GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Son yasak mı?

Kocaeli 24.05.2020 - 16:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Son yasak mı?

Korona vakalarında ve vefat sayılarında görülen azalma sonrası normalleşme takvimiyle beraber belirli adımlar atılmış ancak hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edilmişti. Vatandaşlarda sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? sorularının cevaplarını merak ediyordu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Çelik sokağa çıkmaya yasağının kalkacağı tarihi açıkladı. Korona virüsle mücadele kapsamında Mart ayında hafta sonları ve belirli özel günlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına geçilmişti. Korona virüs vaka ve vefat sayılarındaki azalama sonrası ise normalleşme takvimi devreye sokuldu. Vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? Sorularının cevaplarını merak ediyordu. Bilim Kurulu üyesi İlhami Çelik sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı tarihi açıkladı. Prof. Dr. Çelik, "Bayram öncesi son kısıtlama olarak ümit ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanlığı normalleşme planında da 65 yaş ve 20 yaş altı için 27 Mayıs, komple ise 1 Haziran'da sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı belirtilmişti. Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, "Kargodan gelen pakette sizi hasta edecek virüsün olması imkansız gözüküyor. Virüs elbette bulunabilir; ancak insanı hasta edecek oranda bulunmaz. Bunlardan endişe etmeye gerek yok" dedi. Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu üyesi ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, sosyal medyada 'Otomotivde Pandemi' konulu söyleşiye katıldı. Prof. Dr. Çelik, bu gece başlayacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını, son kısıtlama olarak öngördüklerini söyledi. Prof. Dr. Çelik, "Bayram öncesi son kısıtlama olarak ümit ediyoruz. Ancak, bunda en önemli etken insanlarımızın davranışı olacak. Ne yapacaksak kendimiz yapacağız. Bizim burada yapmamız gereken herkesin sağlığını düşünmek. Bazı insanlarımız 'virüs bulaşırsa bulaşsın diyor' ama burada önemli olan toplumun tamamının sağlığı" dedi.

Korona vakalarında ve vefat sayılarında görülen azalma sonrası normalleşme takvimiyle beraber belirli adımlar atılmış ancak hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edilmişti. Vatandaşlarda sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? sorularının cevaplarını merak ediyordu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Çelik sokağa çıkmaya yasağının kalkacağı tarihi açıkladı.

Korona virüsle mücadele kapsamında Mart ayında hafta sonları ve belirli özel günlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına geçilmişti. Korona virüs vaka ve vefat sayılarındaki azalama sonrası ise normalleşme takvimi devreye sokuldu. Vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? Sorularının cevaplarını merak ediyordu. Bilim Kurulu üyesi İlhami Çelik sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı tarihi açıkladı. Prof. Dr. Çelik, "Bayram öncesi son kısıtlama olarak ümit ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı normalleşme planında da 65 yaş ve 20 yaş altı için 27 Mayıs, komple ise 1 Haziran'da sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı belirtilmişti. Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, "Kargodan gelen pakette sizi hasta edecek virüsün olması imkansız gözüküyor. Virüs elbette bulunabilir; ancak insanı hasta edecek oranda bulunmaz. Bunlardan endişe etmeye gerek yok" dedi.

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu üyesi ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, sosyal medyada 'Otomotivde Pandemi' konulu söyleşiye katıldı. Prof. Dr. Çelik, bu gece başlayacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını, son kısıtlama olarak öngördüklerini söyledi. Prof. Dr. Çelik, "Bayram öncesi son kısıtlama olarak ümit ediyoruz. Ancak, bunda en önemli etken insanlarımızın davranışı olacak. Ne yapacaksak kendimiz yapacağız. Bizim burada yapmamız gereken herkesin sağlığını düşünmek. Bazı insanlarımız 'virüs bulaşırsa bulaşsın diyor' ama burada önemli olan toplumun tamamının sağlığı" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.