanacak. 30 milyon metreküp kapasiteli İki baraj da DSİ tarafından yapılıyor. Bu barajlar tamamlandığında Karamürsel ve Gölcük’ün su ihtiyacı karşılanacak.” dedi. Sağlık bu arada içme suyunun yüzde 63, kanalizasyon hatlarının da yüzde 65 oranında yenilendiğini hatırlattı. Sakarya Akyazı’da yapımı devam eden gövdesi bu yıl bitirilecek Ballıkaya Barajı’nda İSU’nun da ortaklığı bulunuyor. Kapasitesi 190 milyon metreküp olan Ballıkaya Barajı’nın yüzde 42’si Kocaeli, yüzde 58’i de Sakarya’nın olacak. YILLIK SU KAPASİTESİ 245 MİLYON METREKÜP İSU Genel Müdürü Sağlık, Yuvacık, Namazgah, yerel kaynaklar, Sapancı Gölü ve 106 kuyunun yıllık su kapasitesinin 245 milyon metreküp olduğunu belirtti. Sağlık şöyle devam etti: “Ballıkaya’dan 80, İhsaniye ve Avcıdere’den de 30 milyon metreküp olmak üzere 110 milyon metreküp su ilave ettiğimizde yıllık kapasitemiz 355 milyon metreküpe çıkacak. Kocaeli nüfusu 4 milyon olduğunda bile barajlardaki su çok büyük afetler ve kuraklık olmazsa 100 yıl yeter.”  
Barajlardaki su oranı, son yağışlarla İSU yöneticilerinin yüzünü güldüren seviyeye çıktı. Son günlerdeki yağışların en büyük etkisi barajlara oldu.

Barajlardaki su oranı, son yağışlarla İSU yöneticilerinin yüzünü güldüren seviyeye çıktı. Son günlerdeki yağışların en büyük etkisi barajlara oldu. Bu yıl çok kar yağmasa da belli seviyeyi koruyan barajlardaki su oranı, son yağışlarla İSU yöneticilerinin yüzünü güldüren seviyeye çıktı. Doluluk oranı Yuvacık Barajı’nda yüzde 90, Kandıra Namazgah Barajı’nda yüzde 66, Sapancı Gölü’nde yüzde 100 ve Denizli Göleti’nde yüzde 98 seviyesine ulaştı.

YENİ SU KAYNAKLARINA İHTİYACIMIZ VAR

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, artan nüfusla birlikte yeni su kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Sağlık, “Karamürsel İhsaniye Barajı’nın gövdesi 2019’da bitirilerek iletim ve arıtma hattına başlanacak, daha sonra da Avcıdere Barajına başlanacak. 30 milyon metreküp kapasiteli İki baraj da DSİ tarafından yapılıyor. Bu barajlar tamamlandığında Karamürsel ve Gölcük’ün su ihtiyacı karşılanacak.” dedi. Sağlık bu arada içme suyunun yüzde 63, kanalizasyon hatlarının da yüzde 65 oranında yenilendiğini hatırlattı. Sakarya Akyazı’da yapımı devam eden gövdesi bu yıl bitirilecek Ballıkaya Barajı’nda İSU’nun da ortaklığı bulunuyor. Kapasitesi 190 milyon metreküp olan Ballıkaya Barajı’nın yüzde 42’si Kocaeli, yüzde 58’i de Sakarya’nın olacak.

YILLIK SU KAPASİTESİ 245 MİLYON METREKÜP

İSU Genel Müdürü Sağlık, Yuvacık, Namazgah, yerel kaynaklar, Sapancı Gölü ve 106 kuyunun yıllık su kapasitesinin 245 milyon metreküp olduğunu belirtti. Sağlık şöyle devam etti: “Ballıkaya’dan 80, İhsaniye ve Avcıdere’den de 30 milyon metreküp olmak üzere 110 milyon metreküp su ilave ettiğimizde yıllık kapasitemiz 355 milyon metreküpe çıkacak. Kocaeli nüfusu 4 milyon olduğunda bile barajlardaki su çok büyük afetler ve kuraklık olmazsa 100 yıl yeter.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.